Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

20 thoughts on “Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

 1. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 wint in doelpuntenfestijn ruim van TOP

  Afgelopen zaterdag speelde NKC ’51 de streekderby in Vroomshoop tegen het inmiddels gedegradeerde TOP. Wegens omstandigheden moest de ploeg Ryanda Ditsel en Anne-Mink ter Harmsel missen, zij werden prima vervangen door Lisanne Verheij en Nils Brok.
  Ook bij deze wedstrijd werd de ploeg van coach Harm Jan Smit gesteund door veel supporters, zij waren zelfs in de meerderheid t.o.v. het thuispubliek.
  Al snel in de wedstrijd was te zien dat beide ploegen er een mooie wedstrijd voor het publiek van wilden maken, ze lieten elkaar lekker korfballen. De aanvallers van beide ploegen hadden een heerlijke avond want er werd niet al te veel verdedigende druk opgelegd. De aanvallers van TOP pakten werkelijk elke gelegenheid om tot scoren te komen en deden dit voortreffelijk.
  Na een tussenstand van 4-5 liep NKC ’51 weg van de tegenstander naar 7-11, daarna kon er echter geen groter gat worden geslagen en kwam de thuisploeg nog op gelijke hoogte tot 14-14. Uiteindelijk werd er gerust bij een 16-18 stand.
  In de tweede helft liet de ploeg zien hoe goed ze kunnen korfballen en de Nijverdallers liepen steeds verder weg van de thuisploeg. Een enorm doelpuntenfestijn was het gevolg en het publiek kon genieten van mooie acties.
  Via tussenstanden van 21-24, 23-29 en 26-35 werd er uiteindelijk gewonnen met 28-39, deze uitslag was ook geenszins geflatteerd.
  De ploeg komt pas weer op 10 maart in actie en speelt dan een thuiswedstrijd in Het Ravijn tegen kampioen ODIK. De aanvangs is dan op het ongebruikelijke tijdstip van 15.00 uur.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Pim Knobbe, Thomas Heuver, Nils Brok, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Lisanne Verheij en Heleen Bessembinder.

 2. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 ook te sterk voor MIA

  Na drie overwinningen op rij had NKC ’51 de flow te pakken. Deze week was het zaak om revanche te nemen op MIA en te kijken of de ploeg nog naar de derde of misschien tweede plek kon klimmen. In de eerste wedstrijd werden de Nijverdallers in de tien minuten voor rust eraf geschoten en werd uiteindelijk terecht verloren met 27-21.
  De opdracht was vandaag om in het buitenveld op iedereen veel schotdruk te geven en in de korfzone zoveel mogelijk druk en steun te geven om de verdediging in het buitenveld te helpen. Dit werd vanaf het begin goed uitgevoerd. Door een hoog schotpercentage bleef MIA aanvankelijk bij in de eerste helft, maar duidelijk was wel dat NKC ’51 vanaf het begin de betere ploeg was. MIA schakelde uit onmacht al snel over naar het verfoeide achterverdedigen, maar voerde dit niet goed uit. NKC ’51 bleef heel makkelijk kansen creëren en sloeg vlak voor rust een gat naar 14-11.
  Vlak na rust werd het verschil al naar zes goals gebracht en dit verschil bleef lange tijd in stand. MIA bleef volharden in het achterverdedigen maar NKC ’51 had hier vandaag totaal geen moeite mee en bleef in de tweede helft prima spelen en schieten.
  Een kleine tien minuten voor tijd werd het verschil naar acht goals gebracht en was duidelijk dat NKC ’51 een meer dan prima overwinning zou halen. Van spanning was geen sprake in de tweede helft en dit was bij het publiek ook merkbaar. Uiteindelijk werd de eindstand van 28-20 bereikt. NKC ’51 staat hierdoor nu derde en kan wellicht zelfs nog op een tweede plaats eindigen.
  Door vier knappe zeges op rij die door strijd, beleving en goed korfbal en een steeds hoger rendement in de afronding tot stand zijn gekomen hoeft NKC ’51 zich al een paar weken niet meer druk om te maken om de spannende strijd onderin de competitie. De ploeg van Harm Jan Smit speelt in 2018 goed en met de juiste mentaliteit en gaat nu proberen om ook de laatste twee wedstrijden tegen het nog puntloze TOP en de ongeslagen kampioen ODIK te winnen en zodoende het zaalseizoen prima af te sluiten. Na een door verschillende omstandigheden moeizame decembermaand heeft NKC ’51 zich prima hersteld en aangetoond tot minimaal de subtop van de eerste klasse te behoren.
  Volgende week speelt NKC ’51 de streekderby tegen TOP in Vroomshoop om 18:25 uur.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Anne-Mink ter Harmsel, Pim Knobbe, Thomas Heuver, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Lisanne Verheij en Heleen Bessembinder.

