Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

41 thoughts on “Wedstrijdverslagen NKC ’51 1

 1. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 start 2020 met eenvoudige zege bij De Hoeve

  In de eerste wedstrijd van het jaar 2020 speelde NKC ’51 de late uitwedstrijd tegen De Hoeve in Noordwolde. NKC ’51 eindigde 2019 goed met een nipte overwinning op KV Heerenveen en het was zaak voor de Nijverdallers om het goede gevoel na de onderbreking voort te zetten. Echter moesten na een wisselvallige voorbereiding de koppen wel weer dezelfde kant op. De Hoeve staat weliswaar puntloos onderaan, maar bleek in eerdere ontmoetingen een stugge tegenstander voor NKC ’51.
  NKC ’51 begon goed aan de wedstrijd. De eerste aanval van De Hoeve werd gepareerd, waarnaar NKC ’51 meteen voor de 0-1 tekende. De Hoeve maakte gelijk, maar hierna nam NKC ’51 snel het heft in handen. Binnen enkele minuten pakte de ploeg een voorsprong van 2-6. NKC ’51 had het betere van het spel en creëerde vele kansen. De Hoeve moest het hebben van opportunistisch spel en van verdedigende fouten aan de kant van NKC ’51. NKC ’51 bouwde de voorsprong langzaam maar zeker uit, maar wist nog geen definitief gat te slaan voor een overwinning. Na de 6-9 en 6-12 scoorden beide ploegen nog éénmaal waardoor de kleedkamers opgezocht werden met een 7-13 ruststand.
  In de tweede helft stond er een getergd NKC ’51 in het veld en de ploeg liet binnen een paar minuten zien dat er geen twijfel over bestond dat de punten mee naar Nijverdal gingen. Binnen no-time stond er een verschil van tien doelpunten op het scorebord, 8-18. De Hoeve beschikte duidelijk over minder kwaliteit, maar bleef desondanks strijden voor elke bal. NKC ’51 bleef geconcentreerd verdedigen waardoor De Hoeve moeilijk de korf kon vinden en genoodzaakt was geforceerde kansen te nemen. NKC ’51 speelde vrijuit en het een na het andere doelpunt viel door de korf. Ook was het prettig dat alle acht spelers van NKC ’51 meerdere malen op het scoreformulier terecht kwamen, daarmee laat de ploeg van Gert Schorn zien dat het over alle schijven tot scoren kan komen. In een al vroeg besliste wedstrijd stokte de teller van NKC ’51 bij 29, De Hoeve kwam niet verder dan 12 doelpunten. Eindstand 12-29.
  Na vijf speelronden bezet NKC ’51 een gedeeltelijke tweede plaats. Komend weekeind staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. NKC ’51 speelt dan tegen Nic. uit Groningen, aanvang 20:00.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 2. Webmaster Auteur bericht

  Sterke tweede helft bezorgt NKC ’51 nipte zege op Heerenveen

  In de laatste wedstrijd van 2019 trad NKC ’51 aan tegen koploper Heerenveen. Zij wisten al hun eerdere wedstrijden te winnen. Een op het oog zware avond voor NKC ’51, maar na het zure verlies van vorige week tegen Drachten, was de ploeg van Gert Schorn getergd om zich te revancheren.
  NKC ’51 begon goed en tekende al snel voor de 1-0. Heerenveen antwoordde en zo ging het in de eerste fase van de wedstrijd gelijk op. NKC ’51 wist telkens op voorsprong te komen, maar kwam pas voor het eerst op twee verschil bij 5-3. Dit was voor Heerenveen een teken om een tandje bij te schakelen en trok de stand weer gelijk, 5-5. Om en om werd er weer gescoord, waarnaar Heerenveen voor het eerst op voorsprong kwam bij 7-8. Even later maakten de Friezen ook de 7-9. Het restant van de eerste helft moest NKC ’51 in de achtervolging. Heerenveen wist beter met de kansen om te gaan en had in een korte fase een hoog schotpercentage waardoor de ploeg uitliep naar een 13-17 voorsprong. Zowel NKC ’51 als Heerenveen scoorden nog éénmaal voor rust, ruststand 14-18.
  NKC ’51 kwam scherp uit de kleedkamers en zorgde ervoor dat Heerenveen niet verder uit kon lopen. Na 16-20 kwam NKC ’51 beter in haar spel en sloop langzaam maar zeker dichterbij. Binnen tien minuten maakte NKC ’51 de aansluitingstreffer, 20-21. Heerenveen bleek echter een stugge tegenstander en liet NKC ’51 niet zomaar gelijkmaken. Elke aansluitingstreffer werd gecounterd met een tegendoelpunt waardoor het verschil meerdere keren weer op twee werd gebracht in het voordeel van de Friezen. Uiteindelijk hield Heerenveen dit niet vol en kon NKC ’51 door hard werken, onder aanvoering van Amy Ellenbroek uiteindelijk gelijkmaken, 24-24. Voor het eerst in lange tijd kwam NKC ’51 daarna weer op voorsprong, maar lang kon NKC ’51 daar niet van genieten. In een spannende slotfase scoorde Heerenveen twee keer achter elkaar waardoor de achterstand weer werd omgebogen in een voorsprong, 25-26. NKC ’51 liet het er niet bij zitten en toonde zoals eerder in de wedstrijd veerkracht. Na de gelijkmaker was het de sterk ingevallen Joyce Morsink die tekende voor de winnende treffer. Eindstand 27-26. Aanvoerster Amy Ellenbroek werd topscorer met maar liefst elf doelpunten.
  Een zwaarbevochten maar zeker verdiende overwinning voor NKC ’51, dat nu op een gedeelde derde plaats staat in de Overgangsklasse A.
  Na een onderbreking van vier weken speelt NKC ’51 haar eerste wedstrijd in 2020 op 11 januari tegen De Hoeve, aanvang 21:00.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 3. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 niet opgewassen tegen Drachten

