Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

19 gedachten over “Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

 1. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 verliest na sterke start toch van Heerenveen

  Zaterdag speelde NKC ’51 de uitwedstrijd tegen en in Heerenveen. In een spannende eerste ontmoeting tussen de twee ploegen trok NKC ’51 uiteindelijk aan het langste eind. De wedstrijd tegen Heerenveen was voor de Nijverdallers van cruciaal belang om nog enige kans te hebben op direct lijfsbehoud, datzelfde geldt ook voor Heerenveen.
  Het was NKC ’51 dat beter uit de startblokken kwam dan Heerenveen. De ploeg had veel verdedigende rebounds en hield Heerenveen lange tijd van het scoren af waardoor er aanvallend naar de juiste kans kon worden gezocht. De doelpunten waren schaars, maar NKC ’51 wist een voorsprong uit te breiden naar 3-8. Dit was het moment voor Heerenveen om een time-out te nemen en de wedstrijd proberen te kantelen. Dat lukte goed met een vakwissel betreft de heren. NKC ’51 had hier geen antwoord op en aanvallend stokte de ploeg volledig. NKC ’51 liet Heerenveen weer helemaal in de wedstrijd komen bij 9-10. Vlak voor rust wist Heerenveen zelfs weer langszij te komen, maar toch was het NKC ’51 dat de ruststand bepaalde op 10-11.

  NKC ’51 en Heerenveen begonnen de tweede helft afwachtend. In de beginfase duurde het enige tijd tot er gescoord werd en tot 12-13 kon NKC ’51 de voorsprong vasthouden. Hierna was NKC ’51 volledig de weg kwijt, Heerenveen maakte wederom gelijk en bij NKC ’51 zat er geen lijn meer in het spel. Slordige aanvallen werden afgewisseld met verdedigende fouten waardoor Heerenveen kon uitlopen, 18-13. In het restant van de tweede helft wist NKC ’51 nog maar één keer te scoren en dit was funest voor de wedstrijd. NKC ’51 kon geen vuist meer maken waardoor Heerenveen de wedstrijd degelijk kon uitspelen en een terechte 14-21 eindstand op het scorebord neerzette.
  Voor NKC ’51 is het door deze nederlaag praktisch bijna onmogelijk om zich direct te handhaven en zal zich dan ook moeten focussen op een beslissingswedstrijd.
  Komend weekeind speelt NKC ’51 thuis tegen hekkensluiter de Hoeve, aanvang 18:10.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek

 2. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 komt tekort tegen Drachten
  Na twee weken zonder competitiewedstrijden speelde NKC ’51 zaterdag thuis tegen Drachten. De ploeg uit hetzelfde Drachten doet het goed in de Overgangsklasse A, met dertien punten bezetten ze de tweede plaats. Bij NKC ’51 is het duidelijk dat de rest van de competitie gestreden moet worden om direct lijfsbehoud. In de basis van NKC ’51 startte Franca Slettenhaar, zij verving de zieke Amy Ellenbroek.
  NKC ’51 wilde het Drachten in de derde onderlinge ontmoeting moeilijker maken dan de voorgaande twee ontmoetingen. Hierin was NKC ’51 kansloos en speelde het ondermaats. Dit leek echter in de beginfase al mis te gaan. NKC ’51 speelde korte aanvallen waarin het de bal snel kwijt was. Drachten speelde goed onder het achterverdedigen uit van NKC ’51 en binnen vijf minuten stond het al 0-4. Na zeven minuten wist NKC ’51 pas voor het eerst de korf te vinden en wist even later het gaatje te verkleinen naar twee, 2-4. De gemaakte afspraken werden aan NKC ’51-zijde niet altijd even goed nagekomen en Drachten maakte hier goed gebruik van. Veel fouten werden er gemaakt en Drachten liep uit naar 4-9, waarnaar coach Gert Schorn gedwongen werd tot een time-out. Dit wierp helaas zijn vruchten niet af en NKC ’51 kon in het verdere verloop van de eerste helft geen potten breken. Drachten bleef volharden in haar spel en NKC ’51 had hier geen antwoord op. Beide ploegen gingen rusten met een stand van 7-14.
  In de tweede helft zou NKC ’51 beter gaan spelen. Weliswaar werd het geholpen door Drachten dat het vizier volledig kwijt was. Nu waren het de Friezen die veel éénschotsaanvallen speelden. Verdedigend had NKC ’51 de zaken nu goed onder controle, maar aanvallend bleef het moeizaam om te scoren te komen. De ploegen hielden elkaar in evenwicht in de tweede helft en halverwege was de stand 11-18. Pas in de eindfase van de wedstrijd wist NKC ’51 dichterbij Drachten te komen, maar NKC ’51 kwam simpelweg aanvallende kracht en tijd te kort om nog enig goed resultaat te behalen. Bij 14-20 wist NKC ’51 nog tweemaal te scoren en bepaalde de eindstand op 16-20. Directe concurrent Heerenveen wist haar wedstrijd te winnen waardoor de kans op handhaven steeds kleiner wordt.
  Komend weekeind speelt NKC ’51 de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Heerenveen, waarvan NKC ’51 de eerste ontmoeting nipt wist te winnen. Aanvang 15:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Franca Slettenhaar

 3. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 verliest na gelijkopgaande eerste helft toch ruim van SKF

  Zaterdag moest NKC ‘51 aantreden tegen SKF uit Veenendaal. In de Overgangsklasse A waar de ploegen van plek drie tot en met plek zeven dichtbij elkaar liggen, is elk punt zeer welkom om aansluiting te houden met de bovenste plekken van de poule. NKC ‘51 stond op plek zeven en moest winnen om niet verder achterop te raken. De heenwedstrijd tegen SKF wisten de Nijverdallers na een sterke tweede helft te winnen.
  NKC ‘51 begon in een gewijzigde opstelling, Daniël Ding maakte zijn basisdebuut en deed dit naar behoren door uiteindelijk vier keer op het scoreformulier te komen. Het was ook bovengenoemde die na enige tijd de score opende voor NKC ‘51. Beide ploegen kregen genoeg kansen, maar hadden moeite om de korf te vinden. SKF maakte na vijf minuten gelijk, 1-1. Daarna was het steeds stuivertje wisselen en beide teams kwamen niet los van elkaar. Tot 5-5 was het gelijk, waarna SKF het eerste gat sloeg bij 6-9. In een eerste helft waar de doelpunten schaars waren scoorde SKF de laatste treffer, ruststand 7-9.

