• Zondag 14 februari ontvingen we het droevige bericht dat Cornelis Zieleman is overleden. Na de vrijdag ervoor te zijn opgenomen in het ziekenhuis is hij daar na een kort verblijf op de IC overleden.

  De rouwkaart is inmiddels beschikbaar: Rouwkaart Cornelis Zieleman.pdf

  Cornelis werd in 1957 lid van NKC ’51. Zijn eerste sportieve hoogtepunt beleefde hij al een jaar later. Met zijn aspirantenteam werd hij kampioen van Overijssel. Hij was bekend door zijn bijzondere onderhandse afstandsschot. Ook zijn snelheid mocht er zijn. Razendsnel als hij was, ving hij vaak zijn eigen afstandsschot op. Dat het niet altijd zachtzinnig ging, blijkt uit een voorval waarbij hij tijdens een wedstrijd een tand van zijn tegenstander in zijn voorhoofd kreeg.

  Naast het korfballen was hij ook actief als scheidsrechter. Een bijzonder voorval deed zich voor in een wedstrijd die hij floot bij AKC. Toen hij niet kon zien wie van twee spelers de bal als eerste had, ging hij door de knieën en telde de vingers van de spelers op de bal. Tot hilariteit van beide teams kende hij de bal toe aan degene die de meeste vingers op de bal had.

  Van beroep was hij touringcarchauffeur. In vele Europese steden wist hij de weg en daar kon hij gedreven over vertellen. Soms zo enthousiast en snel dat het nog moeilijk te volgen was. De Amerikaanse toeristen voorzagen hem geregeld van een goede fooi.

  Dat Cornelis goed een bus kon besturen, kwam ook NKC ’51 goed uit. In de jaren ’90, waarin ons eerste o.a. een jaar hoofdklasse speelde, was hij de vaste chauffeur van de bus waarmee het eerste team en vele supporters naar de uitwedstrijden ging. Als er een overwinning behaald was, reed hij bij terugkomst in Nijverdal altijd een extra rondje over de rotonde. Bij verlies was daar geen sprake van.

  Cornelis had een echt NKC-korfbalhart. Langs de lijn liet hij zich nooit onbetuigd, waarbij hij het meestal wel door een blauw-witte bril zag.

  Lange tijd was hij lid van de maandagmorgenploeg. Vaste werkzaamheden waren het legen van de vuilnisbakken en het vegen van het terras. Daarnaast konden we regelmatig genieten van zijn toch wel bijzondere humor.

  Zijn laatste activiteiten bij NKC ’51 vonden plaats op de jeu-de-boulesbanen. Vele jaren hield hij zich samen met Joke bezig met het jeu-de-boulesspel.

   

  Wij wensen Joke, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe voor de komende tijd.