 3. Webmaster Auteur bericht

  Derde overwinning op rij voor NKC’51

  NKC ‘51 speelde dit weekend de thuiswedstrijd tegen Telstar. In de uitwedstrijd werd nog teleurstellend verloren van de ploeg uit Hoevelaken. Na twee overwinningen was de ploeg van coach Harm Jan Smit inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst en was het vijf punten “los” van de gevaarlijke zevende plaats. Bij een overwinning zou de ploeg nog volop in de race blijven voor de derde plaats. Na een blessure kon de ploeg weer beschikken over Thomas Heuver die de afgelopen weken overigens prima vervangen werd door Nils Brok.
  In de eerste helft zag het publiek twee gelijkwaardige ploegen, Telstar had echter veel minder kansen nodig om tot scoren te komen en kwam tot een geweldig schotpercentage. Ze hadden een absolute topschutter in de gelederen die ondanks de goede verdedigende druk enorm veel scoorde.
  Via tussenstanden van 2-0, 5-4, 9-9, en 12-12 werd met een 13-16 achterstand de rust bereikt.
  Coach Harm Jan Smit gaf in de rust aan dat de ploeg vertrouwen moest blijven houden in een goede afloop en dat het voor Telstar moeilijk zou worden om het hoge scoringspercentage vast te blijven houden. De opdracht was duidelijk, zelf scherper zijn in de afronding.
  In de tweede helft zagen de toeschouwers een geweldig spannende strijd met veel inzet en mentale veerkracht van de thuisploeg. Nils Brok had de plaats ingenomen van Pim Knobbe en had als opdracht het pakken van meer verdedigende rebounds.
  Via tussenstanden van 15-18 en 18-21 stond er tien minuten voor tijd een 22-22 stand op het scorebord. Het publiek gaf de ploeg het laatste steuntje in de rug en ging er vol achter staan.
  Na de gelijke stand van 25-25 nam de thuisploeg een beslissende voorsprong van 27-25 en speelde de wedstrijd goed uit, uiteindelijk stond er een 27-26 eindstand op het scorebord.
  De ontlading was na het laatste eindsignaal groot. De Nijverdallers leverden een geweldige teamprestatie met Amy Ellenbroek als absolute uitblinkster die maar liefst tien keer scoorde.
  Volgende week staat er weer thuiswedstrijd op het programma. Er wordt dan gespeeld tegen MIA, aanvangstijd is wederom 18.30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Anne-Mink ter Harmsel, Pim Knobbe (Nils Brok), Thomas Heuver, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Heleen Bessembinder.

 4. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 in laatste seconde langs Noviomagum

  Deze week speelde NKC ‘51 tegen Noviomagum in Lent, de ploeg waarvan thuis nog gewonnen was. Na de zeer belangrijke overwinning van afgelopen week was vandaag de opdracht om vrijuit te kunnen spelen en om te laten zien hoe goed we kunnen korfballen. Zouden we dit doen dan zou twee punten meenemen naar Nijverdal goed mogelijk kunnen zijn. De ploeg van Harm Jan Smit moest spelen in een sfeerloze ambiance waar welgeteld 20 toeschouwers op de tribune zaten. In de eerste tien minuten begonnen de Nijverdallers goed en waren beide teams gelijkwaardig. Na de 3-5 liet onze aanval het volledig afweten en was met name de afronding van een bedroevend niveau.
  Noviomagum bleef scoren en liep makkelijk uit naar 12-7, dat was ook de ruststand. In de rust werd vooral benadrukt dat de ploeg veel doeltreffender moesten zijn en veel meer zelfvertrouwen uit moest stralen.
  Vanaf het begin van de tweede helft was NKC ‘51 scherper in de afronding en vielen de schoten wel, dit mede geholpen door twee spelers van vak te laten wisselen om meer dreiging te creëren. Al snel werd het 14-12 en was het weer een wedstrijd. Op 17-17 werd het gelijk en ontspon zich een zeer spannende slotfase.
  Noviomagum kwam op 19-17 maar even later kwam NKC ‘51 via 19-19 op 19-20. De 20-20 viel met nog een kleine twee minuten voor het einde van de wedstrijd en vervolgens kwamen beide ploegen tot meerdere aanvallen met kansen op de winnende goal.
  Op een kleine zeven seconden voor het einde van de wedstrijd veroverde NKC ‘51 de bal. De thuisploeg gaf vol druk met het uitverdedigen, via een overtreding kwam de bal een seconde voor tijd in de aanval. De bal werd direct gespeeld op Nils Brok en met 0.1 seconde op de klok schoot hij raak in het eindsignaal van de scheidsrechter, de treffer telde! Wat volgde was een enorme ontlading bij de spelers en staf.

  Door deze overwinning stijgt NKC ‘51 naar de vierde plaats en is de derde plaats zeker nog mogelijk. Voorlopig hoeft er niet meer naar onderen gekeken te worden en met nog drie thuiswedstrijden voor de boeg lijkt een mooi slot van de zaalcompetitie in zicht.
  Volgende week zaterdag speelt NKC ‘51 1 thuis tegen Telstar op de gebruikelijke aanvangstijd van 18.30 uur, hopelijk wederom met de steun van het trouwe thuispubliek.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Anne-Mink ter Harmsel, Pim Knobbe, Nils Brok, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Heleen Bessembinder.

