Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

2 gedachten over “Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

 1. Webmaster Auteur bericht

  Slordig NKC ’51 toch ruim voorbij ASVD

  In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe veldseizoen trof NKC ‘51 de gasten ASVD uit Dronten. Na veel onduidelijkheid eerder deze week of de wedstrijd door kon gaan door mogelijk positief geteste coronatesten aan Drontse zijde, werd er toch gespeeld in Nijverdal.
  NKC ‘51 wist dat het een jong en gretig ASVD kon verwachten. Het ASVD dat weliswaar weinig ervaring kent, speelt met veel energie en elan. Daarvoor was de ploeg gewaarschuwd en moest er voor gezorgd worden dat ASVD niet in het spel kwam. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Enkele aanvallen werden gespeeld, echter zonder doelpunt. Uiteindelijk was het NKC ‘51 dat de score opende, maar ASVD reageerde direct. 1-1. Door verdedigend niet scherp te zijn, zorgde NKC ‘51 er voor dat ASVD in het kielzog van NKC ‘51 bleef en de thuisploeg niet meer afstand kon nemen. NKC ‘51 was weliswaar de leidende ploeg, maar liet dit niet in haar spel zien. Het spel was te slordig, verdedigend werden er de nodige fouten gemaakt en aanvallend kwam NKC ‘51 moeilijk tot scoren. Het geluk aan NKC ‘51-zijde was dat ASVD ook niet scherp was, hierdoor werd toch het gewilde gaatje geslagen, 6-2. Dit kon NKC ‘51 vasthouden tot aan de rust, zonder echt een goed niveau te laten zien. NKC ‘51 leek met een comfortabele 11-5 te gaan rusten, maar vlak voor tijd werd er nog een strafworp weggegeven waardoor de ruststand op 11-6 werd bepaald.
  In de tweede helft een zelfde spelbeeld. NKC ‘51 kon het niveau maar niet halen en ASVD was niet bij machte om de achterstand te verkleinen. Hoewel ASVD moeilijk de korf kon vinden, gaf NKC ‘51 ze vaak daar de gelegenheid toe door onnodige overtredingen te maken. Via 12-7 werd de voorsprong voor de Nijverdallers uitgebreid naar 14-8 en 16-8, waarin de ingevallen Martijn Klompjan een groot aandeel in had met mooie, rake afstandsschoten. Hierna bleek dat NKC ‘51 dacht dat de overwinning binnen was. Het verdedigende spel van NKC ‘51 zakte in en ASVD wist driemaal op rij te scoren, 16-11. Dit schudde NKC ‘51 weer wakker en wist ook driemaal de korf te vinden, 19-11. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en het slotakkoord was voor ASVD, dat nog twee fraaie doelpunten wist te maken.

  Gert Schorn liet Anne-Roos Vos en Rick Somberg ook nog de nodige minuten maken in het vlaggenschip van NKC ‘51, zij wisten hun invalbeurt helaas niet te bekronen met een doelpunt. Eindstand 19-13.
  Komend weekend speelt NKC ‘51 tegen Nic. in Groningen, zij wisten verrassend te winnen van sterkhouder KV Drachten. Aanvang 18:30.

  OpstellingNKC ‘51 1:
  PimKnobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman,Timo Schippers, Emma Piksen,Franca Slettenhaar, Selina Kamp en Amy Ellenbroek

 2. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 start competitie met nipte overwinning
  Na een lange korfballoze periode door de welbekende coronaperikelen was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover. Er mag weer gekorfbald worden en na een lange, nuttige voorbereiding voor de selectie van NKC ’51 stond het eerste competitieduel op het programma, in Oostwold tegen OWK. Een bekende tegenstander voor NKC ’51, wel zijn de teams ten opzichte van vorig seizoen veel veranderd qua samenstelling, met een mix van jonge spelers en spelers met ervaring.
  Om 15:30 floot leidsman H. Bakker voor het eerst.
  Het was OWK dat vanaf minuut één het voortouw nam. Binnen enkele minuten pakte de ploeg uit Oostwold een 2-0 voorsprong. NKC ’51 kon wat terug doen, maar liep telkens achter de feiten aan. Op elk Nijverdals doelpunt had OWK een antwoord, waardoor NKC ’51 niet gelijk kon komen. Daarbij gesteld dat NKC ‘51 verdedigend erg slordig was en veel overtredingen maakte waardoor OWK in het zadel werd geholpen, maar duidelijk was dat elke fout goed werd afgestraft door OWK. Telkens bleef het verschil één à twee doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. Bij 9-6 werd het verschil wat vergroot door OWK en ze wisten dit vast te houden tot de rust. De ruststand leek 12-8 te worden, maar op de valreep wist NKC ’51 nog te scoren, 12-9. Een helft om snel te vergeten voor de Nijverdallers.
  NKC ’51 dat in de eerste helft erg tam was en weinig spirit toonde, begon direct fel en scherp aan de tweede helft. Binnen no-time werd de achterstand omgebogen tot een voorsprong. Waar het in de eerste helft erg moeizaam ging, was het spel en de focus in de tweede helft vele malen beter. OWK werd overdonderd en NKC ’51 zorgde ervoor dat OWK een kwartier lang niet wist te scoren. NKC ’51 greep deze kans met beide handen aan en wist zes keer achter elkaar te scoren, 12-15. De rollen werden volledig omgedraaid waardoor OWK in de achtervolging moest. Doordat NKC ’51 verdedigend minder fouten maakte ging dit niet makkelijk voor de ploeg uit Oostwold. Telkens als OWK dacht aan te haken, scoorde NKC ’51. Dit hield de ploeg van Gert Schorn goed vast tot het einde van de wedstrijd. NKC ’51 bleef strijden en bleek conditioneel fit genoeg om dit een hele wedstrijd vol te houden. Bij 18-21 maakte NKC ’51 het toch nog onnodig spannend door aanvallend de bal meerdere malen simpel te verliezen en OWK wist de 20-21 nog te maken. In een toch nog spannende eindfase floot de scheidsrechter uiteindelijk af bij deze stand. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende maar toch zwaarbevochten overwinning, waarin iedere speler tot scoren wist te komen.
  Komend weekend speelt NKC ‘51 de eerste thuiswedstrijd tegen ASVD uit Dronten, zij wisten de eerste wedstrijd niet te winnen en gingen hard onderuit tegen de Meeuwen. Aanvang 16:00.
  Opstelling NKC ‘51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Timo Schippers, Emma Piksen, Franca Slettenhaar, Selina Kamp en Amy Ellenbroek

Geef een reactie