  In de beginfase na rust bleven de ploegen in evenwicht. NKC ‘51 kon niet voorkomen dat SKF wederom een ruimere voorsprong nam na de 11-12. Bij NKC ‘51 stokte de aanval volledig en SKF greep deze kans met beide handen aan en scoorde zes keer, 11-18. Hiermee leek het verzet gebroken bij de Nijverdallers. NKC ‘51 slaagde er niet in om dichterbij de ploeg uit Veenendaal te komen. In een zwakke tweede helft van NKC ‘51 speelde SKF goed korfbal en bracht de eindstand op 15-23. Een zure nederlaag voor de ploeg van Gert Schorn in de strijd om directe handhaving. Nu staat NKC ‘51 alleen op de voorlaatste plaats met zes punten.
  Op 29 februari speelt NKC ‘51 thuis tegen het sterke Drachten, aanvang 18:10.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman,Nils Brok, Emma Piksen,Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 4. Webmaster Auteur bericht

  Koploper Mid-Fryslân maakt na rust het verschil tegen NKC ‘51

  Zaterdag speelde NKC ‘51 de eerste returnwedstrijd van de zaalcompetitie tegen de nog ongeslagen koploper Mid-Fryslân. De eerste ontmoeting met de Friezen werd kansloos verloren. De ploeg van Gert Schorn ging daarom met een duidelijk besproken tactiek de wedstrijd in, dit wierp vooral in de eerste helft zijn vruchten af.
  NKC ‘51 wist Mid-Fryslân in de beginfase van scoren af te houden. Met goed aanvalsspel kwamen de Nijverdallers op een 0-2 voorsprong. Even later kwam ook Mid-Fryslân voor het eerst op het scorebord, 1-2. NKC ‘51 zette de Friezen daarna weer op twee doelpunten verschil door een strafworp, 1-3. Even leek Mid-Fryslân volledig terug te komen in de wedstrijd bij 3-3, maar het was opnieuw NKC ‘51 dat een gat sloeg en driemaal achtereen scoorde, 3-6. In deze fase moest Thijs Staarman gedwongen naar de kant met een blessure, waardoor Daniël Ding in het veld kwam en een zeer sterke invalbeurt maakte gezien de hele wedstrijd.
  NKC ‘51 kon de voorsprong niet vasthouden en kwam bij 8-7 voor het eerst in de wedstrijd op achterstand. Echter maakte dit wat los bij NKC ‘51 en er werd weer met scherpte gespeeld. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong bij 9-10. Toch kon NKC ‘51 niet voorkomen dat het met een achterstand de rust in ging. In de laatste seconde van de eerste helft was het Mid-Fryslân dat met een minimale voorsprong de rust in ging, 11-10.
  Al weken kampt NKC ‘51 met het spelen van een mindere tweede helft en werden daarvan vaak in de eerste minuten de wedstrijden beslist in het nadeel van de Nijverdalse ploeg. Nu kon NKC ‘51 de eerste minuten nog goed meekomen met de koploper tot 12-12. NKC ‘51 maakte bij 14-12 nog de aansluitingstreffer (14-13), maar daarna stokte het wederom bij NKC ‘51. Voor lange tijd stond de teller op dertien, Mid-Fryslân kon daardoor de voorsprong rustig uitbouwen. Tien minuten lang werd er niet gescoord door NKC ‘51 en in deze fase besliste Mid-Fryslân definitief de wedstrijd, 21-13. In het restant van de wedstrijd scoorden beide ploegen om en om, maar het gat was te groot voor NKC ‘51 om nog dichterbij te komen. Eindstand 28-19.
  Enkele concurrenten om de voorlaatste plaats in de competitie wisten wel punten te pakken, waardoor NKC ‘51 nu samen met Heerenveen de zevende plek bezet. Komend weekeind speelt NKC ‘51 tegen SKF uit Veenendaal. Aanvang 18:10.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 5. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 kan weer niet winnen

  Afgelopen zaterdag speelde NKC ’51 de beelangrijke thuiswedstrijd tegen DOS Kampen in de spannende Overgangsklasse A, waar NKC ’51 vooraf aan de wedstrijd een gedeelde derde plaats bezet met Nic., DOS Kampen en Heerenveen. Bij winst kan NKC ’51 weer aansluiten bij de top, bij verlies zal het direct in de gevarenzone komen.
  Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Het was DOS Kampen dat de score opende en telkens in de beginfase op voorsprong kwam. NKC ’51 liet DOS Kampen echter niet de voorsprong vergroten en zo stond er na vier minuten spelen al een stand van 4-4 op het scorebord. Bij 6-5 wisten de Nijverdallers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen en sloegen ook direct een gaatje van twee, 7-5. DOS Kampen toonde veerkracht en mede door onoplettendheden in de verdediging kon DOS Kampen de achterstand weer ombuigen in een voorsprong, 7-8. Wederom werd het stuivertje wisselen voor de ploegen. NKC ’51 trok de stand weer gelijk en wist ook de 9-8 te noteren. DOS Kampen pareerde weer, waarna NKC ’51 opnieuw tweemaal achtereen scoorde, 11-9. Het lukte NKC ’51 niet om voor rust de voorsprong vast te houden en liet DOS Kampen het initiatief weer overnemen, ruststand 13-14.
  Voor NKC ’51 was het belangrijk om vroeg in de tweede helft aan te blijven haken bij DOS Kampen. De vorige wedstrijd tegen Nic. werd binnen vijf minuten in de tweede helft uit handen gegeven. Het ging NKC ’51 ditmaal iets beter af, maar bleef wel lange tijd tegen een achterstand aankijken. Bij 16-18 was het DOS Kampen dat met drie doelpunten op rij een belangrijk gat van vijf doelpunten sloeg, 16-21. NKC ’51 wist nog terug te komen tot 18-21, maar DOS Kampen stelde snel orde op zaken en vergrootte de voorsprong naar 19-26, waarmee de wedstrijd leek beslist. NKC ’51 forceerde met wissels nog enkele doelpunten tot 23-26. Daarna wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren, eindstand 24-27.
  Komend weekeind speelt NKC ’51 de zware uitwedstrijd tegen koploper Mid-Fryslân, aanvang 20:00.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 6. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 scoort na rust te weinig en verliest van Nic.

