• Header NKC´51
 • Uitleg samenstelling teams

  Beste spelers/ouders,

  Zoals velen van jullie weten zijn wij de afgelopen maanden als Technische Commissie (TC) erg druk geweest met de teamindeling voor komend seizoen. Allereerst willen we benadrukken dat het samenstellen van de teams een flinke puzzel was, waarbij we zorgvuldig rekening hebben gehouden met verschillende factoren.

  Bij het maken van de teamindeling hebben we nauw samengewerkt met onze trainers. Hun expertise en betrokkenheid hebben ons geholpen bij het maken van weloverwogen keuzes. Er is allereerst geselecteerd op leeftijd, waarbij we hebben geprobeerd om spelers van vergelijkbare leeftijd bij elkaar te plaatsen. Vervolgens hebben we gekeken waar er nog wat geschoven moest worden om alle gaten op te vullen en teams zo goed mogelijk samen te stellen, zodat er zoveel mogelijk voor iedere speler op zijn of haar niveau gekorfbald kan gaan worden volgend seizoen.

  Desondanks willen we aangeven dat er nog enkele uitdagingen zijn waar we mee te maken hebben. Voor diverse teams hebben we nog maar één trainer toegewezen aan een team. We doen ons uiterste best om te zoeken naar extra trainers voor deze teams. Mochten er suggesties zijn, dan zijn deze van harte welkom.

  We hebben veel jonge trainers op de teams staan omdat het erg moeilijk is om aan ervaren trainers te komen. Als jullie als ouders zien dat ze moeite hebben, probeer ze dan te helpen en ondersteunen waar dat kan, of licht de TC hierover in. Zo helpen we het team en de trainers.

  Daarnaast willen we specifiek aandacht besteden aan de F-jeugd. Momenteel hebben we vier spelers in deze categorie, waarbij we hopen dat er nog één of twee spelers vanuit de schoolkorfbal lid worden. Mochten er geen extra leden bijkomen in de F, dan kijken we ter zijne tijd naar een passende oplossing.

  Trainen in nieuwe samenstellingen
  Vanaf dinsdag 27 juni (na jeugdkamp) wordt er getraind in de nieuwe samenstellingen. De laatste training in de nieuwe samenstellingen is op donderdag 13 juli. Daarna is het tijd voor de zomerstop.

  Vragen?
  Wij hopen dat deze toelichting een beter beeld geeft over de gemaakte keuzes. Deze keuzes zijn niet altijd even makkelijk geweest. Mocht je toch nog vragen hebben naar aanleiding van de teamindeling, stuur dan een mail naar tc@nkc51.nl.

  Wij kijken weer uit naar een mooi nieuw korfbalseizoen.


  Technische Commissie NKC ‘51

rfwbs-slide