Wedstrijdverslagen

16 thoughts on “Wedstrijdverslagen

 1. Webmaster Auteur bericht

  Onnodig verlies NKC ‘51 bij Rigtersbleek

  Afgelopen zaterdag stond voor NKC ‘51 de derby tegen Rigtersbleek weer op het programma. Een wedstrijd die bijna altijd garant staat voor veel spanning en strijd en dit was ook vandaag weer het geval. De thuisclub verloor haar 1e wedstrijd en er stond dan ook de nodige druk op de ploeg om de Nijverdallers te moeten verslaan.
  Ook vandaag wisten weer veel Nijverdalse supporters de weg naar de Pathmoshal in Enschede te vinden. In de eerste helft zagen de toeschouwers een gelijkopgaande strijd, via een scoreverloop van 3-3, 5-5 en 7-7 nam NKC ‘51 2 minuten voor rust een misschien wel beslissende voorsprong van 9-12. Volkomen onnodig gaf de ploeg deze echter weer weg door persoonlijke fouten in de verdediging en zo werd de rust bereikt met een 12-12 stand.
  In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien en kon geen van beide ploegen echt los komen van de ander. Via tussenstanden als 14-14 en 19-19 nam Rigtersbleek zelfs een 23-21 voorsprong.
  In de eindfase van de wedstrijd pasten beide coaches nog de nodige tactische wissels toe en de ploeg van Harm Jan Smit knokte zich daarna terug tot 23-23. Bij die gelijke stand was er bij de Nijverdallers niet de rust om de juiste keuze te maken in de afronding, Rigtersbleek bleek dit beter te kunnen doen en scoorde de winnende treffer, eindstand 24-23.
  Vanzelfsprekend was de teleurstelling na afloop groot, want NKC ‘51 verloor onnodig. Volgende week kan de ploeg zich thuis revancheren. Tegenstander is dan Noviomagum en de aanvangstijd is 18.30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 2. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 start zaalseizoen met ruime overwinning op Spirit

  Afgelopen zaterdag speelde NKC ‘51 de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie tegen Spirit uit Voorthuizen. Na een goede voorbereiding was men optimistisch gestemd over een goede afloop van het duel.
  Voor de redelijk goed gevulde tribunes begon de thuisploeg zenuwachtig tegen Spirit en was de tussenstand na 5 minuten 2-4. Daarna herstelde de thuisploeg zich prima en na 8 minuten nam het zelfs een 7-4 voorsprong.
  Na een zeer goede periode nam de thuisploeg een beslissende 12-8 voorsprong en via een tussenstand van 15-10 werd er gerust bij een stand van 16-11.
  In de tweede helft liet de thuisploeg duidelijk zien wie de bovenliggende partij was in deze ontmoeting. Een groot pluspunt was dat meerdere schutters van NKC ‘51 zich deze avond lieten zien, ook het rendement uit de toegekende vrije ballen was bijna 100%. In verdedigend opzicht is de ploeg al wekenlang goed bezig en geeft het weinig weg aan de tegenstander.
  Via tussenstanden van 18-12 en 25-15 won de thuisploeg uiteindelijk dik verdiend met 31-21. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen omdat in de laatste 10 minuten van de wedstrijd het scorend vermogen wel te laag was.
  De overwinning geeft veel vertrouwen richting de wedstrijd van volgende week tegen de eeuwige rivaal Rigtersbleek. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 18.40 uur en wordt gespeeld in de Pathmoshal.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 3. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 wint op basis van tweede helft verdiend van Rigtersbeek

