Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

11 thoughts on “Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

 1. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 pakt punt na spannende wedstrijd tegen Synergo

  Zaterdag reisde NKC ‘51 af naar Utrecht om het op te nemen tegen Synergo. Zowel NKC ‘51 als Synergo wisten de eerste twee wedstrijden in de competitie met ruime cijfers te winnen en mochten dus uit gaan maken wie er koploper zou worden.
  NKC ‘51 wist de eerste aanval van Synergo te pareren en zelf direct te scoren door een vrije bal te verzilveren. Synergo antwoordde snel en trok de stand gelijk, 1-1. In de eerste helft lag het initiatief bij NKC ‘51, door veel verdedigende rebounds te pakken en scherp te zijn in de aanval werd er een mooie voorsprong gecreëerd. Via 2-4 en 4-6 werd het 4-8 voor NKC ‘51. Synergo wist moeilijk tot scoren te komen en NKC ‘51 bleef met scherp schieten, zo kon het de voorsprong vergroten en stond er vlak voor het einde van de eerste helft de stand van 8-15 op het scorebord. Echter, NKC ‘51 ging toch niet met een goed gevoel de rust in, omdat het nog twee snelle en makkelijk weggegeven treffers tegen kreeg, waardoor het Synergo weer in de wedstrijd liet komen. Ruststand 10-15.

  NKC ‘51 wilde het verschil dat in de eerste helft niet gemaakt werd, nu wel maken en begon ook goed aan de tweede helft. Direct werd de 10-16 gemaakt. Synergo bleef aanhaken waardoor NKC ‘51 de gewilde marge niet kon vergroten. Door ergernissen aan de kant van NKC ‘51 op de leiding ging de scherpte die de ploeg in de eerste helft wel had verloren en speelde het zichzelf beetje bij beetje uit de wedstrijd. Steeds meer aanvallen leverden geen resultaat op en Synergo sloop dichterbij. NKC ‘51 was het helemaal kwijt en zo kon Synergo uiteindelijk de stand gelijktrekken op 18-18. Hierna wist de thuisploeg voor het eerst op voorsprong te komen door twee keer te scoren, 20-18. Deze voorsprong was van korte duur, omdat NKC ‘51 twee keer snel wist te antwoorden en zo was de stand weer gelijk. In de laatste fase van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht door om en om te scoren. NKC ‘51 tekende nog voor de 23-24, maar door een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter werd de bal op de stip gelegd, en kon Synergo de 24-24 maken. In de laatste minuten wisten beide ploegen de korf niet meer te vinden, waardoor de punten werden gedeeld.
  Komend weekend speelt NKC ‘51 weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen een bekende tegenstander, Noviomagum uit Nijmegen. Aanvang 15:45.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp (Emma Piksen) en Amy Ellenbroek.

 2. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 boekt ook in tweede wedstrijd ruime overwinning

  Dit weekend speelde NKC ‘51 de eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen. Een bekende tegenstander stond op het programma, namelijk Spirit uit Voorthuizen. Beide ploegen kwamen elkaar meerdere keren tegen waarbij de uitslagen wisselend waren. Waar NKC ‘51 vorige week haar eerste wedstrijd met ruime cijfers wist te winnen, zag Spirit de eerste wedstrijd verloren gaan.