 5. Webmaster Auteur bericht

  Belangrijke overwinning voor NKC ‘51 tegen Rigtersbleek

  Zaterdag 20 januari stond in een volgepakte en sfeervolle sporthal Het Ravijn de streekderby tussen NKC ‘51 en Rigtersbleek uit Enschede op het programma. Naast de sportieve eer was het duel vandaag gezien de stand op de ranglijst van cruciaal belang. NKC ‘51 had uit 8 wedstrijden slechts 6 punten verzameld en Rigtersbleek kwam niet verder dan 5 punten. Beide ploegen hadden voorafgaand aan het zaalseizoen meer verwacht, maar zaten de laatste weken in de hoek waar de spreekwoordelijke klappen vallen met blessures, pijntjes en ziektes. Nils Brok en Heleen Bessembinder namen de plekken in van de geblesseerde Thomas Heuver en de afwezige Lisanne Verheij.
  De spanning was duidelijk voelbaar aan het begin van de wedstrijd en de druk was aan beide kanten aanwezig. Beide ploegen begonnen gelijkwaardig maar Rigtersbleek rondde beter af en stond zodoende na een aantal minuten met 2-5 voor. Hierna begon het bij NKC ‘51 in beide vakken te lopen en via 5-5 liep de thuisploeg gedurende de eerste helft uit naar maximaal 4 doelpunten voorsprong. Toen was al duidelijk dat de ploeg van Harm Jan Smit in één vak aanvallend erg veel over had op de dames en dit tot veel kansen en doelpunten leidde. Het andere vak scoorde keurig mee en zodoende werd de rust bereikt met 15-12 voorsprong voor de Nijverdallers. Op dat moment een verdiende ruststand met een beter NKC ‘51 in de eerste helft.
  Het verschil bleef na rust lange tijd tussen twee en vier doelpunten en NKC ‘51 kwam niet los van het volop strijdende Rigtersbleek. De wedstrijd werd intenser en de spanning en druk waren bij beide ploegen en in de hal voelbaar. Eén vak van NKC ‘51 kreeg moeite om te scoren, Rigtersbleek voelde dat er wat te halen viel en zette nog een keer aan.
  De laatste minuten werden bloedstollend spannend en Rigtersbleek kwam tot tweemaal toe gelijk. Het voor NKC ‘51 goede aanvalsvak antwoordde echter twee keer direct. Het verdedigingsvak hield de boel prima dicht en zodoende kwam de thuisploeg met 25-23 voor met nog anderhalve minuut te gaan.
  De wedstrijd leek beslist, NKC ‘51 leed echter een paar keer dom balverlies waardoor Rigtersbleek nog tijd kreeg om dichterbij te komen en misschien wel gelijk te maken. In de laatste minuut van de wedstrijd werd de 25-24 afgekeurd wegens onttrekken en toen was de winst binnen voor de thuisploeg.
  De ontlading bij de spelers, staf en supporters was voelbaar en deze verdiende overwinning geeft vertrouwen en is een terechte beloning voor het harde werken in de laatste drie wedstrijden. Er dienen nog zeker een aantal punten gepakt te worden om niet alsnog zevende te worden maar voorlopig geeft deze winst NKC ‘51 even wat lucht.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Anne-Mink ter Harmsel, Pim Knobbe, Nils Brok, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Heleen Bessembinder.

 6. Webmaster Auteur bericht

  Gehavend NKC ‘51 verliest van Spirit

  NKC ‘51 speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Spirit in Voorthuizen. De thuiswedstrijd werd vrij gemakkelijk en ruim gewonnen van deze tegenstander. Na deze nederlaag heeft Spirit zich sterk ontwikkeld en is met name het scorend vermogen enorm omhoog gegaan, gemiddeld scoort de ploeg 25 doelpunten per wedstrijd.
  De selectie van NKC ‘51 wordt momenteel geteisterd door ziekte en blessures en op de wedstrijddag was ook Anne-Mink ter Harmsel nog ziek geworden. Coach Harm Jan Smit zag zich genoodzaakt om zijn basisopstelling aan te passen, Nils Brok en Heleen Bessembinder (voor de afwezige Lisanne Verheij) maakten het team compleet. Gelukkig waren daarnaast een groot aantal junioren overgekomen om de selectie aan te vullen en meteen weer in te vallen in het tweede team.
  In de eerste helft zagen we twee gelijkwaardige ploegen en de score ging ook een groot deel van de tijd gelijk op. Jammer was dat bij een 4-7 voorsprong een strafworp werd gemist en helaas niet een groter gat kon worden geslagen. De ruststand was 15-14. De volgende tegenslag kreeg de ploeg te verwerken toen in de rust bleek dat Thomas Heuver dusdanig geblesseerd was geraakt dat verder doorspelen onverantwoord zou zijn. Junior Tim Kalvenhaar nam zijn plaats in.
  In de tweede helft was eenzelfde wedstrijdbeeld te zien met twee makkelijk scorende ploegen die aan elkaar gewaagd waren. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd maakte Spirit echter het verschil en werd echt elke kans omgezet in een doelpunt. Uiteindelijk verloren de Nijverdallers met 28-24. Ondanks de nederlaag was coach Harm Jan Smit zeer te spreken over mentale veerkracht en werklust van de ploeg. Verder gaf hij een groot compliment aan de invallers die het meer dan verdienstelijk deden.
  Na afloop kwam voor ons het gunstige bericht dat Rigtersbleek had verloren. Volgende week speelt NKC ‘51 thuis tegen deze ploeg, die nu op de voorlaatste plaats staat. Aan het einde van de competitie betekent een 7e plek het spelen van een promotie-/degradatiewedstrijd. Het belang van deze cruciale wedstrijd de komende week is dan ook groot. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 18.30 uur en de Nijverdallers hopen wederom op de steun van het trouwe publiek.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Nils Brok, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Heleen Bessembinder.

