• Sample text
 • KorfbalMasterZ

  Logo Korfbalmasterz
 • Wat is KorfbalMasterZ

  Echte korfballers beheersen de regels 

  KorfbalMasterZ
  Masterz betekent: uitstekende kennis van de spelregels. Via deze officiële KNKV-site leren jeugdspelers en -speelsters (en alle andere korfballers, coaches, trainers, ouders) op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen. En als spelers naar de A-jeugd gaan, hebben ze natuurlijk het spelregelbewijs. 

  Je leert de regels beter te begrijpen en accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien zorgt kennis van de spelregels voor nog meer spelplezier en kunnen spelers en speelsters voordeel halen in bepaalde spelsituaties. 

  Wat kun je vinden op KorfbalMasterz?
  Je vindt alles wat je nodig hebt om snel je spelregelbewijs te halen. Bestuurders en trainers/coaches vinden bovendien extra informatie, tools en ander materiaal om hun korfballers net dat extra zetje te geven op weg naar hun spelregelbewijs. 

  • Alle spelregels van korfbal in heldere, begrijpelijke taal.
  • Herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken.
  • Uitleg over de twintig lastigste spelsituaties.
  • Oefentoetsen met videobeelden, die je kunt maken zoveel als je wilt.

   

  Kijk snel op de site van KorfbalMasterZ en test je kennis over korfbal.

  Mocht je je spelregelbewijs willen halen, geef dit aan bij je trainer/coach. Zij kunnen dit aangeven bij de Technische Commissie zodat jij een inlog krijgt om je spelregelbewijs te halen.

 • Ken jij alle termen en uitdrukkingen van korfbal? Zoals elke sport heeft ook korfbal zijn eigen termen en uitdrukkingen. Denk hierbij aan de woorden "Aangeef", "Tolletje" en "Afvang". Wil je ze allemaal weten? We hebben ze voor je op een rijtje gezet in onderstaand document.

  Begrippenlijst

  Termen en Uitdrukkingen

  Termen en Uitdrukkingen

  Ken jij alle termen en uitdrukkingen van korfbal? Zoals elke sport heeft ook korfbal zijn eigen termen en uitdrukkingen. Denk hierbij aan de woorden "Aangeef", "Tolletje" en "Afvang". Wil je ze allemaal weten? We hebben ze voor je op een rijtje gezet in onderstaand document.

  Begrippenlijst

 • Ken jij alle spelregels? Natuurlijk! Want je bent al jarenlang speler van NKC\\'51. Maar mocht je toch iets na willen lezen, kun je het hier vinden.

  Spelregels

  Spelregels in het kort

  Spelregels in het kort

  Ken jij alle spelregels? Natuurlijk! Want je bent al jarenlang speler van NKC\\'51. Maar mocht je toch iets na willen lezen, kun je het hier vinden.

  Spelregels

rfwbs-slide