  Op een prachtige nazomerdag mocht het vlaggenschip NKC ‘51 voor de laatste veldwedstrijd aantreden in de derby tegen Rigtersbleek. NKC ‘51 had na de matige wedstrijd en het bijbehorende teleurstellende verlies tegen Telstar wat goed te maken om toch nog met een goed gevoel de zaal in te gaan. Rigtersbleek kende tot nu een prima eerste helft veld met slechts 1 nederlaag tegen het ongeslagen VEO. De ploeg beschikt over erg veel lengte bij de heren en is zodoende lastig te bespelen.
  De opdracht vooraf voor NKC was om direct met de juiste focus en drive te beginnen om zodoende niet weer op een ruime achterstand te komen. Rigtersbleek begon echter erg goed en de Nijverdallers moesten alle zeilen bij zetten om aan te haken. Met name Ryanda Ditsel zorgde met een erg hoog schotpercentage dat NKC ‘51 het 1e kwartier in het spoor van Rigtersbleek kon blijven. Via een 6-2 achterstand knokte de ploeg van Harm Jan Smit zich terug tot een 11-9 achterstand kort voor rust. In de laatste minuut wist NKC ‘51 nog twee maal te scoren om zodoende met een 11-11 ruststand de kleedkamer op te zoeken. Dit was uiteraard een enorme opsteker en een heel belangrijk moment in de wedstrijd. Rigtersbleek had in de 1e helft een licht overwicht maar door op het juiste moment te scoren bleef NKC bij.
  De 2e helft ging tot 15-15 gelijk op, maar nu stond NKC ‘51 vaker aan de goede kant van de score. Na 15-15 kende NKC ‘51 een zeer goede fase waarbij het afrondingspercentage erg hoog was. In no time liep de Nijverdalse ploeg uit naar 15-21 en leek de wedstrijd met nog 15 minuten te spelen beslist. Rigtersbleek leek geslagen en conditioneel en fysiek er doorheen te zitten. Toch knokten de Enschedeërs zich terug, via 4 doelpunten op rij was het 19-21 en was het weer een wedstrijd. Op 21-22 leek het nog erg spannend te worden maar toen de ploeg de 21-23 en al snel de 21-24 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk stond bij het laatste fluitsignaal er een 22-24 eindstand op het bord. Op basis van de tweede helft een verdiende zege in een fysieke, maar sportieve derby.
  NKC kan zodoende toch met een prettig gevoel de zaal in. De eerste helft van de veldcompetitie kenmerkte zich door wisselvalligheid, het scorend vermogen is echter wel omhoog gegaan gedurende de eerste zeven wedstrijden. Verdedigend moeten er echter nog stappen gezet worden om in de zaal mee te doen voor de bovenste plekken. Na een weekje rust start de selectie op 24 oktober met de voorbereiding voor de zaalcompetitie. Hierin zal geoefend worden tegen KIOS Ruinerwold en Amicitia en daarnaast speelt de ploeg op 4 november het eigen toernooi.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Nils Brok, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 4. Webmaster Auteur bericht

  Gebrek aan scorend vermogen nekt NKC ’51 tegen Telstar

  De derde thuiswedstrijd voor NKC ’51 was tegen Telstar. Deze ploeg had in voorgaande wedstrijden twee punten minder verzameld dan de thuisploeg.
  Over de wedstrijd is niet veel meer te melden dan dat de Nijverdallers zich hadden aangepast aan de weersomstandigheden, het was niet best wat de thuisploeg liet zien.
  Opnieuw kwam het probleem aan het licht dat de ploeg op dit moment over te weinig scorend vermogen beschikt. Evenals vorige week keek NKC ’51 ook nu in de rust weer tegen een grote achterstand aan, de ruststand was 4-9.
  In de tweede helft brak er bij de tussenstand van 10-17 een betere fase aan van de ploeg van Harm Jan Smit en werd de achterstand teruggebracht tot 15-17. De Nijverdallers waren echter niet schotvaardig genoeg om door te drukken en uiteindelijk wonnen de bezoekers verdiend met 16-19.
  Volgende week speelt NKC ’51 om 15.30 uur in Enschede tegen Rigtersbleek. Dit is tevens de laatste wedstrijd van het eerste gedeelte van de veldcompetitie.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 5. Webmaster Auteur bericht