  Zaterdag speelde NKC ‘51 haar tweede achtereenvolgende uitwedstrijd. Een pittig duel tegen het goede KV Drachten stond op het programma. Drachten wist net als NKC ‘51 uit de eerste twee wedstrijden van de competitie twee punten binnen te halen. Eerder in het veldseizoen speelde NKC ‘51 al tegen Drachten, deze wedstrijd ging echter kansloos verloren.
  In een sfeervolle sporthal in Drachten was het in de beginfase aftasten voor beide ploegen. Bij Drachten werden er veel kansen gecreëerd, NKC ‘51 had vooral moeite om kansen te creëren maar werd nog in de wedstrijd gehouden door het niet effectief benutten van kansen aan Drachtense zijde. NKC ‘51 wist door een strafworp de score te openen, 0-1. Deze stand stond enkele minuten op het scorebord, waarna Drachten uiteindelijk gelijkmaakte. NKC ‘51 wist meerdere opgelegde kansen niet te verzilveren, waardoor er geen voorsprong genomen kon worden. Drachten maakte hier dankbaar gebruik van en wist binnen tien minuten een run te maken van zeven doelpunten, 8-1. NKC ‘51 zette hier helemaal niets tegenover en maakte een zeer povere indruk. Er was geen spirit in de ploeg en wist in de eerste helft maar drie doelpunten te scoren. Drachten deed dat dertien keer en zo werd de zwakke eerste helft afgesloten met een 13-3 ruststand.
  Vorige week werd tegen SKF nog een knappe inhaalrace gestart, maar Drachten leek hiervoor gewaarschuwd. Direct na rust scoorde Drachten tweemaal en NKC ‘51 was niet in staat om de achterstand te verkleinen. NKC ‘51 wist totaal geen grip te krijgen op Drachten en het was wel Drachten dat NKC ‘51 verdedigend totaal onder controle had. NKC ‘51 oogde inspiratieloos en enkele frisse wissels lieten zien hoe het wel moest door enkele doelpunten te scoren. Via 17-5, 21-6 en 27-10 speelde Drachten frivool de wedstrijd uit. Elke doelkans vloog erin en zo werd de eindstand bepaald op 29-14.
  Komend weekeind speelt NKC ‘51 weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Heerenveen. Aanvang 18:10.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 4. Webmaster Auteur bericht

  Sterke tweede helft bezorgt NKC’51 zege tegen SKF

  Na het verlies van vorige week tegen Mid-Fryslân speelde NKC ‘51 haar eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen tegen SKF in Veenendaal. NKC ‘51 ging dus met forse cijfers onderuit tegen de Friezen, maar ook SKF, dat evenals Mid-Fryslân Hoofdklasse speelt op het veld, verloor haar wedstrijd tegen KV Drachten. De taak voor de Nijverdallers om zich te revancheren en de eerste punten van het seizoen binnen te halen in deze zware competitie.
  In een slordige beginfase van de wedstrijd was het SKF dat het voortouw nam. Ondanks dat de thuisploeg niet groots speelde, werd het door NKC ‘51 in het zadel geholpen doordat de Nijverdallers verdedigend de nodige fouten maakten, waardoor SKF uitgelezen kansen kreeg en deze ook benutte. Na tien minuten spelen stond het 3-0, waarna een zwak aanvallend NKC ‘51 ook voor het eerst op het scoreformulier kwam, 3-1. SKF stelde weer orde op zaken en scoorde tweemaal achtereen, 5-1. Beide ploegen scoorden nog om en om, en door een goed spelende Gerd Nijkamp wist NKC ‘51 weer op een marge van twee te komen, 7-5. Hierna brak echter weer een slechte fase aan van de Nijverdallers, verdedigend werden te veel fouten gemaakt waardoor SKF vier doelpunten op rij maakte. NKC ‘51 wist voor rust nog één keer te scoren. Ruststand 11-6.
  Na rust leek het voor NKC ‘51 de verkeerde kant op te gaan bij 13-7, maar toen gebeurde er toch iets onverwachts met de ploeg uit Veenendaal. Aanvallend viel het volledig stil en aan de kant van NKC ‘51 werd het vertrouwen steeds groter. Doelpunt na doelpunt sloop de ploeg van Gert Schorn dichterbij. SKF was de grip op de wedstrijd volledig kwijt en wist in vijftien minuten maar één keer te scoren. NKC ‘51 bleef doorgaan en trok de stand uiteindelijk gelijk bij 14-14 en kwam daarna ook voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. NKC ‘51 breidde de voorsprong uit naar 14-19 en pas toen deed SKF weer iets terug met nog vijf minuten te spelen. De genadeklap werd uitgedeeld bij 16-20 door NKC ‘51. SKF probeerde door middel van wissels nog iets terug te doen, maar zonder resultaat. De sterk spelende Pim Knobbe bepaalde de eindstand vlak voor het eindsignaal op 16-21.
  Zaterdag speelt NKC ‘51 weer een uitwedstrijd, ditmaal in Drachten tegen KV Drachten.
  Aanvang 20:00 uur.

