• Samenwerking NKC ’51 en De Haere op het gebied van blessurepreventie

    11 mei 2019
  • Korfbalvereniging NKC ’51 is een samenwerking aangegaan met Join(t)Forces via fysiotherapie- en ergotherapiepraktijk De Haere. Kinderen hebben een verhoogd risico op het krijgen van knieblessures. Join(t)Forces is een bewezen gestandaardiseerd oefenprogramma ter preventie van knieblessures.

    Binnenkort worden de trainers van NKC’51 door De Haere opgeleid om het Join(t)Forces programma, een uitdagend en effectief trainingsprogramma als warming up ter preventie van blessures bij sportende kinderen en tieners, aan te bieden. Door deze warming up kan de kans op blessures met 50-70% afnemen. Naast blessurepreventie zorgt de warming up ook voor een verbetering van de beweegkwaliteit, wat zou kunnen leiden tot een verbetering van de prestatie. Naast deze warming-up zullen veldtesten door De Haere uitgevoerd worden om inzicht te krijgen in de beweegkwaliteit van de kinderen en om te kijken of er aanleiding is voor eventuele vervolgstappen bij de fysiotherapeuten.

    Zowel NKC’51 als De Haere vinden het belangrijk dat sportende jeugd de juiste begeleiding krijgt bij het sporten en via dit programma wordt geprobeerd begeleiding te bieden en (knie)blessures te voorkomen. Meer informatie is te vinden op https://jforces.nl/Join-t-Forces