Wedstrijdverslagen

7 reacties op “Wedstrijdverslagen

 1. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 sluit seizoen goed af met winst op Rigtersbleek

  Afgelopen zaterdag speelde NKC ‘51 haar laatste competitiewedstrijd in Enschede tegen Rigtersbleek. Beide teams konden vrijuit spelen want er stond niets meer op het spel. De Nijverdallers wilden op een passende wijze afscheid nemen van trainer/coach Jan Willem Beekhuizen met een overwinning.
  NKC ‘51 kwam ondanks de enorme warmte zeer goed uit de startblokken en nam al snel een ruime 2-7 voorsprong. Verdedigend was de ploeg zeer sterk en werden de schutters van Rigtersbleek aan banden gelegd. Aanvallend was de ploeg zelf zeer trefzeker. In de 1e helft werd de basis al gelegd voor de uiteindelijke overwinning want er werd gerust met een ruime 6-12 voorsprong.
  In de 2e helft werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven en via tussenstanden van 6-13 en 11-17 werd er uiteindelijk dik verdiend gewonnen met 18-21.
  Na een zwakke start van de 2e helft veldcompetitie herpakte de ploeg van Jan Willem Beekhuizen zich de laatste weken zeer goed met 4 overwinningen op rij en zo eindigde NKC ‘51 uiteindelijk op een prima 3e plaats op de ranglijst. Voor het nieuwe seizoen blijft de huidige ploeg intact, maar deze zal dan onder leiding staan van Harm Jan Smit uit Kampen.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel (Damian Veltink), Nils Brok, Remy Essers, Thomas Heuver, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 2. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 wint van kampioenskandidaat in laatste thuiswedstrijd

  In de laatste thuiswedstrijd voor NKC ’51 kwam Roda uit Westzaan op bezoek. Deze ploeg speelde nog voor het kampioenschap. NKC ’51 had de uitwedstrijd tegen deze ploeg verloren en was erop gebrand om het seizoen voor eigen publiek goed af te sluiten.
  Tot 3-3 ging het gelijk op, daarna wist de ploeg van Jan Willem Beekhuizen uit te lopen naar 6-3 en een lichte voorsprong te pakken. De Nijverdallers waren scherper in de duels en had verdedigend de zaakjes goed op orde. Vlak voor rust stokte het aanvallend even en wist Roda terug te komen tot 8-8. Op slag van rust wist NKC ’51 nog op 9-8 te komen.
  Na de rust zette Roda een tandje bij, de ploeg wist al snel de 9-9 te scoren en bleef bij tot 11-11. Daarna kwam NKC ’51 op 13-11 en ondanks dat Roda steeds dichtblij bleef, hielden de Nijverdallers constant een lichte voorsprong. Beide ploegen wisselden een aantal keren, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. NKC ’51 hield verdedigend stand en scoorde op de juiste momenten. In de laatste minuut werd de eindstand bepaald op 17-15 en zo werd het thuispubliek getrakteerd op een goede overwinning.
  Na de wedstrijd nam de selectie alvast afscheid van hoofdtrainer Jan Willem Beekhuizen, trainer van het tweede Rick Zomer en enkele selectiespelers. Ze werden namens de vereniging bedankt voor hun inzet voor de selectie en veel succes gewenst met hun verdere carrière. Volgende week speelt NKC ’51 haar laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Rigtersbleek uit Enschede.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel, Nils Brok, Remy Essers, Thomas Heuver, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters (Esther Lesscher), Ryanda Ditsel (Selina Kamp) en Lisanne Verheij.

 3. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 houdt Elburg lang in de wedstrijd, maar wint wel