  Spirit begon sterk aan de wedstrijd door in de beginfase met scherp te schieten. NKC ‘51 was niet bij machte om een vroege achterstand te voorkomen en al snel werd het 2-0. Pas toen Spirit de 3-0 maakte, wist NKC ‘51 voor het eerst te scoren en dat was tevens het startsein voor een goede fase aan de kant van de Nijverdallers. Bij 4-4 werd de stand voor het eerst weer gelijk getrokken en vanaf dat moment wist NKC ‘51 het initiatief over te nemen. Het eerste gaatje werd geslagen bij 5-7. Spirit wist in deze fase goed mee te scoren, maar door goed spel kon NKC ‘51 toch uitlopen tot 8-12. NKC ‘51 bleef met scherp schieten tot aan de rust en wist in het verdere verloop van de eerste helft nog maar twee doelpunten tegen te krijgen. De ruststand werd bepaald op 10-19.
  Na rust was het zaak voor de ploeg van coach Gert Schorn om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Ondanks de forse voorsprong, had men niet het gevoel dat de wedstrijd al gespeeld was, mede door de sterke beginfase aan de kant van Spirit. NKC ‘51 wist goed te beginnen aan de tweede helft, scoorde drie keer op rij en incasseerde één tegendoelpunt, 11-22. Toen leek het verzet gebroken aan de kant van Spirit. Bij NKC ‘51 stond het vizier niet zo op scherp als in de eerste helft, maar door een goede verdediging werd Spirit goed op afstand gehouden. Beide ploegen scoorden beurtelings en het verschil bleef zo rond de elf of twaalf doelpunten. Via 13-24, 14-26 en 16-28 werd de eindstand 17-29. Opmerkelijk was het messcherpe optreden van Thomas Heuver, hij wist maar liefst 12 keer te scoren.
  Komend weekend heeft NKC ‘51 een belangrijke wedstrijd voor de boeg. De ploeg moet naar Utrecht om het op te nemen tegen Synergo, dat ook de eerste twee wedstrijden wist te winnen met ruime cijfers. Aanvang 16:30.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers (Pim Knobbe), Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis (Emma Piksen), Heleen Bessembinder, Selina Kamp (Joyce Morsink) en Amy Ellenbroek.

 3. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 na stroeve start ruim langs Revival

  Dit weekend speelde NKC ‘51 de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. In Nijverdal ontving de ploeg van Gert Schorn Revival uit Terschuur. NKC ‘51 kende een goede eerste helft van de veldcompetitie waar het bovenaan in de eerste klasse staat en ook werden er goede wedstrijden gespeeld in de voorbereiding, waar er van ploegen met overgangsklasseniveau gewonnen werd. Revival staat in de veldcompetitie onderaan in de tweede klasse en daarom was NKC ‘51 de favoriet voor de overwinning.
  In het begin van de wedstrijd liep de score gelijk op en dat kwam mede door een wat gelaten NKC ‘51. Aanvallend creëerde het genoeg kansen, maar verdedigend werden er onnodige fouten gemaakt en deze werden direct afgestraft. Revival wist nog een 2-4 voorsprong te nemen, maar dit was het startsein voor NKC ‘51 om scherper te worden. Tot 7-6 kon Revival meekomen, daarna lag het initiatief volledig bij de Nijverdallers. Revival wist aanvallend niet onder de druk uit te komen en kon het tempo verdedigend niet bijhouden, waardoor NKC ‘51 tot aan de rust de voorsprong uitbouwde naar 16-9.
  Na rust was het zaak voor NKC ‘51 om scherper te beginnen ten opzichte van de eerste helft. Dit werd ook gedaan, in de eerste tien minuten van de tweede helft was NKC ‘51 heer en meester en werd het verschil gemaakt. NKC ‘51 incasseerde in deze fase maar één tegendoelpunt en wist zelf tien keer te scoren, 26-10. NKC ‘51 bleef ook naar het einde van de wedstrijd goed scoren mede doordat alle acht spelers de korf wisten te vinden, maar liet in de omschakeling af en toe een steek vallen. De teller stopte bij 37 en Revival wist daar 14 doelpunten tegenover te zetten.
  Komend weekend speelt NKC ‘51 de eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen in Voorthuizen, tegen Spirit. Aanvang 19:00.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 4. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 na nieuwe overwinning als koploper de zaal in