  Zaterdag speelde NKC ’51 voor de tweede maal op rij een uitwedstrijd. Waar NKC ’51 vorige week een eenvoudige zege boekte op De Hoeve, zou het deze speelronde een pittige opgave worden om punten te halen. Nic. uit Groningen was de tegenstander, op het veld werd er na een goede eerste helft toch nog makkelijk verloren van de Groningers.
  Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor NKC ’51 werd in de eerste paar minuten bevestigd. NKC ’51 kon de korf niet vinden waardoor het al snel op een 3-0 achterstand kwam. Uiteindelijk kwam NKC ’51 van de nul af door een benutte vrije bal, waarna ook de 3-2 volgde. NKC ’51 kwam langzaam maar zeker beter in haar spel, maar ook Nic. bleef de korf gemakkelijk vinden. Beide ploegen waren de gehele eerste helft aan elkaar gewaagd, maar wel moest NKC ’51 telkens in de achtervolging. Op 13-13 trok NKC ’51 de stand voor de zoveelste keer gelijk, daarna kwam het voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en nam direct een voorsprong van twee doelpunten, 13-15. In deze periode had NKC ’51 Nic goed onder controle en hadden de Nijverdallers de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te bouwen. Dit lukte echter niet en NKC ’51 liet de Groningers weer terug komen om vervolgens met een minimale achterstand de rust in te gaan. Ruststand 17-16.
  Na rust was er een totaal ander spelbeeld te zien dan in de eerste helft. Nic. liet zien dat het er erg op gebrand was om de twee punten binnenshuis te houden en NKC ’51 zette daar weinig tegenover. De ploeg was geen schim van wat het was in de eerste helft. Nic. scoorde vrolijk verder zoals in de eerste helft en bij NKC ’51 stokte de doelpuntenmachine volledig. Pas na tien minuten in de tweede helft werd de korf weer voor het eerst gevonden. Maar toen werd aan de stand al duidelijk dat het niet meer ging lukken voor NKC ’51, 23-17. Met enige wissels probeerde NKC ’51 het tij te keren, maar Nic liet zich hier niet door van de wijs brengen en bleef volharden in haar eigen spel. In de tweede helft zou NKC ’51 maar vier keer scoren, wat het onmogelijk maakt om zo’n wedstrijd te winnen in de Overgangsklasse. Op alle fronten werd NKC ’51 afgetroefd en dat resulteerde in een terechte 28-20 nederlaag.

  Komend weekeind speelt NKC ’51 thuis tegen DOS uit Kampen, deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om niet in de onderste regionen te belanden in de Overgangsklasse A. Aanvang 18:15.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 7. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 start 2020 met eenvoudige zege bij De Hoeve

  In de eerste wedstrijd van het jaar 2020 speelde NKC ’51 de late uitwedstrijd tegen De Hoeve in Noordwolde. NKC ’51 eindigde 2019 goed met een nipte overwinning op KV Heerenveen en het was zaak voor de Nijverdallers om het goede gevoel na de onderbreking voort te zetten. Echter moesten na een wisselvallige voorbereiding de koppen wel weer dezelfde kant op. De Hoeve staat weliswaar puntloos onderaan, maar bleek in eerdere ontmoetingen een stugge tegenstander voor NKC ’51.
  NKC ’51 begon goed aan de wedstrijd. De eerste aanval van De Hoeve werd gepareerd, waarnaar NKC ’51 meteen voor de 0-1 tekende. De Hoeve maakte gelijk, maar hierna nam NKC ’51 snel het heft in handen. Binnen enkele minuten pakte de ploeg een voorsprong van 2-6. NKC ’51 had het betere van het spel en creëerde vele kansen. De Hoeve moest het hebben van opportunistisch spel en van verdedigende fouten aan de kant van NKC ’51. NKC ’51 bouwde de voorsprong langzaam maar zeker uit, maar wist nog geen definitief gat te slaan voor een overwinning. Na de 6-9 en 6-12 scoorden beide ploegen nog éénmaal waardoor de kleedkamers opgezocht werden met een 7-13 ruststand.
  In de tweede helft stond er een getergd NKC ’51 in het veld en de ploeg liet binnen een paar minuten zien dat er geen twijfel over bestond dat de punten mee naar Nijverdal gingen. Binnen no-time stond er een verschil van tien doelpunten op het scorebord, 8-18. De Hoeve beschikte duidelijk over minder kwaliteit, maar bleef desondanks strijden voor elke bal. NKC ’51 bleef geconcentreerd verdedigen waardoor De Hoeve moeilijk de korf kon vinden en genoodzaakt was geforceerde kansen te nemen. NKC ’51 speelde vrijuit en het een na het andere doelpunt viel door de korf. Ook was het prettig dat alle acht spelers van NKC ’51 meerdere malen op het scoreformulier terecht kwamen, daarmee laat de ploeg van Gert Schorn zien dat het over alle schijven tot scoren kan komen. In een al vroeg besliste wedstrijd stokte de teller van NKC ’51 bij 29, De Hoeve kwam niet verder dan 12 doelpunten. Eindstand 12-29.
  Na vijf speelronden bezet NKC ’51 een gedeeltelijke tweede plaats. Komend weekeind staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. NKC ’51 speelt dan tegen Nic. uit Groningen, aanvang 20:00.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 8. Webmaster Auteur bericht

