Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

5 gedachten over “Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

 1. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 wint thuis van Ritola

  Zaterdag speelde NKC ‘51 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Ritola. Beide ploegen stonden vooraf op zes punten. Voor NKC ‘51 was het dus zaak om te winnen en daardoor aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. Bij verlies moet er weer naar onderen worden gekeken. De weersomstandigheden waren alles behalve gunstig door de regen en wind, ook kwam daarbij dat er door de aangescherpte maatregelen geen publiek meer welkom is bij de wedstrijden. Om 16:00 floot het prima leidende scheidsrechters duo voor het eerst.

  Binnen enkele seconden opende NKC ‘51 de score met een goed uitgespeelde aanval. Vanaf minuut één had NKC ‘51 verdedigend de zaken goed op orde. Ritola kwam er aanvallend niet aan te pas, maar ook NKC ‘51 miste aanvallend de scherpte na de 1-0. Het duurde maar liefst negen minuten voordat de 2-0 viel. Verdedigend hield NKC ‘51 de speerpunten van Ritola goed uit de wedstrijden en ook de afvallende ballen waren vaak voor de Nijverdallers. Het tweede aanvalsvak kende ook geen makkelijke middag maar kreeg toch de gelegenheid om veel en lange aanvallen te draaien waardoor de voorsprong uitgebouwd werd naar 4-0. Pas na achttien minuten scoorde Ritola voor het eerst, 4-1. Tot aan de rust maakte NKC ‘51 verdedigend geen fouten en werd er veel druk gegeven op de gasten uit Zuidlaren. Zij wisten niet meer te scoren en NKC ‘51 kon gestaag uitlopen naar een 8-1 voorsprong bij rust.

  Er leek geen vuiltje aan de lucht voor NKC ‘51, maar in het begin van de tweede helft stond er een ander Ritola. NKC ‘51 kreeg direct de 8-2 om de oren en Ritola snakte naar meer. De goals vielen makkelijker bij de gasten en NKC ‘51 liet de teugels verdedigend wat vieren. NKC ‘51 scoorde weliswaar nog de 10-4, maar kreeg daarna vier treffers op rij tegen. 10-8. Pas na de broodnodige time-out leek de scherpte bij de Nijverdallers terug te keren. Verdedigend werd er harder gewerkt en NKC ‘51 profiteerde van een doelpuntloze periode bij Ritola. NKC ‘51 liep uit naar een comfortabele en beslissende stand van 14-8. Bij Ritola was het geloof in een goed resultaat niet meer aanwezig, beide ploegen wist nog twee keer de korf te vinden, waarbij de laatste van Gerd Nijkamp vanaf de middellijn door een ringetje te halen was. Eindstand 16-10. Door deze belangrijke overwinning bezet NKC ‘51 momenteel de tweede plaats.

  Komend weekeind speelt NKC ‘51 tegen KV de Meeuwen in Putten, aanvang 15:30.

 2. Webmaster Auteur bericht

  Een belangrijke maar zeer zwaarbevochten zege voor NKC ’51

  Afgelopen zaterdag speelde NKC ’51 in Assen tegen het nog puntloze AVO. Aan de uitslagen van de Assenaren te zien komt de ploeg steeds beter in hun spel, NKC ’51 was dus gewaarschuwd. Ook omdat er van deze ploeg nipt verloren werd in de voorbereiding. Ten opzichte van vorige week was de ploeg van Gert Schorn weer compleet en gebrand om aansluiting te houden met de bovenste ploegen van de Overgangsklasse A.
  NKC ’51 begon goed aan de wedstrijd en wist de score te openen met een vrije bal. AVO reageerde direct met de gelijkmaker, 1-1. Hierna volgde een scherpe periode van de dames van NKC ’51, zij zorgden voor een 1-4 voorsprong. AVO bleek echter geen gemakkelijke tegenstander en toonde veerkracht. De opgebouwde voorsprong verdween snel en AVO kwam bij 5-5 langszij. NKC ’51 moest verdedigend uit een ander vaatje tappen en deed dit alleen in periodes, waardoor er geen voorsprong lang vastgehouden kon worden. Via 6-9 en 8-10 maakte AVO wederom gelijk, 10-10. NKC ’51 zette voor rust nog aan door op 11-14 te komen, maar AVO wist het laatste doelpunt van de eerste helft te noteren. Ruststand 12-14.

  Bij deze ruststand gingen de gedachten uit naar vorige week, toen in Groningen een slechte tweede helft gespeeld werd en daardoor de wedstrijd verloren ging. Eenzelfde scenario leek zich te herhalen. NKC ’51 maakte op prachtige wijze de 12-15, maar daarna viel de ploeg aanvallend volledig stil. De Nijverdallers incasseerden vier doelpunten op rij en zo wist AVO voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen, 16-15. NKC ’51 maakte gelijk en tot 19-19 werd het stuivertje wisselen. NKC’ 51 rechtte de rug en wist een beslissende run van drie doelpunten te maken, 19-22. In de laatste minuut werd nog een strafworp weggegeven, waardoor de eindstand bepaald werd op 20-22.