  Zaterdag speelde NKC ‘51 de streekderby tegen Juventa in Hardenberg. De eerdere ontmoeting tussen beide teams dit seizoen eindigde in een 14-12 overwinning voor NKC ‘51. Juventa stond vooraf weliswaar bij de onderste ploegen in de competitie, maar wist het elk team erg moeilijk te maken gezien de uitslagen. Bij winst wist NKC ‘51 zich te benoemen tot winterkampioen. NKC ‘51 werd ditmaal gecoacht door Gerben Hofstede, vanwege de geschorste Gert Schorn.
  In de beginfase stond de verdediging aan NKC ‘51 zijde erg goed, maar aanvallend had de ploeg de nodige moeite om tot score te komen. Na enige tijd wist NKC ‘51 dan toch de score te openen en meteen een voorsprong van 0-2 te pakken. Het tweede aanvalsvak had ook moeite met het maken van doelpunten, daardoor kon niet voorkomen worden dat Juventa langszij kwam, 2-2. Dit herhaalde zich tot de stand van 4-6. Juventa wist opnieuw een aansluitingstreffer te verzilveren, maar op slag van rust wist het tweede aanvalsvak eindelijk zijn eerste doelpunt te maken, waardoor er gerust werd met 5-7 in het voordeel van NKC ‘51.
  In de tweede helft moest NKC ‘51 scherper in de afronding zijn, om het verschil groter te maken. Verdedigend bleef NKC ‘51 geconcentreerd waardoor Juventa niet wist te scoren. Voor het eerst in de wedstrijd werd de marge op vier gezet, 5-9. Hierna bleef het aan de kant van NKC ‘51 aanvallend moeizaam gaan. Deze voorsprong werd vastgehouden tot 8-12, waarna er een doelpuntloze periode aanbrak van een kwartier. Omdat NKC ‘51 in de verdediging niet de fout in ging, wist Juventa niet dichterbij te komen. NKC ‘51 tekende vlak voor het einde voor de 8-13, maar door in de laatste minuut nog een strafworp tegen te krijgen, werd de eindstand bepaald op 9-13.
  NKC ‘51 speelde aanvallend opnieuw geen sterke wedstrijd, maar door een goede verdediging wist het opnieuw de overwinning binnen te halen waardoor het in de eerste helft van de veldcompetitie bovenaan de ranglijst staat met 15 punten uit 8 wedstrijden.
  De eerstvolgende wedstrijd is het begin van de zaalcompetitie. Deze vindt plaats op 24 november in Nijverdal, tegen Revival uit Terschuur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 5. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 pakt ook de zege tegen Rigtersbleek

  Zaterdag speelde NKC ‘51 de laatste thuiswedstrijd op het veld tegen Rigtersbleek, voordat de zaal weer wordt ingegaan. NKC ‘51 moest winnen om de koppositie te behouden, voor Rigtersbleek waren de punten welkom om afstand te nemen van de onderste regionen, waar het met uitzondering van rode lantaarndrager KVZ erg dicht bij elkaar ligt.
  NKC ‘51 begon messcherp in de eerste aanval en dat resulteerde in een snelle voorsprong, 1-0. Hierna wist Rigtersbleek twee keer te scoren en nam zo met 2-1 de leiding. Dit was van korte duur en NKC ‘51 wist het initiatief terug te pakken, 4-2. NKC ‘51 had in de eerste helft het betere van het spel en ook de nodige mogelijkheden om het verschil groter te maken. Over en weer werd het fysieke contact niet geschuwd en met de gegeven vrije ballen door de scheidsrechter, die een lastige middag had, wist NKC ‘51 beter om te gaan dan Rigtersbleek. Met tussenstanden als 8-4, 10-6 en 12-8, werd er uiteindelijk gerust met 13-8 in het voordeel van de Nijverdallers.
  Na rust was het zaak voor NKC ‘51 om de wedstrijd te beslissen. Door in veel wedstrijden te wisselvallig te spelen, liet het de tegenstander vaak terug in de wedstrijd komen. Ook in deze wedstrijd was dat het geval. NKC ‘51 wist nog de 14-8 te maken, maar na het missen van een strafworp op 15-8 ging het bergafwaarts voor de ploeg van coach Gert Schorn. NKC ‘51 kreeg het moeilijk in de aanval, Rigtersbleek maakte daar gebruik van en sloop langzaam maar zeker dichterbij. Bij NKC ‘51 lag het rendement in de tweede helft zo laag dat het in de eerste twintig minuten van de tweede helft maar twee keer wist te scoren. Rigtersbleek bleef hard werken en dat wierp zijn vruchten af. Vijf minuten voor het einde wist Rigtersbleek de aansluitingstreffer te maken, 15-14. Na een doelpuntloze periode van NKC ‘51 werd uiteindelijk de bevrijdende 16-14 gemaakt en daarmee was de wedstrijd beslist. NKC ‘51 wist nog éénmaal te scoren en bepaalde de eindstand op 17-14.
  NKC ‘51 blijft door deze overwinning koploper en speelt volgende week de laatste wedstrijd op het veld tegen Juventa in Hardenberg.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 6. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 behoudt ongeslagen status in de competitie