  Veerkrachtig NKC’51 wint na grote achterstand toch van Nova

  Na de onverwachte nederlaag van vorige week tegen Sparta (N) stond de uitwedstrijd tegen Nova in Bilthoven op het programma. Deze makkelijk scorende ploeg had evenals NKC ‘51 4 punten behaald uit de vorige wedstrijden en de verliezer van de deze wedstrijd zou de aansluiting met de ploegen bovenin gaan missen.
  In de beginfase van de wedstrijd wisten de schutters van Nova veelvuldig raak te schieten en stond NKC ‘51 al na 13 minuten op een grote 9-2 achterstand. Verdedigend stond het toen nog niet goed en de Nijverdallers verzuimden zelf om mee te scoren. Meerdere opgelegde kansen werden niet afgerond en daar was de achterstand ook snel mee verklaard. Via een tussenstand van maar liefst 13-3 werd er uiteindelijk gerust bij een 15-9 stand.
  In de rust was er al wel de overtuiging om samen de strijd aan te gaan voor een beter resultaat en in de tweede helft bleek dat er vandaag echt sprake was van een wedstrijd met twee gezichten.
  Het keerpunt in de wedstrijd kwam bij de stand van 18-11. De schutters van Nova werden beter aan banden gelegd en NKC ‘51 bleek ineens over veel scorend vermogen te beschikken over veel schijven.
  Door een enorme vechtersmentaliteit en het geloof in eigen kunnen kwam de ploeg van Harm Jan Smit terug in de wedstrijd tot een 21-19 tussenstand. Toen brak er iets bij de thuisclub en kwam NKC ‘51 op gelijke hoogte bij een 25-25 stand. Dit werd uiteindelijk nog uitgebouwd tot een 25-27 eindstand.
  Na het laatste fluitsignaal was de ontlading bij de ploeg vanzelfsprekend groot, terugkomen vanuit een kansloze positie en met een overwinning terugreizen naar Nijverdal is meer dan uitstekend.
  Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma, aanvangstijd 15.30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 6. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 verliest in slotfase van schotvaardig Sparta

  In de vierde speelronde stond voor NKC ‘51 de thuiswedstrijd tegen Sparta uit Nijkerk op het programma. Deze ploeg had evenals NKC ‘51 uit de eerste 3 wedstrijden 4 punten behaald.
  Om niet af te haken in de strijd om de bovenste plaatsen moest er gewonnen worden.
  In de eerste helft was het een wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen. Er werd beurtelings gescoord en geen van beide ploegen kon echt afstand nemen van de ander, tussenstanden waren 3-3, 5-5 en 8-8. Bij de stand van 10-8 was het jammer dat de thuisploeg niet wist door te drukken en geen gat wist te slaan.
  Sparta wist de achterstand te verkleinen tot 10-9 en dit was tevens de ruststand.
  In een groot deel van de 2e helft ging de score nog gelijk op, maar in de loop van de wedstrijd kreeg de ploeg van Harm Jan Smit verdedigend steeds minder grip op de aanvallende acties van de bezoekers die het juiste moment kozen om doeltreffend af te ronden.
  Via tussenstanden van 14-14, 17-17 en 20-20 won Sparta uiteindelijk verdiend met 22-25.
  Aanvallend werd er vandaag gelukkig 22 keer gescoord, maar 25 tegentreffers is gewoon te veel en datis dan ook de oorzaak van de nederlaag.
  Deze toch wel onverwachte nederlaag komt hard aan en we zullen ons snel moeten herpakken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Nova in Bilthoven op het programma en kan de ploeg zich revancheren.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 7. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 wint moeizaam maar verdiend in derby tegen Juventa