 7. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 na rust niet opgewassen tegen koploper ODIK

  Na een moeizame laatste maand van 2017 kwam de vakantie voor NKC ‘51 op het juiste moment. Na een nuttige en goede oefenwedstrijd stond de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper en titelfavoriet ODIK op het programma. Voor NKC ‘51 was het zaak om met beleving, enthousiasme en plezier te spelen en vertrouwen op te doen voor de komende belangrijke weken. Het resultaat was van wat minder belang, al werd er zeker getracht om te stunten.
  De eerste twintig minuten waren zeer goed en de ploeg van Harm Jan Smit was zeker gelijkwaardig aan ODIK. Verdedigend werden de opdrachten perfect uitgevoerd, aanvallend liep het goed en ook de afronding was prima. De laatste vijf minuten voor rust liep een scherp schietend ODIK uit naar 16-12 en via 16-14 zette de thuisploeg de ruststand op 17-14.
  In de tweede helft bleef het verschil lang drie tot vier doelpunten. Bij NKC ‘51 was er één vak dat het aanvallend met name in de tweede helft moeilijk had en op 21-17 lange tijd niet wist te scoren. Uiteindelijk wist ODIK na ook een doelpuntloze periode van hun kant toch tweemaal te scoren en daarmee de wedstrijd te beslissen. De eindstand werd 27-21.
  In deze wedstrijd liet NKC ‘51 in de eerste helft prima korfbal zien, helaas viel het in de tweede helft aanvallend in één vak stil waardoor de ploeg het ODIK niet meer echt moeilijk kon maken. De wedstrijd heeft echter veel vertrouwen voor de komende weken. Tussen plek drie en plek zeven is het verschil twee punten en dus gaat het een spannend slot van de competitie worden.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 8. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 neemt na rust afstand van TOP

  In de laatste competitieronde van 2017 speelde NKC ‘51 de streekderby tegen het nog puntloze TOP (V). Deze wedstrijd moest NKC ‘51 winnen om niet in de problemen te komen.
  De ploeg van Harm Jan Smit begon goed en nam al snel een 4-0 voorsprong. Bij de stand van 8-4 liet het de tegenstanders door concentratieverlies en onnodige fouten terug komen tot 8-8. Er werd uiteindelijk gerust met een 13-12 voorsprong. In de rust liet de ontevreden coach Harm Jan Smit duidelijk zijn ongenoegen blijken over het spel van de thuisploeg. Duidelijk is dat de ploeg veel te veel kansen nodig heeft om tot scoren te komen. Tegen een betere ploeg wordt dit afgestraft, maar tegen een ploeg als TOP (V) kon men zich dit nog wel veroorloven. De tegenstander had veel minder kansen nodig om te scoren en bleef daardoor nog lang in de race voor een goed resultaat.
  NKC ‘51 sloeg na rust meteen een gaatje en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Na tussenstanden van 18-14 en 22-16 won de thuisploeg uiteindelijk nog ruim met 25-19.
  Nu de competitie bijna halverwege is, is er al een duidelijke aftekening gekomen op de rangrijst, vooral na enkele verrassende uitslagen van afgelopen zaterdag.
  Op kop gaat nog steeds kampioenskandidaat nummer 1 ODIK uit Barneveld. Het verschil op de ranglijst tussen nummer 2 en 6 bedraagt slechts 2 punten. De conclusie is dan ook dat het nog een spannende tweede seizoenshelft zal worden.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Heleen Bessembinder.

 9. Webmaster Auteur bericht

  Wederom uitnederlaag voor NKC ’51

  Afgelopen zaterdag speelde NKC ’51 een uitwedstrijd tegen MIA uit Amersfoort. Deze ploeg had slechts twee verliespunten na vier gespeelde wedstrijden. De ploeg van coach Harm Jan Smit had iets recht te zetten na de toch wel kansloze nederlaag van vorige week tegen Telstar. Om enige kans te maken tegen MIA was het duidelijk dat het scorend vermogen omhoog moest.
  Vooraf was bekend dat MIA over veel lengte beschikt bij de heren en sterk is in de rebound.
  Het eerste kwartier van de wedstrijd begon de ploeg van Harm Jan Smit goed en keek het slechts tegen een minimale achterstand aan. Daarna gaven de Nijverdallers de tegenstander veel te veel ruimte en daar wisten de schutters van MIA wel raad mee. De thuisploeg nam door een hoog schotpercentage een ruime voorsprong van 12-6. Zelf creëerde NKC ’51 voldoende kansen, maar was de afronding ondermaats. Uiteindelijk werd gerust met een 17-8 stand.
  In de rust werd aangeven dat er verdedigend veel meer druk moest worden gegeven en dat de ploeg zich niet moesten neerleggen bij een misschien te verwachten grote nederlaag.
  In de tweede helft kwam NKC ’51 wat beter voor de dag, maar was de wedstrijd al gespeeld en werd de eindstand 27-21. De conclusie was na afloop duidelijk; de ploeg had verloren van een goede en scherpe tegenstander, maar de wedstrijd was onnodig weggeven in het tweede gedeelte van de eerste helft.
  Na de deze verloren wedstrijd staat NKC ’51 op de ranglijst in de middenmoot en is het duidelijk dat er aankomende week in de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze TOP twee punten moeten pakken om niet in de problemen te komen. De streekderby begint zaterdag op het gebruikelijke tijdstip van 18.30 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt om 17.00 uur het tweede team tegen DVO/Accountor 4.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 10. Webmaster Auteur bericht