  OpstellingNKC ‘51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Ryanda Ditsel.

 5. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 komt tekort tegen sterk Mid-Fryslân

  Afgelopen zaterdag speelde NKC ’51 de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. Op papier zou het een hele moeilijke klus worden om de punten in Nijverdal te houden, aangezien Mid-Fryslân op bezoek kwam, dat in de hoofdklasse uitkomt op het veld. Een zwaar te klaren klus, maar echter niets is onmogelijk. Door een geslaagde eerste seizoenshelft van het veld, waar NKC ’51 de tweede plaats bezet, stapte de ploeg van Gert Schorn daarom met goede moed het veld op.
  Na het voorstellen van beide teams floot scheidsrechter Van Meerveld voor het eerst. Beide ploegen wisten hun eerste aanvallen niet te bekronen met een doelpunt, waar er zeker de nodige kansen waren. Uiteindelijk was het NKC ’51 dat voor het eerst op voorsprong kwam, 1-0. Dit zette de Friezen op scherp en ook zij wisten de korf te vinden, 1-1. Dit was meteen het teken van de opmars van Mid-Fryslân, het vizier werd op scherp gesteld en in een mum van tijd liep Mid-Fryslân uit naar een 2-6 voorsprong. NKC ’51 werd genoodzaakt in de achtervolging te gaan, maar kon geen vuist maken tegen het snelle spel van Mid-Fryslân. NKC ’51 speelde aanvallend erg zwak en kon moeilijk onder de druk uit komen die de Friezen gaven. Bij 4-12 leek de wedstrijd al beslist. Mid-Fryslân begon wat frivoler te spelen, waardoor ze verdedigend de nodige steekjes lieten vallen en NKC ’51 lieten mee scoren in het resterende deel van de eerste helft. Ruststand 11-20.
  Voor NKC ’51 was het zaak om in de tweede helft beter te verdedigen en aanvallend de scherpte te zoeken, maar al snel werd duidelijk dat het er voor NKC ’51 niet meer in zat. NKC ’51 had gewoonweg geen antwoord op het spel van Mid-Fryslân, dat over alle schijven meerdere malen wist te scoren. Aanvallend maakte NKC ’51 te weinig tempo om gevaarlijk te worden, waardoor het weinig tot scoren kwam. Bij Mid-Fryslân vielen in de tweede helft de doelpunten als rijpe appels en de Friezen liepen steeds verder uit. Halverwege de tweede helft stond er al een stand van 17-30 op het scorebord. Gert Schorn gunde enkele wissels nog de nodige speeltijd en zij deden het zeker naar behoren in deze moeilijke wedstrijd. Mid-Fryslân, dat duidelijk een maatje te groot was voor NKC ’51, bepaalde de eindstand op 19-36.

  Een forse nederlaag voor NKC ’51, waarna het de rug zal moeten rechten. Komend weekeind speelt het de uitwedstrijd tegen SKF in Veenendaal, die ploeg degradeerde vorig jaar uit de Hoofdklasse. Aanvang 20:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Thomas Heuver, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 6. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 na stroeve eerste helft toch langs De Hoeve