  Met nog drie speelrondes te gaan moest NKC ’51 aantreden in de uitwedstrijd tegen Elburg. Deze ploeg stond nog in de gevarenzone en moest dus strijden voor de noodzakelijke punten. NKC ’51 kon na de blessureperikelen van de afgelopen weken eindelijk weer eens in de normale beginopstelling starten.
  Na een 2-0 achterstand werd deze al snel omgezet in een 2-6 voorsprong en leek de ploeg een makkelijke middag te krijgen. Daarna brak er een periode van bijna 20 minuten aan waarin de Nijverdallers niet tot scoren kwamen omdat men mee ging in het te lage tempo van de tegenstander en er verrassende aanvallende acties ontbraken. In deze fase werden verdedigend met name in de paalzone de nodige persoonlijke fouten gemaakt en te weinig rebounds gepakt, met als gevolg een 7-7 ruststand.
  In de 2e helft ging de stand nog gelijk op tot 10-10, daarna werd er een beslissende 10-14 voorsprong genomen en uiteindelijk werd er gewonnen met 14-15.
  De tegenstander kon deze middag volkomen onnodig enkele malen terug komen in de wedstrijd door de verdedigende concentratieproblemen en de aanvallende onmacht om de tegenstander met name al in de 1e helft op een grote achterstand te zetten. Uiteindelijk bleek het team van Jan Willem Beekhuizen toch de sterkere ploeg en werd de winst binnengehaald.
  Volgende week speelt NKC ’51 haar laatste thuiswedstrijd tegen Roda, een ploeg die nog in de race is voor het kampioenschap. De aanvangstijd is 15.30 uur.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel (Rick Somberg), Nils Brok, Remy Essers , Thomas Heuver, Amy Ellenbroek (Esther Lesscher), Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

 4. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 wint van Revival

  Na twee vrije weken speelde NKC ‘51 zaterdag tegen Revival. Om definitief afstand te nemen van de gevarenzone moest er gewonnen worden van deze ploeg. Revival is een ploeg die aanvallend elke schotkans pakt en waar verder geen echte lijn te bekennen is in aanvalsopzet. Verder was wel duidelijk dat de wind een invloed zou hebben op het scoreverloop.
  Ook deze middag was NKC ‘51 weer niet compleet en moest het Nils Brok missen vanwege een blessure. Zijn plek in de basis werd ingenomen door junior Pim Knobbe.
  Al snel in de wedstrijd nam NKC ‘51 een 5-1 voorsprong, bij een stand van 7-2 liet de ploeg de tegenstander geheel onnodig terug komen in de wedstrijd tot 7-6, uiteindelijk werd er gerust bij een stand van 8-8.
  Na rust liep NKC ‘51 al snel uit naar een 13-8 voorsprong, Revival kwam nog terug tot 13-11 maar uiteindelijk was het de goed spelende Pim Knobbe die de beslissende 14-11 voorsprong op het scorebord bracht.
  Volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Elburg, de aanvangstijd is 15.30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel, Pim Knobbe, Remy Essers (Daniel Ding), Thomas Heuver (Rick Somberg), Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel (Esther Lesscher) en Lisanne Verheij.

 5. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 weet niet te winnen van hekkensluiter

  NKC ‘51 speelde afgelopen zaterdag in Lelystad op gras tegen het nog puntloze Exakwa. Junior Tim Kalvenhaar maakte zijn debuut in de basis op de plek van de geblesseerde Thomas Heuver.
  Voor NKC ‘51 in goede doen moet het normaal gesproken geen probleem zijn om de punten mee te nemen naar Nijverdal. De trouw meegereisde supporters zagen helaas een ploeg die ze dit seizoen wel vaker hebben gezien, spelend zonder enig zelfvertrouwen, een ondermaats scorend vermogen en verdedigend veel te veel ruimte weggevend aan een matige tegenstander.
  Exakwa nam al snel een 3-1 voorsprong, via tussenstanden van 4-4 en 8-6 werd de rust bereikt met een 9-9 stand.
  Een korte opleving na de rust zette de ploeg op een 11-13 voorsprong, helaas brak opnieuw een mindere periode in de wedstrijd waarin de mooiste kansen niet werden verzilverd en de ploeg van Jan Willem Beekhuizen meer tegen zichzelf liep te korfballen dan tegen de tegenstander.
  Exakwa bracht de stand weer op gelijke hoogte en nam vervolgens een 15-13 voorsprong. Uiteindelijk werd er verdiend verloren met 17-16.
  De ploeg komt pas weer in actie op zaterdag 6 mei en speelt dan thuis tegen Revival om 15.30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel (Thomas Heuver), Tim Kalvenhaar, Remy Essers, Nils Brok, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel (Heleen Bessembinder) en Lisanne Verheij.