  NKC ‘51 moest deze zaterdag afreizen naar het gepromoveerde Juventa in Hardenberg. Een derby spelen geeft altijd iets extra’s en zeker als de coach van Juventa NKC ‘51-lid Michel Zink is. Er lag de nodige druk op de ploeg, er moest vandaag gewonnen worden om bovenin mee te willen draaien en dat moest ook wel gezien onze favorietenrol. De Nijverdallers konden vanmiddag gelukkig rekenen op de steun van veel meegereisde supporters.
  In de 1e helft was NKC ‘51 de sterkere ploeg, maar verzuimde het om dit in de score tot uitdrukking te brengen. Via tussenstanden van 2-2 en 4-4 nam de ploeg een 4-6 voorsprong en kreeg toen kansen genoeg om de thuisclub op grotere achterstand te zetten. Verdedigend stond het goed, uiteindelijk gingen we de rust in bij een 8-8 stand.
  Na de rust nam de ploeg va Harm Jan Smit een 8-10 voorsprong, maar verzuimde het evenals in de 1e helft beslissend door te drukken en kwam zelfs tegen de verhouding in op een 12-10 achterstand.
  Daarna heeft de ploeg zich geweldig weten terug te knokken. Er werd goed geconcentreerd gespeeld met een hele sterke rebound, daarna werd het verschil gemaakt.
  Via 12-12, 14-14, 15-15 en 16-16 won NKC ‘51 uiteindelijk verdiend met 16-18.
  Na afloop van de wedstrijd was het commentaar van coach Harm Jan Smit: “In derby’s tellen uiteindelijk alleen de punten en moeten we nu verder werken aan ons spel en vooral de afronding, dit is echt nodig om bovenin mee te willen blijven doen.”
  Supporters nogmaals bedankt en de ploeg hoopt dat jullie er volgende week weer zullen zijn bij de volgende thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Sparta Nijkerk, aanvang 15.30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Nils Brok, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Esther Lesscher en Lisanne Verheij.

 8. Webmaster Auteur bericht

  Verdiende nederlaag NKC’51 tegen VEO

  In de tweede competitieronde speelde NKC ‘51 de verre uitwedstrijd in Voorburg tegen VEO, een voor NKC ‘51 onbekende tegenstander. Ondanks de verre afstand konden de Nijverdallers toch rekenen op zes supporters.

  VEO heeft een brede selectie waarvan het 2e team uitkomt in de overgangsklasse.
  Vorig seizoen kwam deze ploeg één punt te kort voor het kampioenschap, het doel van VEO is om ook dit seizoen weer tot de laatste speeldag mee te doen om de prijzen. NKC ‘51 heeft dezelfde doelstelling; het was dan ook duidelijk dat twee van de betere ploegen in deze klasse om de punten gingen strijden nadat beide ploegen hun 1e wedstrijd hadden gewonnen.

  Coach Harm Jan Smit had de ploeg goed voorbereid op de donderdagavondtraining en wedstrijdbespreking, de ploeg wist dan ook precies waar de kracht en zwakte van VEO lag.
  In de beginfase van de wedstrijd werden de Nijverdallers toch nog verrast door het zeer goede en dynamische aanvalsspel van de thuisploeg en werd er al na 9 minuten tegen een 7-1 achterstand aangekeken. Verdedigend stond het niet goed en aanvallend miste de ploeg scorend vermogen.
  Na een knap herstel kwam NKC ‘51 via een tussenstand van 10-4 terug tot 10-6 en werd de rust bereikt bij een 12-9 achterstand.

  VEO nam in de tweede helft al snel weer een 15-10 voorsprong in wederom een fase waarin de Nijverdallers lang niet tot scoren kwamen. Een compliment voor de ploeg was dat het zich elke keer weer bij een grote achterstand terug wist te knokken in de wedstrijd.
  Bij de stand van 16-14 en 17-15 lukt het helaas niet om de aansluitingstreffer te maken en uiteindelijk won VEO verdiend met 20-15.
  Volgende week volgt wederom een uitwedstrijd, dan speelt NKC ‘51 om 15.30 uur in Hardenberg tegen Juventa. Gezien de afstand rekent de ploeg op de steun van veel supporters.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Esther Lesscher en Ryanda Ditsel.