  Zaterdag speelde NKC ’51 de eerste return van de veldcompetitie tegen De Hoeve. In de eerste wedstrijd van het seizoen won NKC ’51 moeizaam van de Friezen, waarin het een zwakke wedstrijd op de mat legde. De Hoeve staat weliswaar puntloos onderaan, maar wist het verschillende tegenstanders al aardig lastig te maken en NKC ’51 was dus gewaarschuwd.
  NKC ’51 begon erg matig aan de wedstrijd, slechte aanvallen werden afgewisseld met verdedigende fouten, waardoor het De Hoeve in de wedstrijd hielp. In de eerste tien minuten werd er niet gescoord en NKC ’51 keek daardoor tegen een 4-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd de ban gebroken voor de Nijverdallers middels een strafworp en de ploeg reageerde daarna met de 4-2. Verdedigend bleef het bij de ploeg van Gert Schorn stroef lopen. De Hoeve speelde zonder druk en wist vrijwel elke bal van elke afstand door de mand te gooien. Na een kwartier spelen stond een zwak NKC ’51 op een 9-3 achterstand. NKC ’51 bleef hard werken en wist hier en daar te scoren, maar kon niet verder inlopen op de Hoeve omdat er volop mee werd gescoord door de Friezen. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 14-9.
  Na rust moest er een ander NKC ’51 uit de kleedkamers komen in dan de eerste helft, en dit was direct te zien. Waar De Hoeve in de eerste helft veel goals cadeau kreeg, moesten de Friezen nu hard voor hun doelpunten werken. NKC ’51 gaf veel druk en dat leverde veel balveroveringen op. Aanvallend speelde NKC ’51 slimmer en creëerde het betere kansen. Binnen tien minuten werd het verschil op twee gebracht, 16-14. De Hoeve kwam niet meer tot scoren en dat gaf NKC ’51 de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken en het initiatief over te nemen. Dit gebeurde. NKC ’51 kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en sloeg direct een gaatje van twee, 16-18. De Hoeve wist te aansluitingstreffer nog te maken, maar daarna zette NKC ’51 nog één keer aan voor het einde van de wedstrijd en wist deze te beslissen. De voorsprong werd uitgebreid naar 17-20 en hiermee was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen scoorden nog om en om, het slotakkoord was voor NKC ’51. Eindstand 18-22.
  In deze wedstrijd met twee gezichten was het toch NKC ’51 dat aan het langste eind trok en zo met een goed gevoel de zaalcompetitie kan beginnen. De eerste competitiewedstrijd in de zaal wordt gespeeld op 23 november, dan speelt NKC ’51 tegen Mid-Fryslân.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 7. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 stunt met zege op koploper Sparta

  Zaterdag speelde NKC ’51 de belangrijke wedstrijd tegen koploper Sparta uit Zwolle, dat in het zaalseizoen in de Hoofdklasse mag uitkomen. Bij een verliespartij moet NKC ’51 weer wat meer naar beneden kijken, maar bij winst doet NKC ’51 weer mee om de bovenste plaats. Sparta gaat vooraf samen met KV Drachten aan kop, met beiden twee verliespunten. NKC ’51 volgt op drie punten achterstand. NKC ’51 wist dat het moeilijk ging worden om de wedstrijd in winst om te zetten en die gedachte werd versterkt door het sterke begin van Sparta.
  De eerste aanvallen van Sparta waren direct raak en zo keek NKC ’51 al vroeg tegen een achterstand aan, 0-2. NKC ’51 moest zorgen dat het niet te vroeg op een grote achterstand werd gezet. Belangrijk was dan ook dat NKC ’51 in de wedstrijd bleef en zelf op het scorebord kwam. NKC ’51 wist gelijk te komen tot 2-2, maar daarna was het weer Sparta dat het voortouw nam en opnieuw op twee doelpunten verschil kwam, 2-4. NKC ’51 wist hier niet op tijd op te reageren en Sparta maakte de 2-5. Na deze fase scoorden beide ploegen om en om tot 4-6. NKC ’51 begon scherper te verdedigen en dwong Sparta tot veel fouten en éénschotsaanvallen. Aanvallend ging het beter lopen bij de Nijverdallers en zo speelde de ploeg van vervangend coach Gerben Hofstede zich steeds beter in de wedstrijd. Sparta werd het restant van de eerste helft van scoren gehouden en NKC ’51 trok de wedstrijd naar zich toe. Via 6-6, 8-6 en 10-6 werd de ruststand uiteindelijk bepaald op 13-6. Een belangrijke slag was geslagen, maar NKC ’51 wist eerdere voorsprongen te verspelen dus niemand van de ploeg was nog overtuigd van een winstpartij.
  In de tweede helft werd een beter en feller Sparta verwacht, maar het was NKC ’51 dat opnieuw het voortouw nam en direct enige hoop aan Zwolse kant de grond in sloeg. Echter, NKC ’51 was niet bij machte om het goede aanvalsspel van voor de rust een vervolg te geven. De scores werden minder, maar verdedigend bleef de ploeg geconcentreerd spelen en maakte weinig fouten, waardoor Sparta niet dichterbij wist te komen. Telkens als Sparta een doelpunt wist te maken, had NKC ’51 een antwoord. Via 15-8 en 16-10 wist NKC ’51 definitief het verzet te breken bij 18-10, waardoor er ruimte was om enkele reservespelers nog speeltijd te gunnen. NKC ’51 wist de wedstrijd goed uit te spelen en boekte een verdiende 21-15 op de koploper. Door deze winst en de winst van KV Drachten, weet NKC ’51 niet te stijgen op de ranglijst, maar versterkt het wel haar derde plaats in de competitie.
  Komend weekeind staat de eerste return, en tevens laatste wedstrijd voordat het zaalseizoen van start gaat, op het programma. NKC ’51 speelt dan uit tegen hekkensluiter de Hoeve, een belangrijke wedstrijd waar gewonnen moeten worden. Aanvang 15:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 8. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 moet genoegen nemen met gelijkspel tegen OWK

