• Sample text
 • In Memoriam Klaartje Hofstede

 • Op donderdag 9 mei jl. is ons erelid Klaartje Hofstede op 80-jarige leeftijd overleden. Zij is ruim 52 jaar lid geweest van NKC ’51. In die tijd is zij onder andere lid geweest van het bestuur, heeft zij het wedstrijdsecretariaat van de afdeling Overijssel en de jeugd gedaan, heeft ze de jeugd gecoacht en jarenlang de schoonmaak van de kantine geregeld. Binnen en buiten de vereniging heeft Klaartje veel voor de korfbalsport betekend.

  Zelf heb ik Klaartje leren kennen toen ik als een jongen van een jaar of tien de clubbladen rondbracht. De Brakenbeltsweg was bijna aan het eind van mijn ronde en bijna wekelijks ging ik even naar binnen bij de familie Hofstede. Aan de hoge tafel in de kamer zaten wij vaak even te kletsen over de wedstrijden van het afgelopen weekend.

  Langs het korfbalveld was ze ook veel te zien. Als er een familielid of het vlaggenschip thuis speelde kwam ze trouw kijken. Ook op de ledenvergaderingen kwam ze trouw. Toen ze het speldje kreeg vanwege haar 50-jarig jubileum, vroeg ze specifiek nog aan mij of ik het niet erg vond om naar haar te komen, omdat ze niet zo mobiel meer was. Over de financiën liet ze altijd haar kritische blik gaan en tijdens de JAV kreeg het bestuur dan vragen daarover. Dit gebeurde met een positief, kritische houding. Wij zullen haar aanwezigheid gaan missen tijdens deze vergaderingen, langs de lijn en in De Benne. De familie is zo verbonden met NKC ’51 dat heel veel mensen binnen onze vereniging haar missen.

  Het gemis is voor de familie natuurlijk het grootst. Wij wensen Frits, Manfred en Helga, Roy en Kim, Liv en Fem, Kirsten en Gerd, Anne en Mace, Gerben en Mariët, Nick en Emma, Tim, Lidia en Wil en Jorick veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

  Namens de leden en bestuur van NKC ’51,

  Wouter Felix

  De afscheidsviering wordt gehouden op woensdag 15 mei om 10.00 uur in het Uitvaartcentrum, Duivecatelaan 1 in Nijverdal. Van 9.15 tot 9.50 uur is er gelegenheid om te condoleren en afscheid te nemen van Klaartje. Zie ook de rouwkaart hieronder.

rfwbs-slide