 9. Webmaster Auteur bericht

  Oppermachtig NKC’51 verzuimt monsterscore neer te zetten in eerste competitiewedstrijd

  Zaterdag 3 september stonden de 1e wedstrijden van seizoen 2017-2018 op het programma. NKC ‘51 2 nam het thuis op tegen DVO 5 en won in een wedstrijd met een erg spannende slotfase uiteindelijk verdiend met 19-18.

  Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip van NKC ‘51. De ploeg van de nieuwe trainer Harm Jan Smit begint dit seizoen met 5 dames en 5 heren aan de competitie. Ten opzichte van vorig seizoen zijn Esther Lesscher (vanuit 2e) en Pim Knobbe (vanuit de junioren) aan het 1e toegevoegd. De voorbereiding van de Nijverdallers was goed verlopen, de complete selectie heeft een prima voorbereiding van 3 weken gehad waarin de spelers en de compleet nieuwe staf goed aan elkaar hebben kunnen wennen.

  Het belang vooraf was duidelijk voor NKC, het zou deze wedstrijd eigenlijk moeten winnen. De ploeg kreeg als opdracht mee om vol met pressie te verdedigen en aanvallend de kansen in de korfzone te creëren. Van Revival is bekend dat het een lastig te bespelen ploeg is, de ploeg speelt aanvallend erg traag en verdedigt vaak achter.

  Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat het krachtsverschil tussen beide ploegen vandaag enorm was. Al snel stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord en kon Revival aanvallend niet onder de pressie van de thuisploeg uitkomen. Hierna stokte het scoren van NKC echter en dit probleem bleef het team eigenlijk de hele wedstrijd achtervolgen. Er werden vele goede en opgelegde kansen gecreëerd maar de afronding was onder de maat. Verdedigend zette de ploeg echter een prima prestatie neer, want Revival wist de hele wedstrijd slechts sporadisch tot een fatsoenlijke aanval te komen.

  De rust werd bereikt bij een 8-5 stand en dit was een zeer magere afspiegeling van krachtsverhoudingen. Het beeld bleef in de 2e helft hetzelfde als voor rust. Een oppermachtig NKC ‘51 dat verzuimde Revival met een monsterscore naar huis te sturen. Gedurende de 2e helft liepen de Nijverdallers steeds verder uit maar bleef de ploeg niet scherp in de afronding. Na 70 minuten stond de eindstand van 18-8 op het scorebord. De cijfers en het beeld van de wedstrijd spraken voor zich, maar het was erg jammer dat de ploeg zichzelf en het publiek niet op veel meer doelpunten heeft getrakteerd.

  Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen VEO op het programma en wordt meer duidelijk hoe de krachtsverhoudingen in deze klasse zullen liggen.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Nils Brok, Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Esther Lesscher en Lisanne Verheij.

  Volgende wedstrijd: VEO 1 -NKC ‘51 1, 9 september, 15:30 uur in Voorburg

 10. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 sluit seizoen goed af met winst op Rigtersbleek