 6. Webmaster Auteur bericht

  Gemotiveerd NKC ’51 komt net tekort tegen ASVD

  De eerste thuiswedstrijd na de zaal was voor NKC ’51 die tegen ASVD uit Dronten. Na de fikse afstraffing die de ploeg van Jan Willem Beekhuizen vorige week kreeg van EKVA had de ploeg wat recht te zetten.
  Na een goed teamgesprek in de afgelopen week stonden de neuzen allemaal weer dezelfde kant op.
  De toeschouwers zagen dan ook vanaf het begin van de wedstrijd een felle en gemotiveerde ploeg.
  NKC ’51 had in de vakken een omzetting gedaan bij de heren en deze pakte goed uit. Verdedigend werd er in de 1e helft weinig weggegeven en veel ballen in de rebound gepakt. Aanvallend was de ploeg scherp in de afronding.
  Al snel werd er een voorsprong gepakt van 5-1. Via tussenstanden van 7-4 en 12-5 brak er een fase in de wedstrijd aan bij de stand van 13-6 waarin ASVD beter in haar spel kwam en 5 keer achter elkaar scoorde. Dit bleek later het omslagpunt in de wedstrijd, al werd er nog gerust met een 14-11 voorsprong voor NKC ’51.
  Coach Jan Willem Beekhuizen gaf in de rust aan dat de Nijverdallers hun eigen spel moest blijven spelen en niet mee moest gaan met het soms te fysieke spel van de tegenstander.
  Ook na rust bleef de ploeg van ASVD echter scoren en binnen slechts enkele minuten stond er een gelijke stand op het scorebord van 14-14. Daarna zagen we twee gelijkwaardige ploegen die beiden over en weer bleven scoren.
  Via tussenstanden van 16-16, 19-19 en 22-23 liep ASVD uiteindelijk langzaam uit naar een 23-27 eindstand. Ondanks de nederlaag herstelde NKC ’51 zich knap na de wanprestatie van vorige week en dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel, Rick Somberg (Thomas Heuver), Remy Essers, Nils Brok, Amy Ellenbroek, Ellen Dokters, Ryanda Ditsel (Selina Kamp) en Lisanne Verheij.

 7. Webmaster Auteur bericht

  Totale offday leidt tot ruime nederlaag voor NKC ‘51

  Na twee weken voorbereiding speelde NKC ‘51 in Almere tegen EKVA in Almere de eerste wedstrijd van het tweede deel van de veldcompetitie. EKVA is de ploeg die samen met ASVD, Roda en NKC ‘51 de koppositie deelde voorafgaand aan deze wedstrijd. De winnaar hiervan zou dan ook een goede slag slaan, het was dan ook onbegrijpelijk dat er deze middag een team in het veld stond dat niet echt gemotiveerd was om vol voor de winst te gaan. De scherpte ontbrak evenals een goede wedstrijdmentaliteit.
  De ploeg had een totale offday, EKVA werd geen strobreed in de weg gelegd en kon doen en laten wat het wilde. In de 1e helft werd de ploeg al op een 13-7 achterstand gezet en in de rust gaf coach Jan Willem Beekhuizen aan dat er in de 2e helft uit een ander vaatje getapt moest worden.
  Meteen na rust zetten de Nijverdallers nog wel de schouders eronder, maar de ploeg was niet scherp in de afronding, maakte veel fouten in de passing en miste overtuiging. Daarnaast werd er verdedigend veel te veel ruimte weggegeven waar EKVA van profiteerde. De Nijverdallers liepen meer tegen zichzelf te korfballen dan tegen de tegenstander.
  In de 2e helft werd er, mede door een aantal blessures, nog veelvuldig gewisseld. Uiteindelijk verloor NKC ‘51 ruim met 27-12.
  Volgende week speelt NKC ‘51 thuis op het ongebruikelijke tijdstip van 14.00 uur tegen ASVD, deze ploeg verloor dit weekend verrassend thuis van Rigtersbleek.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Anne-Mink Ter Harmsel, (Youri Meerwijk), Rick Somberg (Pim Knobbe)), Remy Essers, Nils Brok (Tim Kalvenhaar), Amy Ellenbroek (Esther Lesscher), Ellen Dokters, Ryanda Ditsel en Lisanne Verheij.

Geef een reactie