• Sample text
 • Opzet scheidsrechters nieuwe stijl

 • A- en Seniorenteams gaan jeugdteams fluiten (wanneer er geen scheidsrechter gevonden is)

  Beste leden,

  Het bestuur heeft samen met de Scheidsrechterscommissie (SC) er voor gekozen om een andere invulling te geven aan het indelen van scheidsrechters bij onze thuiswedstrijden. Elke donderdag voor een speelweekend is het voor de SC een strijd om de planning rond te krijgen en moet er een beroep worden gedaan op scheidsrechters die altijd al fluiten en/of al een wedstrijd staan ingepland. Het gevoel omtrent fluiten krijgt hierdoor een negatieve lading, wat ons inziens niet nodig hoeft te zijn. Daarbij spelen we met steeds meer teams in de wedstrijdklasse en moeten we vanuit de bond meer wedstrijden fluiten.

  Wij willen verandering in dit gevoel omtrent fluiten bewerkstelligen door het fluiten van een wedstrijd meer binnen onze club ‘normaal’ te laten zijn, net zoals dat je op zaterdag zelf een wedstrijd speelt in het veld. Onze jeugd moet van jongs af aan betrokken worden en vertrouwd raken bij het fluiten van een wedstrijd, dit gaan we bv. doen door tijdens trainingen kinderen vanaf de C (die bv. aan de kant staan) ook (samen met de coach) te laten fluiten.

  Vanaf het nieuwe korfbalseizoen gaan we B-, A- en Seniorenteams koppelen aan jeugdteams (breedtekorfbal). Als team ben je verantwoordelijk voor het fluiten van de thuiswedstrijd van het team waaraan jullie gekoppeld zijn, wanneer dit niet met een ‘vrijwillige’ scheidsrechter kan worden ingevuld. Dus scheidsrechters die nu al fluiten en/of in de toekomst op eigen initiatief willen fluiten zullen als eerste op een wedstrijd ingedeeld worden en wanneer dit niet rond komt, zal het desbetreffende team aangewezen worden. Dit zal maximaal twee weken van tevoren zijn, zodat je ruim de tijd hebt om met je team iemand aan te wijzen.

  De definitieve indeling komt zodra het wedstrijdprogramma bekend is, zodat we de juiste teams aan elkaar kunnen koppelen. Ons verzoek is om binnen teams rekening te houden met teamgenoten die al veel vrijwilligerswerk doen. Bespreek dan ook in je team, wie welke wedstrijd gaat fluiten wanneer je vanuit de SC te horen hebt gekregen dat jullie definitief moeten fluiten. Dit alles ook met het doel dat we als korfballers meer vertrouwd raken met het fluiten van een wedstrijd en dat het als minder ‘eng’ wordt ervaren

  Het bestuur begrijpt dat dit een flinke verandering is en onze voorkeur gaat er nog steeds naar uit dat alle wedstrijden worden gefloten door scheidsrechters die zich hiervoor hebben opgegeven. Op termijn hopen wij dan ook dat er weer voldoende scheidsrechters zijn en we niet meer van deze constructie gebruik hoeven te maken.

  Het bestuur gaat er vanuit dat elk team zijn verantwoordelijkheid pakt en het mede mogelijk maakt wat we allemaal het liefst doen, KORFBALLEN! Verder informatie volgt de komende nieuwsbrieven.

  Ps. Wil jij regelmatig een wedstrijd fluiten, je vooral al inschrijven op een wedstrijd en is dit nog niet bekend bij de Scheidsrechterscommissie? Meld je dan bij Rita, Ramon, Gerben of Martijn Klompjan of mail naar scheidsrechters@nkc51.nl.

  Groet namens het bestuur en de SC,

  Jolijn en Rita

rfwbs-slide