  NKC ’51 speelt zaterdag een thuiswedstrijd (zonder publiek) tegen Ritola om 16:00.

 3. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 in tweede helft ten onder bij NIC.

  Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 tegen de gedeelde koploper Nic. uit Groningen. Zowel NKC ’51 als Nic. wisten de voorgaande wedstrijden te winnen, dus stond er veel op het spel. NKC ’51 begon door ziekte aan een gewijzigde opstelling, Martijn Klompjan verving Gerd Nijkamp. NKC ’51 begon niet scherp aan de wedstrijd.

  De eerste aanval had moeite om de korf te vinden en het was daarom Nic. dat de score opende. De gelijkmaker werd nog gemaakt, maar vervolgens was het Nic. dat het voortouw in de wedstrijd nam. De scheidsrechter van dienst liet niet veel toe en strooide met vrije ballen en strafworpen. NKC ’51 ging hier niet goed mee om, waardoor Nic. uit kon lopen naar een 5-1 voorsprong. NKC ’51 kon iets terug doen tot 5-3, maar Nic. zorgde ervoor dat de Nijverdallers een kwartier lang niet dichterbij kon komen. Aanvallend begon het bij de ploeg uit Groningen te haperen, dit was voor NKC ’51 de uitgelezen kans om dichterbij te kruipen. NKC ’51 bleef aanvallend doorgaan en uiteindelijk bij 10-10 was de stand weer gelijk. Voor rust wist NKC ’51 de stand om te buigen en nam een voorsprong van 10-12. In de laatste minuut werd de voorsprong uitgebreid naar een 11-14 ruststand.

  Het eerste doelpunt na rust werd snel genoteerd door NKC ’51, 11-15. Een comfortabele voorsprong van NKC ’51 verdween daarna als sneeuw voor de zon. Nic. schakelde een tandje bij en kreeg vleugels. NKC ’51 kon af en toe haar doelpunten meepakken, maar kon niet voorkomen dat Nic. bij 19-19 weer langszij kwam. Hierna verdween de spirit bij de Nijverdallers. De spelers van Nic. werden opgezweept en trokken de wedstrijd weer naar zich toe. Nic. wist bijna elke aanval te promoveren tot een doelpunt, NKC’51 was minder scherp, maakte daarbij verdedigend veel fouten en daardoor liep Nic. uit naar een grote voorsprong, 26-21. NKC’51 kon niet meer bijschakelen en Nic. ging vrolijk door met scoren. Via 26-21, 28-22 en 30-23 werd het uiteindelijk een verdiende nederlaag voor NKC’51. Eindstand 31-23.

  Komend weekeind speelt NKC’51 wederom een uitwedstrijd en is AVO uit Assen de tegenstander. Aanvang 17:00 uur.

 4. Webmaster Auteur bericht

  Slordig NKC ’51 toch ruim voorbij ASVD

  In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe veldseizoen trof NKC ‘51 de gasten ASVD uit Dronten. Na veel onduidelijkheid eerder deze week of de wedstrijd door kon gaan door mogelijk positief geteste coronatesten aan Drontse zijde, werd er toch gespeeld in Nijverdal.
  NKC ‘51 wist dat het een jong en gretig ASVD kon verwachten. Het ASVD dat weliswaar weinig ervaring kent, speelt met veel energie en elan. Daarvoor was de ploeg gewaarschuwd en moest er voor gezorgd worden dat ASVD niet in het spel kwam. Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Enkele aanvallen werden gespeeld, echter zonder doelpunt. Uiteindelijk was het NKC ‘51 dat de score opende, maar ASVD reageerde direct. 1-1. Door verdedigend niet scherp te zijn, zorgde NKC ‘51 er voor dat ASVD in het kielzog van NKC ‘51 bleef en de thuisploeg niet meer afstand kon nemen. NKC ‘51 was weliswaar de leidende ploeg, maar liet dit niet in haar spel zien. Het spel was te slordig, verdedigend werden er de nodige fouten gemaakt en aanvallend kwam NKC ‘51 moeilijk tot scoren. Het geluk aan NKC ‘51-zijde was dat ASVD ook niet scherp was, hierdoor werd toch het gewilde gaatje geslagen, 6-2. Dit kon NKC ‘51 vasthouden tot aan de rust, zonder echt een goed niveau te laten zien. NKC ‘51 leek met een comfortabele 11-5 te gaan rusten, maar vlak voor tijd werd er nog een strafworp weggegeven waardoor de ruststand op 11-6 werd bepaald.
  In de tweede helft een zelfde spelbeeld. NKC ‘51 kon het niveau maar niet halen en ASVD was niet bij machte om de achterstand te verkleinen. Hoewel ASVD moeilijk de korf kon vinden, gaf NKC ‘51 ze vaak daar de gelegenheid toe door onnodige overtredingen te maken. Via 12-7 werd de voorsprong voor de Nijverdallers uitgebreid naar 14-8 en 16-8, waarin de ingevallen Martijn Klompjan een groot aandeel in had met mooie, rake afstandsschoten. Hierna bleek dat NKC ‘51 dacht dat de overwinning binnen was. Het verdedigende spel van NKC ‘51 zakte in en ASVD wist driemaal op rij te scoren, 16-11. Dit schudde NKC ‘51 weer wakker en wist ook driemaal de korf te vinden, 19-11. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en het slotakkoord was voor ASVD, dat nog twee fraaie doelpunten wist te maken.

