• Sample text
 • NKC '51 verwelkomt 400e lid

 • De Nijverdalse Korfbalclub heeft in januari 2024 het 400e lid verwelkomd. De bijna 7-jarige Evita Fokkert is na een aantal weken meetrainen lid geworden bij de Kangoeroes, de jongste leden die spelenderwijs kennismaken met korfbal. Evita werd zaterdag 20 januari voor de thuiswedstrijd van NKC 1 tegen SCO in het zonnetje gezet. Ze kreeg een NKC-goodiebag en mocht de afgooi doen. Ze vond het best spannend voor een volle tribune, maar deed het toch en werd beloond met een groot applaus!

  Niet de eerste keer

  Het is niet de eerste keer dat deze mijlpaal wordt bereikt voor NKC ’51. In 2010 gebeurde dit ook al, maar in 2012 zakte het ledenaantal weer onder de 400. Dit bleef wel altijd boven de 350, en in de afgelopen maanden werd weer naar de 400 leden toegewerkt.

  Meer aandacht voor ledenwerving

  De afgelopen jaren is er bij NKC ’51 weer meer aandacht besteed aan ledenwerving, door speciale ledenwerfactiviteiten als spelochtenden en vriendjes- en vriendinnetjestrainingen te organiseren.  Daarnaast is er ook het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi, waarna geïnteresseerde kinderen sinds afgelopen jaar in de weken na het toernooi in een apart groepje een aantal trainingen kunnen volgen om de basistechnieken aan te leren en te kijken of korfbal een geschikte sport voor ze is. Al deze activiteiten hebben effect gehad, waardoor een gestage ledengroei op gang kwam.

  Sinds begin dit seizoen heeft de vereniging een ledenwerfcommissie opgezet om deze activiteiten te blijven organiseren en, samen met andere betrokkenen binnen de vereniging, te zorgen voor een soepele overgang als kinderen eenmaal lid worden. Ook de jeugdtrainers spelen hier een belangrijke rol in door kinderen enthousiast te maken en de korfbalvaardigheden aan te leren, wat soms best een uitdaging kan zijn als er nieuwe kinderen bij komen gedurende het seizoen. Verder is er naast werving ook extra aandacht voor ledenbinding en – behoud binnen de vereniging.

  Ook meer jeu de boulers

  Naast dat er meer jeugdleden zijn bijgekomen, is ook de afdeling jeu de boules van NKC ’51 in de afgelopen jaren gegroeid. Vanuit het project Actief Betrokken Club is er op de woensdagochtend een groep boulers bijgekomen, die zowel voor de sociale contacten als voor het leren en beoefenen van het spelletje wekelijks bij elkaar komen. Een deel van deze groep is zo enthousiast dat ze lid worden van de vereniging, en mee gaan doen op de wekelijkse boules-avonden op dinsdag en donderdag, en daarna ook met toernooien en wedstrijden. Op dit moment het nadert aantal jeu de boulers die lid zijn de 70, en daarmee is deze tak van de vereniging groter dan ooit.

  NKC ’51 hoopt dit aantal nu vast te houden en bezig te blijven met een lichte groei, om te zorgen dat er ook genoeg trainers en andere vrijwilligers zijn om dit groeiende ledenaantal op te vangen.

rfwbs-slide