  Sterke tweede helft bezorgt NKC ’51 nipte zege op Heerenveen

  In de laatste wedstrijd van 2019 trad NKC ’51 aan tegen koploper Heerenveen. Zij wisten al hun eerdere wedstrijden te winnen. Een op het oog zware avond voor NKC ’51, maar na het zure verlies van vorige week tegen Drachten, was de ploeg van Gert Schorn getergd om zich te revancheren.
  NKC ’51 begon goed en tekende al snel voor de 1-0. Heerenveen antwoordde en zo ging het in de eerste fase van de wedstrijd gelijk op. NKC ’51 wist telkens op voorsprong te komen, maar kwam pas voor het eerst op twee verschil bij 5-3. Dit was voor Heerenveen een teken om een tandje bij te schakelen en trok de stand weer gelijk, 5-5. Om en om werd er weer gescoord, waarnaar Heerenveen voor het eerst op voorsprong kwam bij 7-8. Even later maakten de Friezen ook de 7-9. Het restant van de eerste helft moest NKC ’51 in de achtervolging. Heerenveen wist beter met de kansen om te gaan en had in een korte fase een hoog schotpercentage waardoor de ploeg uitliep naar een 13-17 voorsprong. Zowel NKC ’51 als Heerenveen scoorden nog éénmaal voor rust, ruststand 14-18.
  NKC ’51 kwam scherp uit de kleedkamers en zorgde ervoor dat Heerenveen niet verder uit kon lopen. Na 16-20 kwam NKC ’51 beter in haar spel en sloop langzaam maar zeker dichterbij. Binnen tien minuten maakte NKC ’51 de aansluitingstreffer, 20-21. Heerenveen bleek echter een stugge tegenstander en liet NKC ’51 niet zomaar gelijkmaken. Elke aansluitingstreffer werd gecounterd met een tegendoelpunt waardoor het verschil meerdere keren weer op twee werd gebracht in het voordeel van de Friezen. Uiteindelijk hield Heerenveen dit niet vol en kon NKC ’51 door hard werken, onder aanvoering van Amy Ellenbroek uiteindelijk gelijkmaken, 24-24. Voor het eerst in lange tijd kwam NKC ’51 daarna weer op voorsprong, maar lang kon NKC ’51 daar niet van genieten. In een spannende slotfase scoorde Heerenveen twee keer achter elkaar waardoor de achterstand weer werd omgebogen in een voorsprong, 25-26. NKC ’51 liet het er niet bij zitten en toonde zoals eerder in de wedstrijd veerkracht. Na de gelijkmaker was het de sterk ingevallen Joyce Morsink die tekende voor de winnende treffer. Eindstand 27-26. Aanvoerster Amy Ellenbroek werd topscorer met maar liefst elf doelpunten.
  Een zwaarbevochten maar zeker verdiende overwinning voor NKC ’51, dat nu op een gedeelde derde plaats staat in de Overgangsklasse A.
  Na een onderbreking van vier weken speelt NKC ’51 haar eerste wedstrijd in 2020 op 11 januari tegen De Hoeve, aanvang 21:00.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 9. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 niet opgewassen tegen Drachten

  Zaterdag speelde NKC ‘51 haar tweede achtereenvolgende uitwedstrijd. Een pittig duel tegen het goede KV Drachten stond op het programma. Drachten wist net als NKC ‘51 uit de eerste twee wedstrijden van de competitie twee punten binnen te halen. Eerder in het veldseizoen speelde NKC ‘51 al tegen Drachten, deze wedstrijd ging echter kansloos verloren.
  In een sfeervolle sporthal in Drachten was het in de beginfase aftasten voor beide ploegen. Bij Drachten werden er veel kansen gecreëerd, NKC ‘51 had vooral moeite om kansen te creëren maar werd nog in de wedstrijd gehouden door het niet effectief benutten van kansen aan Drachtense zijde. NKC ‘51 wist door een strafworp de score te openen, 0-1. Deze stand stond enkele minuten op het scorebord, waarna Drachten uiteindelijk gelijkmaakte. NKC ‘51 wist meerdere opgelegde kansen niet te verzilveren, waardoor er geen voorsprong genomen kon worden. Drachten maakte hier dankbaar gebruik van en wist binnen tien minuten een run te maken van zeven doelpunten, 8-1. NKC ‘51 zette hier helemaal niets tegenover en maakte een zeer povere indruk. Er was geen spirit in de ploeg en wist in de eerste helft maar drie doelpunten te scoren. Drachten deed dat dertien keer en zo werd de zwakke eerste helft afgesloten met een 13-3 ruststand.
  Vorige week werd tegen SKF nog een knappe inhaalrace gestart, maar Drachten leek hiervoor gewaarschuwd. Direct na rust scoorde Drachten tweemaal en NKC ‘51 was niet in staat om de achterstand te verkleinen. NKC ‘51 wist totaal geen grip te krijgen op Drachten en het was wel Drachten dat NKC ‘51 verdedigend totaal onder controle had. NKC ‘51 oogde inspiratieloos en enkele frisse wissels lieten zien hoe het wel moest door enkele doelpunten te scoren. Via 17-5, 21-6 en 27-10 speelde Drachten frivool de wedstrijd uit. Elke doelkans vloog erin en zo werd de eindstand bepaald op 29-14.
  Komend weekeind speelt NKC ‘51 weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Heerenveen. Aanvang 18:10.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 10. Webmaster Auteur bericht

  Sterke tweede helft bezorgt NKC’51 zege tegen SKF

  Na het verlies van vorige week tegen Mid-Fryslân speelde NKC ‘51 haar eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen tegen SKF in Veenendaal. NKC ‘51 ging dus met forse cijfers onderuit tegen de Friezen, maar ook SKF, dat evenals Mid-Fryslân Hoofdklasse speelt op het veld, verloor haar wedstrijd tegen KV Drachten. De taak voor de Nijverdallers om zich te revancheren en de eerste punten van het seizoen binnen te halen in deze zware competitie.
  In een slordige beginfase van de wedstrijd was het SKF dat het voortouw nam. Ondanks dat de thuisploeg niet groots speelde, werd het door NKC ‘51 in het zadel geholpen doordat de Nijverdallers verdedigend de nodige fouten maakten, waardoor SKF uitgelezen kansen kreeg en deze ook benutte. Na tien minuten spelen stond het 3-0, waarna een zwak aanvallend NKC ‘51 ook voor het eerst op het scoreformulier kwam, 3-1. SKF stelde weer orde op zaken en scoorde tweemaal achtereen, 5-1. Beide ploegen scoorden nog om en om, en door een goed spelende Gerd Nijkamp wist NKC ‘51 weer op een marge van twee te komen, 7-5. Hierna brak echter weer een slechte fase aan van de Nijverdallers, verdedigend werden te veel fouten gemaakt waardoor SKF vier doelpunten op rij maakte. NKC ‘51 wist voor rust nog één keer te scoren. Ruststand 11-6.
  Na rust leek het voor NKC ‘51 de verkeerde kant op te gaan bij 13-7, maar toen gebeurde er toch iets onverwachts met de ploeg uit Veenendaal. Aanvallend viel het volledig stil en aan de kant van NKC ‘51 werd het vertrouwen steeds groter. Doelpunt na doelpunt sloop de ploeg van Gert Schorn dichterbij. SKF was de grip op de wedstrijd volledig kwijt en wist in vijftien minuten maar één keer te scoren. NKC ‘51 bleef doorgaan en trok de stand uiteindelijk gelijk bij 14-14 en kwam daarna ook voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. NKC ‘51 breidde de voorsprong uit naar 14-19 en pas toen deed SKF weer iets terug met nog vijf minuten te spelen. De genadeklap werd uitgedeeld bij 16-20 door NKC ‘51. SKF probeerde door middel van wissels nog iets terug te doen, maar zonder resultaat. De sterk spelende Pim Knobbe bepaalde de eindstand vlak voor het eindsignaal op 16-21.
  Zaterdag speelt NKC ‘51 weer een uitwedstrijd, ditmaal in Drachten tegen KV Drachten.
  Aanvang 20:00 uur.