  Gert Schorn liet Anne-Roos Vos en Rick Somberg ook nog de nodige minuten maken in het vlaggenschip van NKC ‘51, zij wisten hun invalbeurt helaas niet te bekronen met een doelpunt. Eindstand 19-13.
  Komend weekend speelt NKC ‘51 tegen Nic. in Groningen, zij wisten verrassend te winnen van sterkhouder KV Drachten. Aanvang 18:30.

  OpstellingNKC ‘51 1:
  PimKnobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman,Timo Schippers, Emma Piksen,Franca Slettenhaar, Selina Kamp en Amy Ellenbroek

 5. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 start competitie met nipte overwinning
  Na een lange korfballoze periode door de welbekende coronaperikelen was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover. Er mag weer gekorfbald worden en na een lange, nuttige voorbereiding voor de selectie van NKC ’51 stond het eerste competitieduel op het programma, in Oostwold tegen OWK. Een bekende tegenstander voor NKC ’51, wel zijn de teams ten opzichte van vorig seizoen veel veranderd qua samenstelling, met een mix van jonge spelers en spelers met ervaring.
  Om 15:30 floot leidsman H. Bakker voor het eerst.
  Het was OWK dat vanaf minuut één het voortouw nam. Binnen enkele minuten pakte de ploeg uit Oostwold een 2-0 voorsprong. NKC ’51 kon wat terug doen, maar liep telkens achter de feiten aan. Op elk Nijverdals doelpunt had OWK een antwoord, waardoor NKC ’51 niet gelijk kon komen. Daarbij gesteld dat NKC ‘51 verdedigend erg slordig was en veel overtredingen maakte waardoor OWK in het zadel werd geholpen, maar duidelijk was dat elke fout goed werd afgestraft door OWK. Telkens bleef het verschil één à twee doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. Bij 9-6 werd het verschil wat vergroot door OWK en ze wisten dit vast te houden tot de rust. De ruststand leek 12-8 te worden, maar op de valreep wist NKC ’51 nog te scoren, 12-9. Een helft om snel te vergeten voor de Nijverdallers.
  NKC ’51 dat in de eerste helft erg tam was en weinig spirit toonde, begon direct fel en scherp aan de tweede helft. Binnen no-time werd de achterstand omgebogen tot een voorsprong. Waar het in de eerste helft erg moeizaam ging, was het spel en de focus in de tweede helft vele malen beter. OWK werd overdonderd en NKC ’51 zorgde ervoor dat OWK een kwartier lang niet wist te scoren. NKC ’51 greep deze kans met beide handen aan en wist zes keer achter elkaar te scoren, 12-15. De rollen werden volledig omgedraaid waardoor OWK in de achtervolging moest. Doordat NKC ’51 verdedigend minder fouten maakte ging dit niet makkelijk voor de ploeg uit Oostwold. Telkens als OWK dacht aan te haken, scoorde NKC ’51. Dit hield de ploeg van Gert Schorn goed vast tot het einde van de wedstrijd. NKC ’51 bleef strijden en bleek conditioneel fit genoeg om dit een hele wedstrijd vol te houden. Bij 18-21 maakte NKC ’51 het toch nog onnodig spannend door aanvallend de bal meerdere malen simpel te verliezen en OWK wist de 20-21 nog te maken. In een toch nog spannende eindfase floot de scheidsrechter uiteindelijk af bij deze stand. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende maar toch zwaarbevochten overwinning, waarin iedere speler tot scoren wist te komen.
  Komend weekend speelt NKC ‘51 de eerste thuiswedstrijd tegen ASVD uit Dronten, zij wisten de eerste wedstrijd niet te winnen en gingen hard onderuit tegen de Meeuwen. Aanvang 16:00.
  Opstelling NKC ‘51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Timo Schippers, Emma Piksen, Franca Slettenhaar, Selina Kamp en Amy Ellenbroek

Geef een reactie