  Afgelopen zaterdag speelde NKC ‘51 haar laatste competitiewedstrijd in Enschede tegen Rigtersbleek. Beide teams konden vrijuit spelen want er stond niets meer op het spel. De Nijverdallers wilden op een passende wijze afscheid nemen van trainer/coach Jan Willem Beekhuizen met een overwinning.
  NKC ‘51 kwam ondanks de enorme warmte zeer goed uit de startblokken en nam al snel een ruime 2-7 voorsprong. Verdedigend was de ploeg zeer sterk en werden de schutters van Rigtersbleek aan banden gelegd. Aanvallend was de ploeg zelf zeer trefzeker. In de 1e helft werd de basis al gelegd voor de uiteindelijke overwinning want er werd gerust met een ruime 6-12 voorsprong.
  In de 2e helft werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven en via tussenstanden van 6-13 en 11-17 werd er uiteindelijk dik verdiend gewonnen met 18-21.
  Na een zwakke start van de 2e helft veldcompetitie herpakte de ploeg van Jan Willem Beekhuizen zich de laatste weken zeer goed met 4 overwinningen op rij en zo eindigde NKC ‘51 uiteindelijk op een prima 3e plaats op de ranglijst. Voor het nieuwe seizoen blijft de huidige ploeg intact, maar deze zal dan onder leiding staan van Harm Jan Smit uit Kampen.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel (Damian Veltink), Nils Brok, Remy Essers, Thomas Heuver, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 11. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 wint van kampioenskandidaat in laatste thuiswedstrijd

  In de laatste thuiswedstrijd voor NKC ’51 kwam Roda uit Westzaan op bezoek. Deze ploeg speelde nog voor het kampioenschap. NKC ’51 had de uitwedstrijd tegen deze ploeg verloren en was erop gebrand om het seizoen voor eigen publiek goed af te sluiten.
  Tot 3-3 ging het gelijk op, daarna wist de ploeg van Jan Willem Beekhuizen uit te lopen naar 6-3 en een lichte voorsprong te pakken. De Nijverdallers waren scherper in de duels en had verdedigend de zaakjes goed op orde. Vlak voor rust stokte het aanvallend even en wist Roda terug te komen tot 8-8. Op slag van rust wist NKC ’51 nog op 9-8 te komen.
  Na de rust zette Roda een tandje bij, de ploeg wist al snel de 9-9 te scoren en bleef bij tot 11-11. Daarna kwam NKC ’51 op 13-11 en ondanks dat Roda steeds dichtblij bleef, hielden de Nijverdallers constant een lichte voorsprong. Beide ploegen wisselden een aantal keren, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. NKC ’51 hield verdedigend stand en scoorde op de juiste momenten. In de laatste minuut werd de eindstand bepaald op 17-15 en zo werd het thuispubliek getrakteerd op een goede overwinning.
  Na de wedstrijd nam de selectie alvast afscheid van hoofdtrainer Jan Willem Beekhuizen, trainer van het tweede Rick Zomer en enkele selectiespelers. Ze werden namens de vereniging bedankt voor hun inzet voor de selectie en veel succes gewenst met hun verdere carrière. Volgende week speelt NKC ’51 haar laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Rigtersbleek uit Enschede.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel, Nils Brok, Remy Essers, Thomas Heuver, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters (Esther Lesscher), Ryanda Ditsel (Selina Kamp) en Lisanne Verheij.

 12. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 houdt Elburg lang in de wedstrijd, maar wint wel

  Met nog drie speelrondes te gaan moest NKC ’51 aantreden in de uitwedstrijd tegen Elburg. Deze ploeg stond nog in de gevarenzone en moest dus strijden voor de noodzakelijke punten. NKC ’51 kon na de blessureperikelen van de afgelopen weken eindelijk weer eens in de normale beginopstelling starten.
  Na een 2-0 achterstand werd deze al snel omgezet in een 2-6 voorsprong en leek de ploeg een makkelijke middag te krijgen. Daarna brak er een periode van bijna 20 minuten aan waarin de Nijverdallers niet tot scoren kwamen omdat men mee ging in het te lage tempo van de tegenstander en er verrassende aanvallende acties ontbraken. In deze fase werden verdedigend met name in de paalzone de nodige persoonlijke fouten gemaakt en te weinig rebounds gepakt, met als gevolg een 7-7 ruststand.
  In de 2e helft ging de stand nog gelijk op tot 10-10, daarna werd er een beslissende 10-14 voorsprong genomen en uiteindelijk werd er gewonnen met 14-15.
  De tegenstander kon deze middag volkomen onnodig enkele malen terug komen in de wedstrijd door de verdedigende concentratieproblemen en de aanvallende onmacht om de tegenstander met name al in de 1e helft op een grote achterstand te zetten. Uiteindelijk bleek het team van Jan Willem Beekhuizen toch de sterkere ploeg en werd de winst binnengehaald.
  Volgende week speelt NKC ’51 haar laatste thuiswedstrijd tegen Roda, een ploeg die nog in de race is voor het kampioenschap. De aanvangstijd is 15.30 uur.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel (Rick Somberg), Nils Brok, Remy Essers , Thomas Heuver, Amy Ellenbroek (Esther Lesscher), Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 13. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 wint van Revival