  OpstellingNKC ‘51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Ryanda Ditsel.

 11. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 komt tekort tegen sterk Mid-Fryslân

  Afgelopen zaterdag speelde NKC ’51 de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. Op papier zou het een hele moeilijke klus worden om de punten in Nijverdal te houden, aangezien Mid-Fryslân op bezoek kwam, dat in de hoofdklasse uitkomt op het veld. Een zwaar te klaren klus, maar echter niets is onmogelijk. Door een geslaagde eerste seizoenshelft van het veld, waar NKC ’51 de tweede plaats bezet, stapte de ploeg van Gert Schorn daarom met goede moed het veld op.
  Na het voorstellen van beide teams floot scheidsrechter Van Meerveld voor het eerst. Beide ploegen wisten hun eerste aanvallen niet te bekronen met een doelpunt, waar er zeker de nodige kansen waren. Uiteindelijk was het NKC ’51 dat voor het eerst op voorsprong kwam, 1-0. Dit zette de Friezen op scherp en ook zij wisten de korf te vinden, 1-1. Dit was meteen het teken van de opmars van Mid-Fryslân, het vizier werd op scherp gesteld en in een mum van tijd liep Mid-Fryslân uit naar een 2-6 voorsprong. NKC ’51 werd genoodzaakt in de achtervolging te gaan, maar kon geen vuist maken tegen het snelle spel van Mid-Fryslân. NKC ’51 speelde aanvallend erg zwak en kon moeilijk onder de druk uit komen die de Friezen gaven. Bij 4-12 leek de wedstrijd al beslist. Mid-Fryslân begon wat frivoler te spelen, waardoor ze verdedigend de nodige steekjes lieten vallen en NKC ’51 lieten mee scoren in het resterende deel van de eerste helft. Ruststand 11-20.
  Voor NKC ’51 was het zaak om in de tweede helft beter te verdedigen en aanvallend de scherpte te zoeken, maar al snel werd duidelijk dat het er voor NKC ’51 niet meer in zat. NKC ’51 had gewoonweg geen antwoord op het spel van Mid-Fryslân, dat over alle schijven meerdere malen wist te scoren. Aanvallend maakte NKC ’51 te weinig tempo om gevaarlijk te worden, waardoor het weinig tot scoren kwam. Bij Mid-Fryslân vielen in de tweede helft de doelpunten als rijpe appels en de Friezen liepen steeds verder uit. Halverwege de tweede helft stond er al een stand van 17-30 op het scorebord. Gert Schorn gunde enkele wissels nog de nodige speeltijd en zij deden het zeker naar behoren in deze moeilijke wedstrijd. Mid-Fryslân, dat duidelijk een maatje te groot was voor NKC ’51, bepaalde de eindstand op 19-36.

  Een forse nederlaag voor NKC ’51, waarna het de rug zal moeten rechten. Komend weekeind speelt het de uitwedstrijd tegen SKF in Veenendaal, die ploeg degradeerde vorig jaar uit de Hoofdklasse. Aanvang 20:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Thomas Heuver, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 12. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 na stroeve eerste helft toch langs De Hoeve

  Zaterdag speelde NKC ’51 de eerste return van de veldcompetitie tegen De Hoeve. In de eerste wedstrijd van het seizoen won NKC ’51 moeizaam van de Friezen, waarin het een zwakke wedstrijd op de mat legde. De Hoeve staat weliswaar puntloos onderaan, maar wist het verschillende tegenstanders al aardig lastig te maken en NKC ’51 was dus gewaarschuwd.
  NKC ’51 begon erg matig aan de wedstrijd, slechte aanvallen werden afgewisseld met verdedigende fouten, waardoor het De Hoeve in de wedstrijd hielp. In de eerste tien minuten werd er niet gescoord en NKC ’51 keek daardoor tegen een 4-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd de ban gebroken voor de Nijverdallers middels een strafworp en de ploeg reageerde daarna met de 4-2. Verdedigend bleef het bij de ploeg van Gert Schorn stroef lopen. De Hoeve speelde zonder druk en wist vrijwel elke bal van elke afstand door de mand te gooien. Na een kwartier spelen stond een zwak NKC ’51 op een 9-3 achterstand. NKC ’51 bleef hard werken en wist hier en daar te scoren, maar kon niet verder inlopen op de Hoeve omdat er volop mee werd gescoord door de Friezen. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 14-9.
  Na rust moest er een ander NKC ’51 uit de kleedkamers komen in dan de eerste helft, en dit was direct te zien. Waar De Hoeve in de eerste helft veel goals cadeau kreeg, moesten de Friezen nu hard voor hun doelpunten werken. NKC ’51 gaf veel druk en dat leverde veel balveroveringen op. Aanvallend speelde NKC ’51 slimmer en creëerde het betere kansen. Binnen tien minuten werd het verschil op twee gebracht, 16-14. De Hoeve kwam niet meer tot scoren en dat gaf NKC ’51 de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken en het initiatief over te nemen. Dit gebeurde. NKC ’51 kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en sloeg direct een gaatje van twee, 16-18. De Hoeve wist te aansluitingstreffer nog te maken, maar daarna zette NKC ’51 nog één keer aan voor het einde van de wedstrijd en wist deze te beslissen. De voorsprong werd uitgebreid naar 17-20 en hiermee was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen scoorden nog om en om, het slotakkoord was voor NKC ’51. Eindstand 18-22.
  In deze wedstrijd met twee gezichten was het toch NKC ’51 dat aan het langste eind trok en zo met een goed gevoel de zaalcompetitie kan beginnen. De eerste competitiewedstrijd in de zaal wordt gespeeld op 23 november, dan speelt NKC ’51 tegen Mid-Fryslân.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 13. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 stunt met zege op koploper Sparta

