• Header NKC´51
 • Zonder jeugd geen toekomst!

 • De laatste jaren is het ledenbestand bij de jonge jeugd steeds verder teruggelopen. Zo’n 8 jaar geleden hadden we nog een flinke groep kangoeroes, 3 F-teams en 4 E-teams. En nu hebben we 2 kangoeroes, 1 F-team en 1 E-team. Met deze hoeveelheid kinderen kunnen vanaf de D-leeftijd amper volledige teams maken. Een bijkomend probleem is dat we een tekort aan jongens hebben. Gemengde teams maken zal in de toekomst nog nauwelijks mogelijk zijn.
   
  Vandaar dat we als NKC een grote noodzaak zien om jonge kinderen te werven. Tot nu toe organiseren we een paar ledenwerfacties per jaar (spelochtend, schoolkorfbal en vriendjes- en vriendinnetjestrainingen), maar dat blijkt niet genoeg te zijn. Voor ‘kennismaken met sporten’ dat vanuit de Gemeente wordt georganiseerd hebben we zelfs geen enkele aanmelding ontvangen.
   
  Daarom organiseren we samen met de jeugdcommissie een brainstorm-uurtje over ledenwerving. We hebben al diverse mensen benaderd om daarbij aanwezig te zijn.
  We nodigen jou ook uit om mee te denken. Leden, ouders van jeugdleden, trainers etc... iedereen is welkom! Samen kunnen we NKC positief op de kaart zetten. Korfbal is een geweldige sport en wij hebben een goede sfeer binnen de club. Hoe laten we daar kinderen en ouders mee kennismaken?
  Kom onder het genot van koffie/thee meepraten en meedenken op woensdag 24 mei van 19.00 – 20.00 uur. Hopelijk tot dan!
   
  P.S. ken jij nog kinderen die wellicht willen gaan korfballen? Ze mogen áltijd vrijblijvend 4 weken gratis mee trainen met de huidige teams. Het vooraf informeren van de trainers is daarbij handig, maar niet noodzakelijk. Aanmelden kan via https://www.nkc51.nl/lidworden . Dan wordt er binnen een paar werkdagen contact opgenomen.
rfwbs-slide