  Teleurstellende nederlaag NKC ’51 in Hoevelaken

  NKC ’51 is er in de uitwedstrijd tegen Telstar helaas niet in geslaagd de punten uit Hoevelaken mee te nemen. Telstar had vorige week de eerste punten gepakt tegen TOP, na in de eerste twee wedstrijden te hebben verloren van twee titelkandidaten. Voor NKC ’51 was na het eerdere verlies tegen Rigtersbleek winst noodzakelijk om bovenin mee te blijven draaien en niet af te haken voor de strijd om de kopposities.
  Telstar had vanaf het begin het initiatief en de Nijverdalse ploeg had veel moeite om onder de verdedigende druk uit van Telstar uit te komen. Het ene vak had de hele wedstrijd moeite om de juiste kansen te creëren en de afronding was ook onder de maat. Het andere vak scoorde makkelijker en de ploeg bleef de hele wedstrijd wel strijdbaar, waardoor het toch lang spannend bleef. Na 17-13 kwam de ploeg van Harm Jan Smit terug tot 18-17 en hing de gelijkmaker in de lucht. Helaas viel op dat moment het doelpunt aan de andere kant en toen daar meteen nog een schijnbaar onmogelijke goal achteraan kwam, was de wedstrijd beslist en speelde de thuisploeg de wedstrijd goed uit tot een 22-18 einduitslag.
  Een teleurstellende nederlaag dus voor NKC ’51, in een wedstrijd waar het aanvallend te weinig een vuist kon maken. Volgende week wacht opnieuw een zware uitwedstrijd tegen de nummer twee MIA uit Amersfoort. Hopelijk is NKC ’51 dan aanvallend weer op niveau zodat het kan strijden om de punten mee te nemen.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 11. Webmaster Auteur bericht

  Moeizame maar verdiende thuiszege voor NKC ‘51

  In de derde speelronde kwam Noviomagum uit Nijmegen op bezoek bij NKC ‘51, een ploeg met goede resultaten en veel lengte. Na het verlies van vorige week was de NKC ‘51 ploeg echter gemotiveerd om nu de punten in Nijverdal te houden.
  Vanaf het begin waren de Nijverdallers de betere ploeg, maar het lukte niet om dit ook in scores uit te drukken. Door het lengtenadeel en achterverdedigen was het aanvallend lastig en kon er niet vrij gespeeld worden. Vlak voor rust werd er een klein gat geslagen en er werd met een 11-9 stand gerust.
  In de tweede helft bleef het verschil steeds in het voordeel van de ploeg van Harm Jan Smit. Op 17-13 leek de wedstrijd beslist, maar Noviomagum wist toch nog terug te komen tot 17-16. Toen scoorde NKC ‘51 meteen 18-16 en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.
  Een moeizame maar verdiende overwinning, waardoor de Nijverdallers voorlopig bovenin de competitie mee blijven doen. De komende weken staan er twee zwarte uitwedstrijden voor de deur, waarna NKC ‘51 kan zien waar het staat ten opzichte van de concurrentie.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.


  NKC ’51 1 met F1.

 12. Webmaster Auteur bericht

  Onnodig verlies NKC ‘51 bij Rigtersbleek

  Afgelopen zaterdag stond voor NKC ‘51 de derby tegen Rigtersbleek weer op het programma. Een wedstrijd die bijna altijd garant staat voor veel spanning en strijd en dit was ook vandaag weer het geval. De thuisclub verloor haar 1e wedstrijd en er stond dan ook de nodige druk op de ploeg om de Nijverdallers te moeten verslaan.
  Ook vandaag wisten weer veel Nijverdalse supporters de weg naar de Pathmoshal in Enschede te vinden. In de eerste helft zagen de toeschouwers een gelijkopgaande strijd, via een scoreverloop van 3-3, 5-5 en 7-7 nam NKC ‘51 2 minuten voor rust een misschien wel beslissende voorsprong van 9-12. Volkomen onnodig gaf de ploeg deze echter weer weg door persoonlijke fouten in de verdediging en zo werd de rust bereikt met een 12-12 stand.
  In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien en kon geen van beide ploegen echt los komen van de ander. Via tussenstanden als 14-14 en 19-19 nam Rigtersbleek zelfs een 23-21 voorsprong.
  In de eindfase van de wedstrijd pasten beide coaches nog de nodige tactische wissels toe en de ploeg van Harm Jan Smit knokte zich daarna terug tot 23-23. Bij die gelijke stand was er bij de Nijverdallers niet de rust om de juiste keuze te maken in de afronding, Rigtersbleek bleek dit beter te kunnen doen en scoorde de winnende treffer, eindstand 24-23.
  Vanzelfsprekend was de teleurstelling na afloop groot, want NKC ‘51 verloor onnodig. Volgende week kan de ploeg zich thuis revancheren. Tegenstander is dan Noviomagum en de aanvangstijd is 18.30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 13. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 start zaalseizoen met ruime overwinning op Spirit