  Zaterdag speelde NKC ’51 de belangrijke wedstrijd tegen koploper Sparta uit Zwolle, dat in het zaalseizoen in de Hoofdklasse mag uitkomen. Bij een verliespartij moet NKC ’51 weer wat meer naar beneden kijken, maar bij winst doet NKC ’51 weer mee om de bovenste plaats. Sparta gaat vooraf samen met KV Drachten aan kop, met beiden twee verliespunten. NKC ’51 volgt op drie punten achterstand. NKC ’51 wist dat het moeilijk ging worden om de wedstrijd in winst om te zetten en die gedachte werd versterkt door het sterke begin van Sparta.
  De eerste aanvallen van Sparta waren direct raak en zo keek NKC ’51 al vroeg tegen een achterstand aan, 0-2. NKC ’51 moest zorgen dat het niet te vroeg op een grote achterstand werd gezet. Belangrijk was dan ook dat NKC ’51 in de wedstrijd bleef en zelf op het scorebord kwam. NKC ’51 wist gelijk te komen tot 2-2, maar daarna was het weer Sparta dat het voortouw nam en opnieuw op twee doelpunten verschil kwam, 2-4. NKC ’51 wist hier niet op tijd op te reageren en Sparta maakte de 2-5. Na deze fase scoorden beide ploegen om en om tot 4-6. NKC ’51 begon scherper te verdedigen en dwong Sparta tot veel fouten en éénschotsaanvallen. Aanvallend ging het beter lopen bij de Nijverdallers en zo speelde de ploeg van vervangend coach Gerben Hofstede zich steeds beter in de wedstrijd. Sparta werd het restant van de eerste helft van scoren gehouden en NKC ’51 trok de wedstrijd naar zich toe. Via 6-6, 8-6 en 10-6 werd de ruststand uiteindelijk bepaald op 13-6. Een belangrijke slag was geslagen, maar NKC ’51 wist eerdere voorsprongen te verspelen dus niemand van de ploeg was nog overtuigd van een winstpartij.
  In de tweede helft werd een beter en feller Sparta verwacht, maar het was NKC ’51 dat opnieuw het voortouw nam en direct enige hoop aan Zwolse kant de grond in sloeg. Echter, NKC ’51 was niet bij machte om het goede aanvalsspel van voor de rust een vervolg te geven. De scores werden minder, maar verdedigend bleef de ploeg geconcentreerd spelen en maakte weinig fouten, waardoor Sparta niet dichterbij wist te komen. Telkens als Sparta een doelpunt wist te maken, had NKC ’51 een antwoord. Via 15-8 en 16-10 wist NKC ’51 definitief het verzet te breken bij 18-10, waardoor er ruimte was om enkele reservespelers nog speeltijd te gunnen. NKC ’51 wist de wedstrijd goed uit te spelen en boekte een verdiende 21-15 op de koploper. Door deze winst en de winst van KV Drachten, weet NKC ’51 niet te stijgen op de ranglijst, maar versterkt het wel haar derde plaats in de competitie.
  Komend weekeind staat de eerste return, en tevens laatste wedstrijd voordat het zaalseizoen van start gaat, op het programma. NKC ’51 speelt dan uit tegen hekkensluiter de Hoeve, een belangrijke wedstrijd waar gewonnen moeten worden. Aanvang 15:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 14. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 moet genoegen nemen met gelijkspel tegen OWK

  Zaterdag speelde NKC ’51 de lastige uitwedstrijd tegen OWK in Oostwold. NKC ’51 speelt in een poule waarin alle teams van elkaar kunnen winnen. OWK stond vooraf aan de wedstrijd weliswaar op de voorlaatste plek met drie punten, maar is een geduchte tegenstander. Ook waren de weersomstandigheden slecht voor het korfbal en werd er op een groot veld gespeeld.
  In de beginfase kwamen beide ploegen moeizaam tot fatsoenlijk aanvalsspel en scoringskansen. Pas in minuut zes tekende OWK voor de 1-0. Dit zette NKC ’51 even op scherp en wist de stand direct gelijk te trekken. Opnieuw was het OWK dat op voorsprong kwam en NKC ’51 dat in de achtervolging moest. NKC ’51 maakte wederom gelijk en wist ook voor het eerst op voorsprong te komen en een gaatje van twee te slaan, 3-5. Een paar minuten voor rust deed OWK nog iets terug en zo werd een onaantrekkelijke eerste helft beëindigd met een magere tussenstand, 4-5.
  NKC ’51 kwam scherp uit de kleedkamers en bracht het verschil weer op twee, 4-6. In een ietwat doelpuntrijkere tweede helft werd er lange tijd om en om gescoord, waarna OWK uiteindelijk weer langszij kwam bij de stand van 8-8. Daarna brak er bij OWK een fase aan waar niet werd gescoord. NKC ’51 maakte hier goed gebruik van en wist uit te lopen naar een 8-12 voorsprong. De winst leek binnen handbereik bij 9-13 met nog zes minuten speeltijd, maar de fase waarin OWK niet tot scoren kwam werd overgenomen door NKC ’51. Veel verkeerde keuzes werden gemaakt, gepaard met enkele onbegrijpelijke beslissingen van de leidsman. Zo wist OWK in de laatste minuut de gelijkmaker te maken en werd er afgefloten bij 13-13. Een zuur puntverlies voor de Nijverdallers, maar toch bezet het op het moment een nette derde plaats in de Overgangsklasse A.
  Komend weekeind komt koploper Sparta op bezoek in Nijverdal, aanvang 16:00.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 15. Webmaster Auteur bericht

  Korfballers NKC ’51 herpakken zich in overgangsklasse met winst op AVO in Assen

  Na twee weekeinden thuis te hebben gespeeld, speelde NKC ’51 weer een uitwedstrijd en ditmaal tegen AVO in Assen. Een ploeg dat wisselende resultaten boekte, evenals NKC ’51. Vooraf stond AVO op een vierde plaats met één punt boven de Nijverdallers. De kans dus voor NKC ’51 om AVO te passeren op de ranglijst.