  Na twee vrije weken speelde NKC ‘51 zaterdag tegen Revival. Om definitief afstand te nemen van de gevarenzone moest er gewonnen worden van deze ploeg. Revival is een ploeg die aanvallend elke schotkans pakt en waar verder geen echte lijn te bekennen is in aanvalsopzet. Verder was wel duidelijk dat de wind een invloed zou hebben op het scoreverloop.
  Ook deze middag was NKC ‘51 weer niet compleet en moest het Nils Brok missen vanwege een blessure. Zijn plek in de basis werd ingenomen door junior Pim Knobbe.
  Al snel in de wedstrijd nam NKC ‘51 een 5-1 voorsprong, bij een stand van 7-2 liet de ploeg de tegenstander geheel onnodig terug komen in de wedstrijd tot 7-6, uiteindelijk werd er gerust bij een stand van 8-8.
  Na rust liep NKC ‘51 al snel uit naar een 13-8 voorsprong, Revival kwam nog terug tot 13-11 maar uiteindelijk was het de goed spelende Pim Knobbe die de beslissende 14-11 voorsprong op het scorebord bracht.
  Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Elburg, de aanvangstijd is 15.30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel, Pim Knobbe, Remy Essers (Daniel Ding), Thomas Heuver (Rick Somberg), Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel (Esther Lesscher) en Lisanne Verheij.

 14. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 weet niet te winnen van hekkensluiter

  NKC ‘51 speelde afgelopen zaterdag in Lelystad op gras tegen het nog puntloze Exakwa. Junior Tim Kalvenhaar maakte zijn debuut in de basis op de plek van de geblesseerde Thomas Heuver.
  Voor NKC ‘51 in goede doen moet het normaal gesproken geen probleem zijn om de punten mee te nemen naar Nijverdal. De trouw meegereisde supporters zagen helaas een ploeg die ze dit seizoen wel vaker hebben gezien, spelend zonder enig zelfvertrouwen, een ondermaats scorend vermogen en verdedigend veel te veel ruimte weggevend aan een matige tegenstander.
  Exakwa nam al snel een 3-1 voorsprong, via tussenstanden van 4-4 en 8-6 werd de rust bereikt met een 9-9 stand.
  Een korte opleving na de rust zette de ploeg op een 11-13 voorsprong, helaas brak opnieuw een mindere periode in de wedstrijd waarin de mooiste kansen niet werden verzilverd en de ploeg van Jan Willem Beekhuizen meer tegen zichzelf liep te korfballen dan tegen de tegenstander.
  Exakwa bracht de stand weer op gelijke hoogte en nam vervolgens een 15-13 voorsprong. Uiteindelijk werd er verdiend verloren met 17-16.
  De ploeg komt pas weer in actie op zaterdag 6 mei en speelt dan thuis tegen Revival om 15.30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel (Thomas Heuver), Tim Kalvenhaar, Remy Essers, Nils Brok, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel (Heleen Bessembinder) en Lisanne Verheij.