  Afgelopen zaterdag speelde NKC ‘51 de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie tegen Spirit uit Voorthuizen. Na een goede voorbereiding was men optimistisch gestemd over een goede afloop van het duel.
  Voor de redelijk goed gevulde tribunes begon de thuisploeg zenuwachtig tegen Spirit en was de tussenstand na 5 minuten 2-4. Daarna herstelde de thuisploeg zich prima en na 8 minuten nam het zelfs een 7-4 voorsprong.
  Na een zeer goede periode nam de thuisploeg een beslissende 12-8 voorsprong en via een tussenstand van 15-10 werd er gerust bij een stand van 16-11.
  In de tweede helft liet de thuisploeg duidelijk zien wie de bovenliggende partij was in deze ontmoeting. Een groot pluspunt was dat meerdere schutters van NKC ‘51 zich deze avond lieten zien, ook het rendement uit de toegekende vrije ballen was bijna 100%. In verdedigend opzicht is de ploeg al wekenlang goed bezig en geeft het weinig weg aan de tegenstander.
  Via tussenstanden van 18-12 en 25-15 won de thuisploeg uiteindelijk dik verdiend met 31-21. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen omdat in de laatste 10 minuten van de wedstrijd het scorend vermogen wel te laag was.
  De overwinning geeft veel vertrouwen richting de wedstrijd van volgende week tegen de eeuwige rivaal Rigtersbleek. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 18.40 uur en wordt gespeeld in de Pathmoshal.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 14. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 wint op basis van tweede helft verdiend van Rigtersbeek

  Op een prachtige nazomerdag mocht het vlaggenschip NKC ‘51 voor de laatste veldwedstrijd aantreden in de derby tegen Rigtersbleek. NKC ‘51 had na de matige wedstrijd en het bijbehorende teleurstellende verlies tegen Telstar wat goed te maken om toch nog met een goed gevoel de zaal in te gaan. Rigtersbleek kende tot nu een prima eerste helft veld met slechts 1 nederlaag tegen het ongeslagen VEO. De ploeg beschikt over erg veel lengte bij de heren en is zodoende lastig te bespelen.
  De opdracht vooraf voor NKC was om direct met de juiste focus en drive te beginnen om zodoende niet weer op een ruime achterstand te komen. Rigtersbleek begon echter erg goed en de Nijverdallers moesten alle zeilen bij zetten om aan te haken. Met name Ryanda Ditsel zorgde met een erg hoog schotpercentage dat NKC ‘51 het 1e kwartier in het spoor van Rigtersbleek kon blijven. Via een 6-2 achterstand knokte de ploeg van Harm Jan Smit zich terug tot een 11-9 achterstand kort voor rust. In de laatste minuut wist NKC ‘51 nog twee maal te scoren om zodoende met een 11-11 ruststand de kleedkamer op te zoeken. Dit was uiteraard een enorme opsteker en een heel belangrijk moment in de wedstrijd. Rigtersbleek had in de 1e helft een licht overwicht maar door op het juiste moment te scoren bleef NKC bij.
  De 2e helft ging tot 15-15 gelijk op, maar nu stond NKC ‘51 vaker aan de goede kant van de score. Na 15-15 kende NKC ‘51 een zeer goede fase waarbij het afrondingspercentage erg hoog was. In no time liep de Nijverdalse ploeg uit naar 15-21 en leek de wedstrijd met nog 15 minuten te spelen beslist. Rigtersbleek leek geslagen en conditioneel en fysiek er doorheen te zitten. Toch knokten de Enschedeërs zich terug, via 4 doelpunten op rij was het 19-21 en was het weer een wedstrijd. Op 21-22 leek het nog erg spannend te worden maar toen de ploeg de 21-23 en al snel de 21-24 scoorde was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk stond bij het laatste fluitsignaal er een 22-24 eindstand op het bord. Op basis van de tweede helft een verdiende zege in een fysieke, maar sportieve derby.
  NKC kan zodoende toch met een prettig gevoel de zaal in. De eerste helft van de veldcompetitie kenmerkte zich door wisselvalligheid, het scorend vermogen is echter wel omhoog gegaan gedurende de eerste zeven wedstrijden. Verdedigend moeten er echter nog stappen gezet worden om in de zaal mee te doen voor de bovenste plekken. Na een weekje rust start de selectie op 24 oktober met de voorbereiding voor de zaalcompetitie. Hierin zal geoefend worden tegen KIOS Ruinerwold en Amicitia en daarnaast speelt de ploeg op 4 november het eigen toernooi.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Nils Brok, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 15. Webmaster Auteur bericht

  Gebrek aan scorend vermogen nekt NKC ’51 tegen Telstar

  De derde thuiswedstrijd voor NKC ’51 was tegen Telstar. Deze ploeg had in voorgaande wedstrijden twee punten minder verzameld dan de thuisploeg.
  Over de wedstrijd is niet veel meer te melden dan dat de Nijverdallers zich hadden aangepast aan de weersomstandigheden, het was niet best wat de thuisploeg liet zien.
  Opnieuw kwam het probleem aan het licht dat de ploeg op dit moment over te weinig scorend vermogen beschikt. Evenals vorige week keek NKC ’51 ook nu in de rust weer tegen een grote achterstand aan, de ruststand was 4-9.
  In de tweede helft brak er bij de tussenstand van 10-17 een betere fase aan van de ploeg van Harm Jan Smit en werd de achterstand teruggebracht tot 15-17. De Nijverdallers waren echter niet schotvaardig genoeg om door te drukken en uiteindelijk wonnen de bezoekers verdiend met 16-19.
  Volgende week speelt NKC ’51 om 15.30 uur in Enschede tegen Rigtersbleek. Dit is tevens de laatste wedstrijd van het eerste gedeelte van de veldcompetitie.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 16. Webmaster Auteur bericht