  NKC ’51 begon net als vorige week tegen Nic. erg scherp aan de wedstrijd. Verdedigend werd AVO goed in bedwang gehouden en dat leidde tot veel éénschotsaanvallen voor de Assenaren. Binnen vier minuten kwam NKC ’51 op een 0-2 voorsprong. AVO werd de eerste tien minuten op de nul gehouden en NKC ’51 wist daarin de voorsprong te vergroten naar 0-4. Daarna wist ook AVO voor het eerst in de wedstrijd te scoren. Om en om werd er gescoord tot 2-6, waarna NKC ’51 weer het voortouw nam en op 2-8 kwam. NKC ’51 bleef verdedigend erg scherp spelen, gaf AVO veel druk en maakte ook bijna geen fouten. AVO wist in de eerste helft maar vier keer te scoren en de ruststand werd bepaald op 4-9.

  Na rust liet NKC ’51 direct zien dat het AVO niet in de wedstrijd wilde laten terugkomen. Uit de eerste aanval werd de 4-10 gemaakt en daarop volgden nog twee doelpunten, 4-12. AVO was niet bij machten om zich terug te knokken, mede doordat NKC ’51 vooral verdedigend scherp bleef spelen. Halverwege de tweede helft wist AVO de achterstand nog iets te verkleinen tot 10-15, maar telkens als AVO wist te scoren, zette NKC ’51 daar een doelpunt tegenover. Het restant van de wedstrijd speelde NKC ’51 degelijk uit en zette uiteindelijk een eindstand op het scorebord neer van 11-18.

  Komend weekeind speelt NKC ’51 wederom een uitwedstrijd, ditmaal in Oostwolde tegen OWK, aanvang: 15:30 uur.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 16. Webmaster Auteur bericht

  Opnieuw verlies voor NKC ’51

  In slechte weersomstandigheden speelde NKC ’51 zaterdag wederom een thuiswedstrijd. Nic. uit Groningen kwam op bezoek en wist hun vorige wedstrijd met overtuigende cijfers te winnen van OWK. NKC ’51 speelde daarentegen een hopeloze wedstrijd en verloor kansloos van Drachten. De taak van de ploeg van coach Gert Schorn om zich na deze wanprestatie te revancheren.
  NKC ’51 probeerde in de beginfase de schroom van zich af te spelen en liet de intentie zien dat het niet zo eenzelfde middag zou worden als tegen Drachten. NKC ’51 schoot uit de startblokken en vrijwel iedere aanval werd gepromoveerd tot een doelpunt. Na enkele minuten spelen stond er een stand van 5-2 op het scorebord. Na het goede begin zag het publiek het spel van NKC ’51 langzaam maar zeker wat afzakken en Nic kroop dichterbij. De korf werd een tijd niet gevonden en zo konden de gasten uit Groningen terugkomen tot 5-5. Na een time-out aan de kant van NKC ’51 namen de Nijverdallers weer het initiatief in handen en wisten dit vol te houden tot aan het rustsignaal. NKC ’51 ging met een marge van twee doelpunten de kleedkamers in, 10-8.
  Waar NKC ’51 scherp begon in de eerste helft, was het nu Nic. dat vanaf minuut één de lakens ging uitdelen in de tweede helft. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en daarna wist Nic. voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen, 10-11. NKC ’51 wist de 11-11 nog te noteren, maar daarna was het Nic. dat opnieuw de wedstrijd dicteerde. Onzekerheid sloop in de ploeg van NKC ’51 en de vele individuele fouten die verdedigend gemaakt werden, werden genadeloos afgestraft door Nic. Aanvallend kon NKC ’51 in de tweede helft te weinig brengen en zo zag het Nic. uitlopen naar een 12-16 voorsprong. Uiteindelijk wist NKC ’51 maar vijf maal te scoren in de tweede helft, wat veel te weinig is om een ploeg als Nic. naar een verlies te spelen. Nic. ging beter om met de kansen en speelde de wedstrijd volwassen uit, NKC ’51 kon in de eindfase niet veel tegenstand bieden en zo verloor het haar tweede wedstrijd van het seizoen. 15-19.
  Na dit verlies deelt NKC ’51 de vierde plaats in de Overgangsklasse A met Nic. en De Meeuwen, maar het verschil met de koppositie is maar twee punten. Komend weekeind krijgt NKC ’51 de kans om bij de bovenste plekken in de competitie aan te sluiten, NKC ’51 speelt dan tegen AVO in Assen, aanvang 17:00.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 17. Webmaster Auteur bericht

  Drachten bezorgt NKC ’51 eerste verliespartij in ruim een jaar

  Zaterdag speelde NKC ’51 haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Drachten, een vrijwel onbekende tegenstander voor de Nijverdallers. NKC ’51 wist haar twee voorgaande wedstrijden te winnen, waar Drachten één wedstrijd in winst wist om te zetten.
  Het was Drachten dat uit de startblokken schoot, uit de eerste aanval van de Friezen werd direct de 0-1 genoteerd. NKC ’51 had veel moeite om in haar spel te komen, mede door het verdedigende werk van Drachten. Drachten kreeg voldoende mogelijkheden om de stand te vergroten, maar verzuimde dit. Hierdoor bleef NKC ’51 in het spoor van Drachten tot de stand van 3-3. Hierna begon Drachten scherper en feller te spelen en NKC ’51 wist hier slecht mee om te gaan. Drachten maakte het eerste gaatje van de wedstrijd bij 3-5 en door veel éénschotsaanvallen en een slechte afronding kwam NKC ’51 moeilijk tot scoren. Drachten dicteerde de wedstrijd en NKC ’51 moest er voor zorgen dat de wedstrijd niet voor het rustsignaal al beslist werd. Toch kon NKC ’51 niet voorkomen dat Drachten met een riante voorsprong van 8-13 de rust in ging.
  Het was opnieuw Drachten dat na rust scherper was dan de Nijverdallers, opnieuw werd de eerste aanval omgezet in een doelpunt, 8-14. Na dit doelpunt brak er een zeldzame doelpuntloze periode aan bij Drachten. NKC ’51 wist iets terug te doen tot 10-14, maar daarna schakelde Drachten een tandje bij. Binnen enkele minuten scoorde Drachten meerdere keren en leek het verzet definitief gebroken van NKC ’51. Drachten kreeg vleugels en scoorde er nog flink op los. Het aanvalsspel van NKC ’51 was de gehele wedstrijd zeer matig en wist in de tweede helft maar vijf keer tot scoren te komen. De ploeg uit Friesland speelde met meer beleving en vechtlust en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 12-24, waarop helemaal niets af te dingen valt. Een terechte nederlaag voor de ploeg van Gert Schorn, waardoor aan een reeks van dertig ongeslagen competitieduels een einde komt.
  Komend weekeind speelt NKC ’51 opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal komt het sterke Nic. uit Groningen op bezoek. Aanvang 16:00.

