• Sample text
  • Herman Egberts volgend seizoen trainer tweede team NKC ‘51

  • Korfbalvereniging NKC ’51 heeft met Herman Egberts een ervaren, maar ambitieuze trainer voor het tweede team gevonden. Met Dave van Zonderen, die aanblijft als hoofdtrainer, zijn daarmee de trainers voor de selectie van NKC ’51 voor volgend seizoen bekend.

    Herman Egberts (57) is een ervaren trainer/coach, die woonachtig is in Ede en zijn trainerscarrière is begonnen bij CKV Reehorst ’45. Daarna heeft hij deze voortgezet bij onder meer verschillende teams van Dalto en DVO, en eerste teams van ODIK, DUKO, DOS Kampen, Telstar en KVZ. Egberts heeft bij Dalto en DVO in de absolute top kunnen werken en daar en bij de andere clubs veel kennis opgedaan. Ook heeft hij zijn trainersdiploma’s KT2, 3 en 4 behaald. Egberts geeft echter aan ook goed wat meer in de luwte te kunnen werken bij het tweede team van NKC '51, dat in de Reserve Hoofdklasse (veld) en Reserve Eerste Klasse (zaal) ook op een hoog niveau speelt. Zaken die hij belangrijk vindt zijn een groep leren kennen, vertrouwen opbouwen en vanuit daar te werken met plezier, aanwezige kwaliteit en intrinsieke motivatie om tot mooie resultaten te komen.

    Na een aantal positieve gesprekken is besloten om volgend jaar de samenwerking aan te gaan met Herman als trainer van NKC ’51 2. Het eerste team van NKC ‘51 strijdt momenteel voor klassebehoud in de Ereklasse, en is in de degradatiepoule goed begonnen met een overwinning tegen Synergo. NKC ’51 2 heeft met een winst- en een verliespartij voorlopig wisselende resultaten in de Reserve Hoofdklasse, maar hier is nog van alles mogelijk. Op 4 mei speelt NKC ’51 1 thuis tegen Dalto. NKC ’51 2 is dan vrij en vervolgt de competitie op 11 mei met een thuiswedstrijd tegen Wit-Blauw 2.

rfwbs-slide