  Veerkrachtig NKC’51 wint na grote achterstand toch van Nova

  Na de onverwachte nederlaag van vorige week tegen Sparta (N) stond de uitwedstrijd tegen Nova in Bilthoven op het programma. Deze makkelijk scorende ploeg had evenals NKC ‘51 4 punten behaald uit de vorige wedstrijden en de verliezer van de deze wedstrijd zou de aansluiting met de ploegen bovenin gaan missen.
  In de beginfase van de wedstrijd wisten de schutters van Nova veelvuldig raak te schieten en stond NKC ‘51 al na 13 minuten op een grote 9-2 achterstand. Verdedigend stond het toen nog niet goed en de Nijverdallers verzuimden zelf om mee te scoren. Meerdere opgelegde kansen werden niet afgerond en daar was de achterstand ook snel mee verklaard. Via een tussenstand van maar liefst 13-3 werd er uiteindelijk gerust bij een 15-9 stand.
  In de rust was er al wel de overtuiging om samen de strijd aan te gaan voor een beter resultaat en in de tweede helft bleek dat er vandaag echt sprake was van een wedstrijd met twee gezichten.
  Het keerpunt in de wedstrijd kwam bij de stand van 18-11. De schutters van Nova werden beter aan banden gelegd en NKC ‘51 bleek ineens over veel scorend vermogen te beschikken over veel schijven.
  Door een enorme vechtersmentaliteit en het geloof in eigen kunnen kwam de ploeg van Harm Jan Smit terug in de wedstrijd tot een 21-19 tussenstand. Toen brak er iets bij de thuisclub en kwam NKC ‘51 op gelijke hoogte bij een 25-25 stand. Dit werd uiteindelijk nog uitgebouwd tot een 25-27 eindstand.
  Na het laatste fluitsignaal was de ontlading bij de ploeg vanzelfsprekend groot, terugkomen vanuit een kansloze positie en met een overwinning terugreizen naar Nijverdal is meer dan uitstekend.
  Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma, aanvangstijd 15.30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 17. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 verliest in slotfase van schotvaardig Sparta

  In de vierde speelronde stond voor NKC ‘51 de thuiswedstrijd tegen Sparta uit Nijkerk op het programma. Deze ploeg had evenals NKC ‘51 uit de eerste 3 wedstrijden 4 punten behaald.
  Om niet af te haken in de strijd om de bovenste plaatsen moest er gewonnen worden.
  In de eerste helft was het een wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen. Er werd beurtelings gescoord en geen van beide ploegen kon echt afstand nemen van de ander, tussenstanden waren 3-3, 5-5 en 8-8. Bij de stand van 10-8 was het jammer dat de thuisploeg niet wist door te drukken en geen gat wist te slaan.
  Sparta wist de achterstand te verkleinen tot 10-9 en dit was tevens de ruststand.
  In een groot deel van de 2e helft ging de score nog gelijk op, maar in de loop van de wedstrijd kreeg de ploeg van Harm Jan Smit verdedigend steeds minder grip op de aanvallende acties van de bezoekers die het juiste moment kozen om doeltreffend af te ronden.
  Via tussenstanden van 14-14, 17-17 en 20-20 won Sparta uiteindelijk verdiend met 22-25.
  Aanvallend werd er vandaag gelukkig 22 keer gescoord, maar 25 tegentreffers is gewoon te veel en datis dan ook de oorzaak van de nederlaag.
  Deze toch wel onverwachte nederlaag komt hard aan en we zullen ons snel moeten herpakken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Nova in Bilthoven op het programma en kan de ploeg zich revancheren.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 18. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 wint moeizaam maar verdiend in derby tegen Juventa

  NKC ‘51 moest deze zaterdag afreizen naar het gepromoveerde Juventa in Hardenberg. Een derby spelen geeft altijd iets extra’s en zeker als de coach van Juventa NKC ‘51-lid Michel Zink is. Er lag de nodige druk op de ploeg, er moest vandaag gewonnen worden om bovenin mee te willen draaien en dat moest ook wel gezien onze favorietenrol. De Nijverdallers konden vanmiddag gelukkig rekenen op de steun van veel meegereisde supporters.
  In de 1e helft was NKC ‘51 de sterkere ploeg, maar verzuimde het om dit in de score tot uitdrukking te brengen. Via tussenstanden van 2-2 en 4-4 nam de ploeg een 4-6 voorsprong en kreeg toen kansen genoeg om de thuisclub op grotere achterstand te zetten. Verdedigend stond het goed, uiteindelijk gingen we de rust in bij een 8-8 stand.
  Na de rust nam de ploeg va Harm Jan Smit een 8-10 voorsprong, maar verzuimde het evenals in de 1e helft beslissend door te drukken en kwam zelfs tegen de verhouding in op een 12-10 achterstand.
  Daarna heeft de ploeg zich geweldig weten terug te knokken. Er werd goed geconcentreerd gespeeld met een hele sterke rebound, daarna werd het verschil gemaakt.
  Via 12-12, 14-14, 15-15 en 16-16 won NKC ‘51 uiteindelijk verdiend met 16-18.
  Na afloop van de wedstrijd was het commentaar van coach Harm Jan Smit: “In derby’s tellen uiteindelijk alleen de punten en moeten we nu verder werken aan ons spel en vooral de afronding, dit is echt nodig om bovenin mee te willen blijven doen.”
  Supporters nogmaals bedankt en de ploeg hoopt dat jullie er volgende week weer zullen zijn bij de volgende thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Sparta Nijkerk, aanvang 15.30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Nils Brok, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Esther Lesscher en Lisanne Verheij.