  Opstelling NKC’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 18. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 zet ook tweede wedstrijd om in overwinning

  Zaterdag speelde NKC ‘51 de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen, bij het sterk geachte De Meeuwen in Putten. NKC ‘51 wist haar eerste competitiewedstrijd te winnen, waar De Meeuwen gelijkspeelde tegen OWK. NKC ‘51 startte in een gewijzigde opstelling t.o.v. vorige week, Pim Knobbe verving Thomas Heuver die kampt met een blessure.
  Voor beide ploegen was het in de beginfase aftasten. In verschillende aanvallen werden veel kansen gecreëerd, maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Toch was het NKC ‘51 dat middels een vrije bal op voorsprong wist te komen, 0-1. Even later haakte De Meeuwen aan en wist ook voor het eerst op voorsprong te komen, 2-1. Zo wisselden beide teams elkaar af, maar zowel NKC ‘51 als De Meeuwen konden niet los komen van elkaar. Dit spelbeeld ging door tot aan de rust, waarbij NKC ‘51 met een minimale voorsprong de rust in ging, 6-7. Een helft waarin niet veel werd gescoord, maar wel veel strijd werd geleverd door beide ploegen.
  Net zoals vorige week kwam NKC ‘51 goed uit de kleedkamers. Voor het eerst werd een gaatje van twee geslagen, 6-8. De Meeuwen bracht al vroeg wissels om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar op elk doelpunt van De Meeuwen had de ploeg van Gert Schorn een antwoord, waardoor De Meeuwen niet dichterbij wist te komen. NKC ‘51 wist naar mate de tweede helft vorderde de voorsprong uit te breiden naar 11-15, waarin Pim Knobbe een belangrijke rol speelde met veel doelpunten. De Meeuwen bleef doorwisselen en gaf zich niet makkelijk gewonnen, maar NKC ‘51 haalde de overwinning langzaam maar zeker binnen. Via 13-16 en 14-17 werd het uiteindelijk een 16-19 winstpartij voor de Nijverdallers.
  Komend weekeinde speelt NKC ‘51 weer een thuiswedstrijd. Drachten komt op bezoek en wist alleen haar eerste wedstrijd te winnen. Aanvang 16:00.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 19. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 start competitie met zege op De Hoeve

  Zaterdag stond voor NKC ‘51 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Na een goede en lange voorbereiding moest NKC ‘51 aantreden in de overgangsklasse tegen De Hoeve. Een ploeg die al jaren uitkomt in de overgangsklasse, maar door gestopte spelers wordt De Hoeve gezien als een tegenstander waar van gewonnen kan worden. Voor de Nijverdallers de taak om een goed begin te maken aan een uitdagend seizoen. Het reserveteam van NKC ‘51 gaf het vlaggenschip het goede voorbeeld door met ruime cijfers (22-5) van De Hoeve 2 te winnen.
  NKC ‘51 oogde scherp en in de beginfase wist men de eerste aanval direct te bekronen met een doelpunt en even later werd ook de 2-0 genoteerd. Ook De Hoeve zette zichzelf op het scorebord, maar daarna was het de beurt aan NKC ‘51 om een verschil te maken. Bij 4-1 kreeg NKC ‘51 meerdere kansen om het verschil naar vier doelpunten te brengen, maar de ploeg verzuimde dat. De Hoeve maakte de 4-2 waarna NKC ‘51 direct reageerde met de 5-2. Na deze fase stokte het aanvalsspel van NKC ‘51 en zo kon De Hoeve definitief terugkomen in de wedstrijd. In een plensbui maakte NKC ‘51 verkeerde verdedigende keuzes en middels twee strafworpen werd het verschil teruggebracht naar één doelpunt, 5-4. De leidsman nam onweer waar en stopte de wedstrijd voor een korte onderbreking. Deze kwam gunstig uit voor de Nijverdallers zodat de puntjes weer op de ‘i’ konden worden gezet. Echter was het De Hoeve die na de hervatting de stand gelijktrok. In een doelpuntarme wedstrijd kon NKC ‘51 nog eenmaal scoren voor de rust om toch de kleedkamers op te zoeken met een voorsprong, 6-5.
  Na rust wilde NKC ‘51 de hoop die De Hoeve had op een goed resultaat direct de grond indrukken en dat lukte. Waar NKC ‘51 de eerste helft veel moeite had met scoren, scoorde het in drie minuten viermaal, 10-5. De Hoeve leek overdonderd en kon in het verdere verloop van de tweede helft geen vuist meer maken. Het spel aan beide kanten was niet om over naar huis te schrijven. De overwinning kwam voor NKC ‘51 niet meer in gevaar en beide teams wisten nog drie keer te scoren voor het eindsignaal klonk. Eindstand 13-8.
  De eerste belangrijke punten voor de ploeg van Gert Schorn zijn binnengehaald na het kampioenschap van vorig jaar. Komend weekeind speelt NKC ‘51 de lastige uitwedstrijd tegen De Meeuwen in Putten, aanvang 15:30.

  OpstellingNKC ‘51 1:
  Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman,Nils Brok, Emma Piksen,Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

Geef een reactie