 15. Webmaster Auteur bericht

  Gemotiveerd NKC ’51 komt net tekort tegen ASVD

  De eerste thuiswedstrijd na de zaal was voor NKC ’51 die tegen ASVD uit Dronten. Na de fikse afstraffing die de ploeg van Jan Willem Beekhuizen vorige week kreeg van EKVA had de ploeg wat recht te zetten.
  Na een goed teamgesprek in de afgelopen week stonden de neuzen allemaal weer dezelfde kant op.
  De toeschouwers zagen dan ook vanaf het begin van de wedstrijd een felle en gemotiveerde ploeg.
  NKC ’51 had in de vakken een omzetting gedaan bij de heren en deze pakte goed uit. Verdedigend werd er in de 1e helft weinig weggegeven en veel ballen in de rebound gepakt. Aanvallend was de ploeg scherp in de afronding.
  Al snel werd er een voorsprong gepakt van 5-1. Via tussenstanden van 7-4 en 12-5 brak er een fase in de wedstrijd aan bij de stand van 13-6 waarin ASVD beter in haar spel kwam en 5 keer achter elkaar scoorde. Dit bleek later het omslagpunt in de wedstrijd, al werd er nog gerust met een 14-11 voorsprong voor NKC ’51.
  Coach Jan Willem Beekhuizen gaf in de rust aan dat de Nijverdallers hun eigen spel moest blijven spelen en niet mee moest gaan met het soms te fysieke spel van de tegenstander.
  Ook na rust bleef de ploeg van ASVD echter scoren en binnen slechts enkele minuten stond er een gelijke stand op het scorebord van 14-14. Daarna zagen we twee gelijkwaardige ploegen die beiden over en weer bleven scoren.
  Via tussenstanden van 16-16, 19-19 en 22-23 liep ASVD uiteindelijk langzaam uit naar een 23-27 eindstand. Ondanks de nederlaag herstelde NKC ’51 zich knap na de wanprestatie van vorige week en dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel, Rick Somberg (Thomas Heuver), Remy Essers, Nils Brok, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel (Selina Kamp) en Lisanne Verheij.

 16. Webmaster Auteur bericht

  Totale offday leidt tot ruime nederlaag voor NKC ‘51

  Na twee weken voorbereiding speelde NKC ‘51 in Almere tegen EKVA in Almere de eerste wedstrijd van het tweede deel van de veldcompetitie. EKVA is de ploeg die samen met ASVD, Roda en NKC ‘51 de koppositie deelde voorafgaand aan deze wedstrijd. De winnaar hiervan zou dan ook een goede slag slaan, het was dan ook onbegrijpelijk dat er deze middag een team in het veld stond dat niet echt gemotiveerd was om vol voor de winst te gaan. De scherpte ontbrak evenals een goede wedstrijdmentaliteit.
  De ploeg had een totale offday, EKVA werd geen strobreed in de weg gelegd en kon doen en laten wat het wilde. In de 1e helft werd de ploeg al op een 13-7 achterstand gezet en in de rust gaf coach Jan Willem Beekhuizen aan dat er in de 2e helft uit een ander vaatje getapt moest worden.
  Meteen na rust zetten de Nijverdallers nog wel de schouders eronder, maar de ploeg was niet scherp in de afronding, maakte veel fouten in de passing en miste overtuiging. Daarnaast werd er verdedigend veel te veel ruimte weggegeven waar EKVA van profiteerde. De Nijverdallers liepen meer tegen zichzelf te korfballen dan tegen de tegenstander.
  In de 2e helft werd er, mede door een aantal blessures, nog veelvuldig gewisseld. Uiteindelijk verloor NKC ‘51 ruim met 27-12.
  Volgende week speelt NKC ‘51 thuis op het ongebruikelijke tijdstip van 14.00 uur tegen ASVD, deze ploeg verloor dit weekend verrassend thuis van Rigtersbleek.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel, (Youri Meerwijk), Rick Somberg (Pim Knobbe)), Remy Essers, Nils Brok (Tim Kalvenhaar), Amy Ellenbroek (Esther Lesscher), Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

Geef een reactie