  Zaterdag speelde NKC ‘51 wederom een uitwedstrijd. Vorige week werd gewonnen in Houten van Victum, deze week trad de ploeg van Gert Schorn aan tegen Noviomagum in Nijmegen. Noviomagum wist tot nu toe vier punten te verzamelen, waar NKC ‘51 bovenaan stond met negen punten. NKC ‘51 wist dat het een lastige ontmoeting zou worden met Noviomagum, dat over een viertal lange heren beschikt en nog speelt op een groot kunstgrasveld.
  Beide ploegen gingen erg moeizaam van start. Noviomagum had een voorsprong van 2-0 kunnen pakken door twee meegekregen strafworpen, maar zag deze kansen beide onbenut worden. Na maar liefst tien minuten spelen stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Verdedigend zat het bij NKC ‘51 goed in elkaar, maar aanvallend werden de nodige kansen gemist. De Nijverdalse ploeg kon niet voorkomen dat Noviomagum de score uiteindelijk opende, 1-0. NKC ‘51 werd iets scherper en noteerde snel de gelijkmaker, waarna het snel een voorsprong pakte van twee doelpunten, 1-3. Doelpunten aan beide kanten waren erg schaars. Noviomagum wist nog twee keer te scoren en NKC ‘51 zette daar voor rust nog één doelpunt tegenover, wat resulteerde in een magere voorsprong bij rus voor de gasten uit Nijverdal, 3-4.
  In de tweede helft was het zaak voor NKC ‘51 om goed te blijven verdedigen en om aanvallend geduld te bewaren, dan kwamen de doelpunten vanzelf. Dit voerde de ploeg in de eerste tien minuten van de tweede helft goed uit en zo bouwden de Nijverdallers de voorsprong uit naar 3-7. Noviomagum kon hier weinig tegenover zetten omdat het moeilijk onder de druk van NKC ‘51 uit kon komen. Door een aantal verdedigende fouten aan Nijverdalse kant kon Noviomagum middels vrije ballen en strafworpen meescoren, maar NKC ‘51 liet de Nijmegenaren, mede door een scherpe Thomas Heuver, nooit dichterbij komen dan vier doelpunten. Uiteindelijk bleef het bij een magere 7-11 eindstand en behield NKC ‘51 de ongeslagen status in de competitie.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 7. Webmaster Auteur bericht

  Wederom zege voor NKC ’51 in doelpuntrijk duel

  Voor NKC ’51 stond afgelopen zaterdag de verre uitwedstrijd tegen Victum uit Houten op het programma. NKC ’51 was de nog ongeslagen koploper en wilde deze status graag zo houden. Victum zag haar eerste twee wedstrijden verloren gaan, maar was weer op de goede weg doordat de laatste twee wedstrijden in winst werden omgezet. Victum was voor NKC ’51 een onbekende tegenstander, maar wist dat het niet gemakkelijk zou worden om de twee punten mee te nemen naar Nijverdal.
  Victum opende de score door de eerste aanval direct te verzilveren, maar NKC ’51 begon ook scherp en reageerde meteen. NKC ’51 wist snel het initiatief te pakken in de wedstrijd en kwam op een 1-3 voorsprong. Deze voorsprong werd lang vastgehouden, maar doordat één vak aan NKC ’51-zijde moeite had om te scoren en er verdedigend de nodige fouten werden gemaakt, kon NKC ’51 niet uitlopen naar een grotere score. NKC ’51 wist nog meerdere keren een gaatje van drie te slaan, maar Victum knokte zich telkens terug in de wedstrijd. Vlak voor het einde van de eerste helft wist Victum de aansluitingstreffer te maken, en zo lag de wedstrijd weer open. Ruststand 11-12.
  Na rust kwam er een aanvallend scherper NKC ’51 uit de kleedkamer. De marge werd weer vergroot naar drie doelpunten, maar verdedigend bleef de ploeg van Gert Schorn erg slordig. Victum strafte de fouten genadeloos af en bleef zo telkens aanhaken. In een periode zonder doelpunten van NKC ’51 wist Victum de stand gelijk te trekken bij 15-15 en zelfs op een 16-15 voorsprong te komen. Deze voorsprong was van korte duur en werd snel weggewerkt door NKC ’51. De Nijverdallers wisten het initiatief weer over te nemen. Bij de stand van 18-21 leek het verzet gebroken aan de kant van Victum. NKC ’51 wist nog twee keer te scoren en Victum zette daar drie doelpunten tegenover, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. De eindstand werd 21-23 en bij NKC ’51 kwam het gehele achttal op het scoreformulier. Dat laat zien dat het team over verschillende schijven kan scoren en dus gevarieerd kan spelen als dat nodig is.
  Komend weekend speelt NKC ’51 wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen Noviomagum uit Nijmegen.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek

 8. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 verslaat Telstar en neemt koppositie over

  Voor NKC ‘51 stond zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Telstar uit Hoevelaken op het programma. Telstar voerde voorafgaand aan de wedstrijd de ranglijst aan met zes punten uit drie wedstrijden en was dus nog foutloos. NKC ‘51 stond samen met ODIK op een gedeelde 2e plaats met vijf punten. Voor NKC ‘51 dus een belangrijke wedstrijd om niet verder op achterstand te raken in de competitie.

  De Nijverdallers begonnen wat slordig aan de wedstrijd waardoor Telstar al snel de score kon openen, 0-1. Dit leek NKC ‘51 wakker te schudden en de ploeg van Gert Schorn nam dan ook al snel het initiatief over. Door drie keer achter elkaar te scoren ontstond bij 3-1 het eerste gaatje van twee voor de thuisspelende ploeg. NKC ‘51 had gedurende de hele eerste helft het betere van het spel, maar had veel moeite om dit in scores uit te drukken. Veel kansen werden er gecreëerd, maar de kansen om Telstar op een grote achterstand te zetten werden niet verzilverd. Zo bleven de gasten in de wedstrijd en stond er in de rust een magere stand van 7-4 op het scorebord.

  Na rust kwam er een beter Telstar uit de kleedkamer. Qua scoreverloop hielden beide ploegen zich nog in evenwicht en NKC’5 1wist zelfs nog een voorsprong van 10-6 te pakken. Hierna leek er wat onzekerheid in de ploeg te sluipen, mede door een lange onderbreking door een blessuregeval aan de kant van NKC ‘51. In deze fase maakte Telstar daar goed gebruik van, wist vier keer achtereen te scoren en trok de stand weer gelijk. Bij de stand van 11-11 scoorde NKC ‘51 twee belangrijke doelpunten en herpakte zich. Telstar wist de aansluitingstreffer nog te maken, maar door opnieuw meerdere doelpunten van NKC ‘51 werd de wedstrijd beslist. Telstar deed nog iets terug en bracht de eindstand op 17-13.

  Door deze winst, en het latere nieuws dat ODIK verrassend een punt verspeelde bij Juventa, is NKC ‘51 nu de koploper in de eerste klasse D. In de volgende speelronde speelt NKC ‘51 de uitwedstrijd tegen Victum in Houten, aanvang 15:30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 9. Webmaster Auteur bericht

  Spannende wedstrijd eindigt in gelijkspel voor NKC ’51 tegen ODIK

  In de derde speelronde stond er voor NKC ’51 een belangrijke wedstrijd op het programma. ODIK uit Barneveld kwam op bezoek en stond qua puntenaantal op gelijke hoogte met NKC ’51. ODIK is een ploeg in vorm die al maar liefst dertig wedstrijden op rij heeft gewonnen en zeker tot de titelfavorieten behoort. De weersomstandigheden waren voor beide ploegen erg lastig, met af en toe een regenbui en harde wind.
  Na een paar minuten spelen was het ODIK dat de score opende en even later ook de 0-2 noteerde. NKC ’51 kwam daarna wat beter in het spel, na een 1-3 achterstand kon de stand gelijkgetrokken worden tot 3-3. ODIK en NKC ’51 bleken aan elkaar gewaagd en scoorden om en om gedurende de eerste helft, waarbij NKC ’51 telkens aan de goede kant van de score stond. Een paar minuten voor rust maakte ODIK, na dat meerdere keren gedaan te hebben, weer de gelijkmaker en bracht de stand op 8-8. Vlak voor het rustsignaal was het NKC ’51 dat nog éénmaal scoorde en dus met een voorsprong de kleedkamers op kon zoeken, 9-8.
  In de tweede helft was het NKC ’51 dat het initiatief nam. Het verschil werd tweemaal (11-9 en 12-10) op twee doelpunten verschil gezet, maar NKC ’51 kon in deze fase, waarin de ploeg het betere van het spel had, de voorsprong niet vergroten. Zo gaf het de gelegenheid aan ODIK om zich terug te knokken in de wedstrijd. ODIK scoorde twee doelpunten op rij en zo stonden beide ploegen weer naast elkaar en kon de wedstrijd weer alle kanten op. Ook werd de spanning bij beide teams groter naarmate het einde van de wedstrijd naderde. Er werd weer om en om gescoord tot 15-15 en bij de spelers en coaches liepen de gemoederen soms hoog op, wat resulteerde in twee gele kaarten aan de kant van NKC ’51. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg ODIK een cruciale vrije bal en deze werd verzilverd. Zo pakte ODIK pas aan het eind van de wedstrijd de leiding, 15-16. Echter, in de daarop volgende aanval wist NKC ’51 toch ternauwernood de gelijkmaker te maken en de eindstand te bepalen op 16-16.
  Komend weekend speelt NKC ’51 de wedstrijd tegen koploper Telstar uit Hoevelaken, dat al haar wedstrijden in de competitie wist te winnen. Aanvang 15:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Emma Piksen.