  Zaterdag speelde NKC ’51 de lastige uitwedstrijd tegen OWK in Oostwold. NKC ’51 speelt in een poule waarin alle teams van elkaar kunnen winnen. OWK stond vooraf aan de wedstrijd weliswaar op de voorlaatste plek met drie punten, maar is een geduchte tegenstander. Ook waren de weersomstandigheden slecht voor het korfbal en werd er op een groot veld gespeeld.
  In de beginfase kwamen beide ploegen moeizaam tot fatsoenlijk aanvalsspel en scoringskansen. Pas in minuut zes tekende OWK voor de 1-0. Dit zette NKC ’51 even op scherp en wist de stand direct gelijk te trekken. Opnieuw was het OWK dat op voorsprong kwam en NKC ’51 dat in de achtervolging moest. NKC ’51 maakte wederom gelijk en wist ook voor het eerst op voorsprong te komen en een gaatje van twee te slaan, 3-5. Een paar minuten voor rust deed OWK nog iets terug en zo werd een onaantrekkelijke eerste helft beëindigd met een magere tussenstand, 4-5.
  NKC ’51 kwam scherp uit de kleedkamers en bracht het verschil weer op twee, 4-6. In een ietwat doelpuntrijkere tweede helft werd er lange tijd om en om gescoord, waarna OWK uiteindelijk weer langszij kwam bij de stand van 8-8. Daarna brak er bij OWK een fase aan waar niet werd gescoord. NKC ’51 maakte hier goed gebruik van en wist uit te lopen naar een 8-12 voorsprong. De winst leek binnen handbereik bij 9-13 met nog zes minuten speeltijd, maar de fase waarin OWK niet tot scoren kwam werd overgenomen door NKC ’51. Veel verkeerde keuzes werden gemaakt, gepaard met enkele onbegrijpelijke beslissingen van de leidsman. Zo wist OWK in de laatste minuut de gelijkmaker te maken en werd er afgefloten bij 13-13. Een zuur puntverlies voor de Nijverdallers, maar toch bezet het op het moment een nette derde plaats in de Overgangsklasse A.
  Komend weekeind komt koploper Sparta op bezoek in Nijverdal, aanvang 16:00.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 9. Webmaster Auteur bericht

  Korfballers NKC ’51 herpakken zich in overgangsklasse met winst op AVO in Assen

  Na twee weekeinden thuis te hebben gespeeld, speelde NKC ’51 weer een uitwedstrijd en ditmaal tegen AVO in Assen. Een ploeg dat wisselende resultaten boekte, evenals NKC ’51. Vooraf stond AVO op een vierde plaats met één punt boven de Nijverdallers. De kans dus voor NKC ’51 om AVO te passeren op de ranglijst.

  NKC ’51 begon net als vorige week tegen Nic. erg scherp aan de wedstrijd. Verdedigend werd AVO goed in bedwang gehouden en dat leidde tot veel éénschotsaanvallen voor de Assenaren. Binnen vier minuten kwam NKC ’51 op een 0-2 voorsprong. AVO werd de eerste tien minuten op de nul gehouden en NKC ’51 wist daarin de voorsprong te vergroten naar 0-4. Daarna wist ook AVO voor het eerst in de wedstrijd te scoren. Om en om werd er gescoord tot 2-6, waarna NKC ’51 weer het voortouw nam en op 2-8 kwam. NKC ’51 bleef verdedigend erg scherp spelen, gaf AVO veel druk en maakte ook bijna geen fouten. AVO wist in de eerste helft maar vier keer te scoren en de ruststand werd bepaald op 4-9.

  Na rust liet NKC ’51 direct zien dat het AVO niet in de wedstrijd wilde laten terugkomen. Uit de eerste aanval werd de 4-10 gemaakt en daarop volgden nog twee doelpunten, 4-12. AVO was niet bij machten om zich terug te knokken, mede doordat NKC ’51 vooral verdedigend scherp bleef spelen. Halverwege de tweede helft wist AVO de achterstand nog iets te verkleinen tot 10-15, maar telkens als AVO wist te scoren, zette NKC ’51 daar een doelpunt tegenover. Het restant van de wedstrijd speelde NKC ’51 degelijk uit en zette uiteindelijk een eindstand op het scorebord neer van 11-18.