 19. Webmaster Auteur bericht

  Verdiende nederlaag NKC’51 tegen VEO

  In de tweede competitieronde speelde NKC ‘51 de verre uitwedstrijd in Voorburg tegen VEO, een voor NKC ‘51 onbekende tegenstander. Ondanks de verre afstand konden de Nijverdallers toch rekenen op zes supporters.

  VEO heeft een brede selectie waarvan het 2e team uitkomt in de overgangsklasse.
  Vorig seizoen kwam deze ploeg één punt te kort voor het kampioenschap, het doel van VEO is om ook dit seizoen weer tot de laatste speeldag mee te doen om de prijzen. NKC ‘51 heeft dezelfde doelstelling; het was dan ook duidelijk dat twee van de betere ploegen in deze klasse om de punten gingen strijden nadat beide ploegen hun 1e wedstrijd hadden gewonnen.

  Coach Harm Jan Smit had de ploeg goed voorbereid op de donderdagavondtraining en wedstrijdbespreking, de ploeg wist dan ook precies waar de kracht en zwakte van VEO lag.
  In de beginfase van de wedstrijd werden de Nijverdallers toch nog verrast door het zeer goede en dynamische aanvalsspel van de thuisploeg en werd er al na 9 minuten tegen een 7-1 achterstand aangekeken. Verdedigend stond het niet goed en aanvallend miste de ploeg scorend vermogen.
  Na een knap herstel kwam NKC ‘51 via een tussenstand van 10-4 terug tot 10-6 en werd de rust bereikt bij een 12-9 achterstand.

  VEO nam in de tweede helft al snel weer een 15-10 voorsprong in wederom een fase waarin de Nijverdallers lang niet tot scoren kwamen. Een compliment voor de ploeg was dat het zich elke keer weer bij een grote achterstand terug wist te knokken in de wedstrijd.
  Bij de stand van 16-14 en 17-15 lukt het helaas niet om de aansluitingstreffer te maken en uiteindelijk won VEO verdiend met 20-15.
  Volgende week volgt wederom een uitwedstrijd, dan speelt NKC ‘51 om 15.30 uur in Hardenberg tegen Juventa. Gezien de afstand rekent de ploeg op de steun van veel supporters.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Anne-Mink ter Harmsel, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Esther Lesscher en Ryanda Ditsel.

 20. Webmaster Auteur bericht

  Oppermachtig NKC’51 verzuimt monsterscore neer te zetten in eerste competitiewedstrijd

  Zaterdag 3 september stonden de 1e wedstrijden van seizoen 2017-2018 op het programma. NKC ‘51 2 nam het thuis op tegen DVO 5 en won in een wedstrijd met een erg spannende slotfase uiteindelijk verdiend met 19-18.

  Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip van NKC ‘51. De ploeg van de nieuwe trainer Harm Jan Smit begint dit seizoen met 5 dames en 5 heren aan de competitie. Ten opzichte van vorig seizoen zijn Esther Lesscher (vanuit 2e) en Pim Knobbe (vanuit de junioren) aan het 1e toegevoegd. De voorbereiding van de Nijverdallers was goed verlopen, de complete selectie heeft een prima voorbereiding van 3 weken gehad waarin de spelers en de compleet nieuwe staf goed aan elkaar hebben kunnen wennen.

  Het belang vooraf was duidelijk voor NKC, het zou deze wedstrijd eigenlijk moeten winnen. De ploeg kreeg als opdracht mee om vol met pressie te verdedigen en aanvallend de kansen in de korfzone te creëren. Van Revival is bekend dat het een lastig te bespelen ploeg is, de ploeg speelt aanvallend erg traag en verdedigt vaak achter.

  Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat het krachtsverschil tussen beide ploegen vandaag enorm was. Al snel stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord en kon Revival aanvallend niet onder de pressie van de thuisploeg uitkomen. Hierna stokte het scoren van NKC echter en dit probleem bleef het team eigenlijk de hele wedstrijd achtervolgen. Er werden vele goede en opgelegde kansen gecreëerd maar de afronding was onder de maat. Verdedigend zette de ploeg echter een prima prestatie neer, want Revival wist de hele wedstrijd slechts sporadisch tot een fatsoenlijke aanval te komen.

  De rust werd bereikt bij een 8-5 stand en dit was een zeer magere afspiegeling van krachtsverhoudingen. Het beeld bleef in de 2e helft hetzelfde als voor rust. Een oppermachtig NKC ‘51 dat verzuimde Revival met een monsterscore naar huis te sturen. Gedurende de 2e helft liepen de Nijverdallers steeds verder uit maar bleef de ploeg niet scherp in de afronding. Na 70 minuten stond de eindstand van 18-8 op het scorebord. De cijfers en het beeld van de wedstrijd spraken voor zich, maar het was erg jammer dat de ploeg zichzelf en het publiek niet op veel meer doelpunten heeft getrakteerd.

  Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen VEO op het programma en wordt meer duidelijk hoe de krachtsverhoudingen in deze klasse zullen liggen.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Nils Brok, Remy Essers, Thomas Heuver, Pim Knobbe, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Esther Lesscher en Lisanne Verheij.

  Volgende wedstrijd: VEO 1 -NKC ‘51 1, 9 september, 15:30 uur in Voorburg

Geef een reactie