 10. Webmaster Auteur bericht

  Prima zege NKC ’51 op KVZ

  Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen KVZ in Zutphen. Nadat vorige week de twee punten moeizaam in Nijverdal bleven, was het zaak voor de ploeg van Gert Schorn om opnieuw punten te pakken, en een betere wedstrijd te spelen. KVZ verloor haar eerste wedstrijd en is dus nog puntloos in de competitie.
  NKC ’51 begon goed aan de wedstrijd door de eerste aanval om te zetten in een doelpunt. KVZ wist nog aan te haken (1-1), maar vanaf toen was het NKC ’51 dat het initiatief nam in de wedstrijd. Het eerste gaatje werd geslagen op 1-3 en deze voorsprong werd vastgehouden gedurende de 1e helft. NKC ’51 had duidelijk het overwicht in de wedstrijd en wist de score via 2-4 en 4-6 te vergroten naar 4-8. Vlak voor rust werd de marge voor het eerst op vijf gezet (5-10), maar in de laatste minuut bracht KVZ het verschil weer terug naar vier. Ruststand 6-10.
  NKC’51 wilde na rust direct het verschil maken om de wedstrijd te beslissen. KVZ maakte het eerste doelpunt, maar hierna werd het verdedigend goed dichtgehouden, waardoor NKC ’51 het verschil kon maken. Na een kwartier gespeeld te hebben stond er een stand van 10-16 op het scorebord. NKC ’51 maakte verdedigend nog wel de nodige fouten waardoor KVZ mee kon scoren middels strafworpen, maar het overwicht was te groot aan de kant van de Nijverdallers, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. NKC’51 speelde de wedstrijd goed uit en bepaalde de eindstand op 13-21.
  NKC’51 staat nu met Telstar en ODIK op een gedeelde eerste plaats met vier punten uit twee wedstrijden. Komend weekend speelt NKC tegen ODIK in Nijverdal, waar het moet proberen om de koppositie te blijven behouden. Echter de ploeg weet dat dit een moeilijke opgave wordt tegen het goed spelende ODIK.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Emma Piksen.

 11. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 start competitie met moeizame zege op Juventa

  NKC ’51 heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 14-12 weten te winnen.
  Bij de start van de competitie stond een thuiswedstrijd tegen Juventa op het programma, een tegenstander die de Nijverdallers in de afgelopen jaren al vaker zijn tegengekomen.
  NKC ’51 trad aan met een op meerdere plaatsen gewijzigd team ten opzichte van het einde van vorig seizoen. Een aantal spelers zijn gestopt of op dit moment geblesseerd, maar gelukkig is de selectie aangevuld met een talentvolle groep junioren en twee heren van buitenaf. Ook trainer/coach Gert Schorn is nieuw bij de vereniging. Tijdens de voorbereiding werden er een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar ook was het soms nog zoeken naar afstemming in de nieuwe vakken.
  NKC ’51 startte de wedstrijd goed en wist al snel een lichte voorsprong te pakken. Deze werd gedurende de hele eerste helft vastgehouden, maar Juventa bleef nog wel aanhaken en bij rust was het 8-5.
  Na rust hadden de Nijverdallers nog steeds een veldoverwicht en was het verdedigende spel goed, maar aanvallend had de ploeg moeite om elkaar en de korf te vinden. Hierdoor kon Juventa ook tijdens de tweede helft bijblijven. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 13-12, maar met een raak afstandsschot werd een minuut voor tijd de overwinning veilig gesteld.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Emma Piksen.

Geef een reactie