  Komend weekeind speelt NKC ’51 wederom een uitwedstrijd, ditmaal in Oostwolde tegen OWK, aanvang: 15:30 uur.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 10. Webmaster Auteur bericht

  Opnieuw verlies voor NKC ’51

  In slechte weersomstandigheden speelde NKC ’51 zaterdag wederom een thuiswedstrijd. Nic. uit Groningen kwam op bezoek en wist hun vorige wedstrijd met overtuigende cijfers te winnen van OWK. NKC ’51 speelde daarentegen een hopeloze wedstrijd en verloor kansloos van Drachten. De taak van de ploeg van coach Gert Schorn om zich na deze wanprestatie te revancheren.
  NKC ’51 probeerde in de beginfase de schroom van zich af te spelen en liet de intentie zien dat het niet zo eenzelfde middag zou worden als tegen Drachten. NKC ’51 schoot uit de startblokken en vrijwel iedere aanval werd gepromoveerd tot een doelpunt. Na enkele minuten spelen stond er een stand van 5-2 op het scorebord. Na het goede begin zag het publiek het spel van NKC ’51 langzaam maar zeker wat afzakken en Nic kroop dichterbij. De korf werd een tijd niet gevonden en zo konden de gasten uit Groningen terugkomen tot 5-5. Na een time-out aan de kant van NKC ’51 namen de Nijverdallers weer het initiatief in handen en wisten dit vol te houden tot aan het rustsignaal. NKC ’51 ging met een marge van twee doelpunten de kleedkamers in, 10-8.
  Waar NKC ’51 scherp begon in de eerste helft, was het nu Nic. dat vanaf minuut één de lakens ging uitdelen in de tweede helft. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en daarna wist Nic. voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen, 10-11. NKC ’51 wist de 11-11 nog te noteren, maar daarna was het Nic. dat opnieuw de wedstrijd dicteerde. Onzekerheid sloop in de ploeg van NKC ’51 en de vele individuele fouten die verdedigend gemaakt werden, werden genadeloos afgestraft door Nic. Aanvallend kon NKC ’51 in de tweede helft te weinig brengen en zo zag het Nic. uitlopen naar een 12-16 voorsprong. Uiteindelijk wist NKC ’51 maar vijf maal te scoren in de tweede helft, wat veel te weinig is om een ploeg als Nic. naar een verlies te spelen. Nic. ging beter om met de kansen en speelde de wedstrijd volwassen uit, NKC ’51 kon in de eindfase niet veel tegenstand bieden en zo verloor het haar tweede wedstrijd van het seizoen. 15-19.
  Na dit verlies deelt NKC ’51 de vierde plaats in de Overgangsklasse A met Nic. en De Meeuwen, maar het verschil met de koppositie is maar twee punten. Komend weekeind krijgt NKC ’51 de kans om bij de bovenste plekken in de competitie aan te sluiten, NKC ’51 speelt dan tegen AVO in Assen, aanvang 17:00.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 11. Webmaster Auteur bericht

  Drachten bezorgt NKC ’51 eerste verliespartij in ruim een jaar

  Zaterdag speelde NKC ’51 haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Drachten, een vrijwel onbekende tegenstander voor de Nijverdallers. NKC ’51 wist haar twee voorgaande wedstrijden te winnen, waar Drachten één wedstrijd in winst wist om te zetten.
  Het was Drachten dat uit de startblokken schoot, uit de eerste aanval van de Friezen werd direct de 0-1 genoteerd. NKC ’51 had veel moeite om in haar spel te komen, mede door het verdedigende werk van Drachten. Drachten kreeg voldoende mogelijkheden om de stand te vergroten, maar verzuimde dit. Hierdoor bleef NKC ’51 in het spoor van Drachten tot de stand van 3-3. Hierna begon Drachten scherper en feller te spelen en NKC ’51 wist hier slecht mee om te gaan. Drachten maakte het eerste gaatje van de wedstrijd bij 3-5 en door veel éénschotsaanvallen en een slechte afronding kwam NKC ’51 moeilijk tot scoren. Drachten dicteerde de wedstrijd en NKC ’51 moest er voor zorgen dat de wedstrijd niet voor het rustsignaal al beslist werd. Toch kon NKC ’51 niet voorkomen dat Drachten met een riante voorsprong van 8-13 de rust in ging.
  Het was opnieuw Drachten dat na rust scherper was dan de Nijverdallers, opnieuw werd de eerste aanval omgezet in een doelpunt, 8-14. Na dit doelpunt brak er een zeldzame doelpuntloze periode aan bij Drachten. NKC ’51 wist iets terug te doen tot 10-14, maar daarna schakelde Drachten een tandje bij. Binnen enkele minuten scoorde Drachten meerdere keren en leek het verzet definitief gebroken van NKC ’51. Drachten kreeg vleugels en scoorde er nog flink op los. Het aanvalsspel van NKC ’51 was de gehele wedstrijd zeer matig en wist in de tweede helft maar vijf keer tot scoren te komen. De ploeg uit Friesland speelde met meer beleving en vechtlust en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 12-24, waarop helemaal niets af te dingen valt. Een terechte nederlaag voor de ploeg van Gert Schorn, waardoor aan een reeks van dertig ongeslagen competitieduels een einde komt.
  Komend weekeind speelt NKC ’51 opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal komt het sterke Nic. uit Groningen op bezoek. Aanvang 16:00.

