• Header NKCĀ“51
 • NKC '51 en Corona

 • Laatste update: 2-12-2021  

   Update coronamaatregelen en zaalcompetitie 2-12-2021

  De bond heeft een hele hoop informatie gedeeld over de voortgang van de zaalcompetitie. Hier concreet wat dit voor onze vereniging betekent de komende weken:

  • Het uitgangspunt van NOC*NSF en de bond is om zo veel mogelijk mensen aan het sporten te houden binnen de geldende maatregelen.
  • Voor breedtekorfbal (F1, E3, E2, E1, D2, D1, C2, B2, A2, 7 en 6):
  1. Hier gaan in principe alle geplande wedstrijden die eindigen voor 17.00 uur door binnen de huidige competitie. Voor MW2 en MW1 waren alle wedstrijden in de avond gepland, dus deze kunnen geen doorgang vinden.
  2. Aan de trainers/aanvoerders het verzoek om te inventariseren of er spelers zijn die niet willen/kunnen spelen in de komende 3 weken. Mocht je als team daardoor niet willen/kunnen spelen, dan graag contact zo snel mogelijk opnemen met het wedstrijdsecretariaat (zodat zij contact kunnen zoeken met de tegenstander)
  3. Indien het wedstrijdsecretariaat van tegenstanders doorkrijgt dat zij niet willen/kunnen spelen, dan geven zij dit door. 
  • Voor wedstrijdkorfbal (C1, B1, A1, 5, 4, 3, 2, 1):
  1. Hier gaan in principe alle geplande wedstrijden die eindigen voor 17.00 uur door, maar deze worden gezien als oefenwedstrijden en tellen niet mee voor de competitie
  2. Aan de trainers/aanvoerders het verzoek om te inventariseren of er spelers zijn die niet willen/kunnen spelen in de komende 3 weken. Mocht je als team daardoor niet willen/kunnen spelen, dan graag zo snel mogelijk contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat (zodat zij contact kunnen zoeken met de tegenstander).
  3. Indien het wedstrijdsecretariaat van tegenstanders doorkrijgt dat zij niet willen/kunnen spelen, dan geven zij dit door.  
  4. Het KNKV kijkt, op het moment dat er weer wedstrijden incl. trainingen mogelijk zijn, wat voor soort competitie er nog opgezet kan worden.  
  • Overige korfbal: De Kangoeroes en G-korfballers kunnen gewoon trainen op de zaterdag. Voor recreanten is trainen in de avond ook niet mogelijk momenteel.
  • Mocht er een uur vrijkomen doordat een wedstrijd toch niet door gaat, dan gaan we kijken hoe we dat kunnen opvullen (bv. training voor teams die na 17u zouden spelen).
  • De Technische Commissie is momenteel aan het kijken wat er nog mogelijk is aan trainingen voor de jeugdteams (overdag, vanaf volgende week) en komt zo snel mogelijk met meer informatie.
  • De Scheidsrechterscommissie zal voor elke wedstrijd die gepland staat zorgen voor een scheidsrechter. Gaat een wedstrijd niet door, geef dit dus op tijd door aan het wedstrijdsecretariaat. Dan kunnen zij het ook afstemmen met de Scheidsrechterscommissie.
  • In principe worden dus ook de mensen die ingedeeld zijn als zaalwacht of bij de jurytafel gewoon verwacht en indien afwezig zelf vervanging te regelen.

  Als advies geven we nog het onderstaande mee, overleg dit vooral met je team:

  • Voor wedstrijden doet iedereen die speelt, coacht of rijdt een zelftest
  • Bij uitwedstrijd mondkapjes op in de auto (vanaf groep 6)

  In sportaccommodaties is het dragen van een mondkapje (naast een coronatoegangsbewijs) nu ook weer verplicht tijdens het verplaatsen door het gebouw. Verder blijven de geldende maatregelen als thuisblijven en testen bij klachten uiteraard ook gelden.

  Bij vragen, neem contact op met een van de bestuursleden (secretaris@nkc51.nl) (algemene vragen) of met het wedstrijdsecretariaat (wedstrijdsecretaris@nkc51.nl) (praktische vragen). Voor alle informatie vanuit de bond, zie de KNKV-site.

   

  Bestuur, TC en wedstrijdsecretariaat

rfwbs-slide