• Header NKC´51
 • NKC '51 Groen

 • Ambassadeur van de duurzaamheid

  Door het wegvallen van de oud papier-inzameling is NKC ’51 vanaf 2015 ‘ambassadeur van de duurzaamheid’ binnen de gemeente Hellendoorn.  In ruil hiervoor ontvangt NKC ’51 een compensatie voor de inkomsten die misgelopen worden.

  Informatie over duurzaamheid

  Binnen de gemeente Hellendoorn is de Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn actief. Dit platform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over alle zaken rond duurzaamheid en heeft daarnaast als doel om mensen, individueel en groepen te stimuleren, motiveren, ondersteunen, initiëren, verbinden enz. om zelf of samen aan de slag te gaan met duurzaamheid.

  Op de website https://www.duurzaamhellendoorn.nl/ is meer informatie te vinden en ook tips en inspiratie om met duurzaamheid aan de slag te gaan.

  Tips?

  Tips en ideeën over hoe we als NKC ’51 nog meer aandacht kunnen schenken aan duurzaamheid zijn altijd welkom. Ook als je zelf met een vraagstuk zit met betrekking tot duurzaamheid, is het bestuur zeker bereid om mee te denken hierover. Contact opnemen hierover kan via secretaris@nkc51.nl

 • Poen voor Groen

  In de gemeente Hellendoorn loopt momenteel de actie Poen voor Groen. Voor ieder lid en iedere supporter die in zijn huis energiebesparende maatregelen neemt en geld terugvraagt, ontvangt NKC '51 € 1,=. Dubbele winst dus!  Wel geldt op = op. De actie is mede door de aanhoudende lockdown en beperkte opening van de winkels inmiddels verlengd t/m eind juni 2021.

  Poen voor Groen is een geldterugactie om het nemen van energiebesparende maatregelen aan te jagen. Onder het motto “Kleine moeite, snel verdiend”, stimuleert de gemeente Hellendoorn inwoners om eenvoudige energiebesparende maatregelen te nemen in en om hun woning. Deelnemers ontvangen tot € 50,= terug bij het aanschaffen van energiebesparende maatregelen bij deelnemende winkels. Denk hierbij bijvoorbeeld  aan LED-lampen of isolatiemateriaal. Meedoen is simpel...

  • Meld je aan op de actiewebsite www.poenvoorgroen.nl 
  • Koop een energiebesparend product bij een deelnemende, lokale winkel.
  • Dien de kassabon in op de actiesite. Dit kan ook met terugwerkende kracht voor aankopen die gedaan zijn vanaf 15 december 2020. De actie loopt tot en met eind juni 2021.
  • Ontvang € 50,= van het aankoopbedrag – en als het bedrag minder is dan € 50,= het hele bedrag - terug op je bankrekening.
  • Geef daarna door via secretaris@nkc51.nl dat je hebt meegedaan (naam + adres), dan ontvangen wij aan het eind van de actie  € 1,=. per aangemeld adres!

  Op de actiewebsite www.poenvoorgroen.nl staat meer informatie zoals de actievoorwaarden, de lijst met energiebesparende producten en de deelnemende winkels.

  De lockdown maakt het ingewikkelder om bij lokale winkeliers materialen aan te schaffen. De gemeente vindt het wel belangrijk om de deelnemende lokale winkels juist nu te steunen. Veel deelnemende winkels hebben een webshop, dus dat moet lukken. Er kan ook besteld worden in webwinkels van landelijke ketens met een lokale vestiging die meedoet aan Poen voor Groen.

rfwbs-slide