  Opstelling NKC’51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 12. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 zet ook tweede wedstrijd om in overwinning

  Zaterdag speelde NKC ‘51 de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen, bij het sterk geachte De Meeuwen in Putten. NKC ‘51 wist haar eerste competitiewedstrijd te winnen, waar De Meeuwen gelijkspeelde tegen OWK. NKC ‘51 startte in een gewijzigde opstelling t.o.v. vorige week, Pim Knobbe verving Thomas Heuver die kampt met een blessure.
  Voor beide ploegen was het in de beginfase aftasten. In verschillende aanvallen werden veel kansen gecreëerd, maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Toch was het NKC ‘51 dat middels een vrije bal op voorsprong wist te komen, 0-1. Even later haakte De Meeuwen aan en wist ook voor het eerst op voorsprong te komen, 2-1. Zo wisselden beide teams elkaar af, maar zowel NKC ‘51 als De Meeuwen konden niet los komen van elkaar. Dit spelbeeld ging door tot aan de rust, waarbij NKC ‘51 met een minimale voorsprong de rust in ging, 6-7. Een helft waarin niet veel werd gescoord, maar wel veel strijd werd geleverd door beide ploegen.
  Net zoals vorige week kwam NKC ‘51 goed uit de kleedkamers. Voor het eerst werd een gaatje van twee geslagen, 6-8. De Meeuwen bracht al vroeg wissels om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar op elk doelpunt van De Meeuwen had de ploeg van Gert Schorn een antwoord, waardoor De Meeuwen niet dichterbij wist te komen. NKC ‘51 wist naar mate de tweede helft vorderde de voorsprong uit te breiden naar 11-15, waarin Pim Knobbe een belangrijke rol speelde met veel doelpunten. De Meeuwen bleef doorwisselen en gaf zich niet makkelijk gewonnen, maar NKC ‘51 haalde de overwinning langzaam maar zeker binnen. Via 13-16 en 14-17 werd het uiteindelijk een 16-19 winstpartij voor de Nijverdallers.
  Komend weekeinde speelt NKC ‘51 weer een thuiswedstrijd. Drachten komt op bezoek en wist alleen haar eerste wedstrijd te winnen. Aanvang 16:00.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Pim Knobbe, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Nils Brok, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 13. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 start competitie met zege op De Hoeve

  Zaterdag stond voor NKC ‘51 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Na een goede en lange voorbereiding moest NKC ‘51 aantreden in de overgangsklasse tegen De Hoeve. Een ploeg die al jaren uitkomt in de overgangsklasse, maar door gestopte spelers wordt De Hoeve gezien als een tegenstander waar van gewonnen kan worden. Voor de Nijverdallers de taak om een goed begin te maken aan een uitdagend seizoen. Het reserveteam van NKC ‘51 gaf het vlaggenschip het goede voorbeeld door met ruime cijfers (22-5) van De Hoeve 2 te winnen.
  NKC ‘51 oogde scherp en in de beginfase wist men de eerste aanval direct te bekronen met een doelpunt en even later werd ook de 2-0 genoteerd. Ook De Hoeve zette zichzelf op het scorebord, maar daarna was het de beurt aan NKC ‘51 om een verschil te maken. Bij 4-1 kreeg NKC ‘51 meerdere kansen om het verschil naar vier doelpunten te brengen, maar de ploeg verzuimde dat. De Hoeve maakte de 4-2 waarna NKC ‘51 direct reageerde met de 5-2. Na deze fase stokte het aanvalsspel van NKC ‘51 en zo kon De Hoeve definitief terugkomen in de wedstrijd. In een plensbui maakte NKC ‘51 verkeerde verdedigende keuzes en middels twee strafworpen werd het verschil teruggebracht naar één doelpunt, 5-4. De leidsman nam onweer waar en stopte de wedstrijd voor een korte onderbreking. Deze kwam gunstig uit voor de Nijverdallers zodat de puntjes weer op de ‘i’ konden worden gezet. Echter was het De Hoeve die na de hervatting de stand gelijktrok. In een doelpuntarme wedstrijd kon NKC ‘51 nog eenmaal scoren voor de rust om toch de kleedkamers op te zoeken met een voorsprong, 6-5.
  Na rust wilde NKC ‘51 de hoop die De Hoeve had op een goed resultaat direct de grond indrukken en dat lukte. Waar NKC ‘51 de eerste helft veel moeite had met scoren, scoorde het in drie minuten viermaal, 10-5. De Hoeve leek overdonderd en kon in het verdere verloop van de tweede helft geen vuist meer maken. Het spel aan beide kanten was niet om over naar huis te schrijven. De overwinning kwam voor NKC ‘51 niet meer in gevaar en beide teams wisten nog drie keer te scoren voor het eindsignaal klonk. Eindstand 13-8.
  De eerste belangrijke punten voor de ploeg van Gert Schorn zijn binnengehaald na het kampioenschap van vorig jaar. Komend weekeind speelt NKC ‘51 de lastige uitwedstrijd tegen De Meeuwen in Putten, aanvang 15:30.

