• Sample text
 • Recreanten

  Wie zijn eigenlijk de recreanten van NKC?

  We zijn een gezellige groep mensen die wekelijks met hun sportieve kwaliteiten aan de slag gaan. We starten de avond met een half uur Bewegen & Balans en aansluitend volgt een korfbaltraining van een uur.


  Bewegen & Balans

  Een half uur lang wordt aandacht besteed aan diverse vormen van bewegen waarbij iedereen naar eigen kunnen de oefeningen uitvoert. Deze laagdrempelige les geeft deelnemers meer souplesse in het lichaam. Met verschillende oefeningen komen diverse spiergroepen aan bod. Het kan zijn dat je al wandelend opdrachten uitvoert maar ook vanuit stilstand komen afwisselende oefeningen voorbij. Het doel is; een half uur bewust bezig zijn met het eigen lichaam.

  Is Bewegen & Balans alleen voor de recreantengroep?

  Juist niet!!! 

  Iedereen mag meedoen. Denk aan oud korfballers, midwekers, jeu de boulers, EN… ouders van jeugdleden. Kortom: Iedereen die wil, kan meedoen en deelname is geheel vrijblijvend!

  Korfbaltraining

  Na Bewegen & Balans staat een uur korfbaltraining op het programma. Hierbij komen verschillende korfbal- maar ook spelvormen aan bod. Het uur wordt meestal afgesloten met een onderling partijtje zodat we het korfballen goed in de vingers krijgen. Trainen bij de recreanten staat garant voor elke week een afwisselende en gevarieerde training!

  Zowel Bewegen & Balans als de korfbaltraining staan onder leiding van onze toptrainer Herman Somberg.

   

  De trainingstijden zijn:

  Veldseizoen op woensdagavond (veld 3 van het sportveld)

  Van 19.30 tot 20.00 uur Bewegen & Balans

  Van 20.00 tot 21.00 uur Korfbaltraining

  Zaalseizoen afhankelijk van de beschikbare tijd/zaal.

   

  Toernooien

  Naast het trainen proberen we een paar keer per seizoen mee te doen aan een recreantentoernooi in de buurt. Uiteraard organiseren we die zelf ook graag 1x per seizoen. Deze toernooitjes staan in het teken van korfbal en gezelligheid en sluiten we af met een gezamenlijk hapje en drankje.

  Meedoen?

  Zoals je leest zitten de recreanten niet stil. Lijkt het jou leuk om mee te bewegen? Kom dan een keer langs voor Bewegen & Balans of een training. Neem gerust je trainingskleren mee dan kun je gelijk, net als ons, je beste beentje voor zetten.

 • Trainingstijden

  Dag Tijdstip Veld Kleedkamer
         
  woensdag 19.30 - 21.00 3 5,6
         
         
rfwbs-slide