  OpstellingNKC ‘51 1:
  Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman,Nils Brok, Emma Piksen,Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 14. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 sluit competitie af als ongeslagen kampioen

  Zaterdag speelde NKC ‘51 haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen Rigtersbleek in Enschede. Ondanks dat het twee weken geleden het kampioenschap al binnen wist te halen, wilde NKC ‘51 haar ongeslagen status behouden.
  Het was vanaf minuut één te zien dat het een wedstrijd was die nergens meer om ging. Beide teams scoren in de beginfase om en om, waarbij NKC ‘51 telkens aan de goede kant van de score zat. Bij 4-7 slaagde NKC ‘51 erin om het eerste gaatje te slaan. Aanvallend was de scherpte er niet bij de Nijverdallers, maar Rigtersbleek zette daar ook weinig tegenover en kon niet dichterbij komen. NKC ‘51 wist de voorsprong vast te houden tot aan de rust. Ruststand 7-10.
  Rigtersbleek opende na rust de score en wist tot één doelpunt verschil terug te komen, 9-10. Hierna ging NKC ‘51 scherper spelen en hield Rigtersbleek lange tijd van scoren af. Zelf ging het de korf wat makkelijker vinden en creëerde het opnieuw een voorsprong, 9-14. Vanaf dat moment kwam de overwinning voor NKC ‘51 geen enkel moment in gevaar en gunde Gert Schorn enkele meegekomen junioren nog speeltijd. De eindstand werd bepaald op 15-21.
  Na twee kampioenschappen is NKC ‘51 door deze overwinning ook nog eens het hele jaar ongeslagen gebleven, een zeer knappe prestatie! Ook het tweede team van NKC ‘51 wist op het veld het kampioenschap binnen te halen, waardoor beide teams volgend seizoen een klasse hoger gaan spelen.

  OpstellingNKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 15. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 bekroont uniek seizoen met dubbel kampioenschap

  Voor NKC ‘51 stond afgelopen zaterdag de tweede kampioenswedstrijd van het seizoen op het programma. In de zaal wisten de Nijverdallers ongeslagen het kampioenschap binnen te halen en ook in het veldseizoen kan de titel nog ongeslagen gepakt worden. Ditmaal kwam Noviomagum uit Nijmegen op bezoek, een tegenstander waar dit seizoen al driemaal van was gewonnen, maar men weet dat Noviomagum het elke tegenstander lastig kan maken.
  In een geweldig gecreëerde sfeer door de supportersvereniging en met een grote opkomst aan supporters onder wie burgemeester Anneke Raven, werd het voorstellen van de spelers al een feest. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie middag, al moest er natuurlijk wel eerst gewonnen worden van de gasten uit Nijmegen.
  Zoals vaak in dit seizoen wist NKC ‘51 op voorsprong te komen. Echter was dit van korte duur. Noviomagum speelde vanaf het begin erg opportunistisch en dit wierp zijn vruchten af. NKC ‘51 speelde ondermaats en wist moeilijk tot scoren te komen waardoor het in de achtervolging moest. Op 4-6 wist Noviomagum een voorsprong van twee doelpunten te pakken. De Nijmegenaren tekenden ook voor de 4-7, waarna er aan de kant van NKC ‘51 de nodige zorgen ontstonden. Een achterstand die omgebogen moest worden naar een voorsprong, iets waar NKC ‘51 dit seizoen zelden mee te maken had. Tot aan de rust leek dit voor de ploeg van Gert Schorn niet te lukken, tot de laatste minuut aanbrak. NKC ‘51 wist toen pas voor de tweede keer op voorsprong te komen, 11-10. Toch kon NKC ‘51 niet voorkomen dat het met een gelijke stand de kleedkamers op moest zoeken, ruststand 11-11.
  Na rust moest NKC ‘51 de kampioensdruk van zich af zien te spelen. Dit lukte aardig in de beginfase, er werd drie keer achtereen gescoord waardoor NKC ‘51 wat lucht kreeg. Noviomagum wist nog wat terug te doen bij 14-12, maar toen nam NKC ‘51 definitief het heft in handen. Verdedigend werd Noviomagum goed dichtgehouden, waardoor NKC ‘51 aanvallend voldoende tijd kreeg om de voorsprong te vergroten en vast te houden. Bij 18-12 leek Noviomagum zich neer te leggen bij een nederlaag en kon NKC ‘51 meer vrijuit spelen richting het einde van de wedstrijd en het kampioenschap. In de eindfase kreeg Gerd Nijkamp een verdiende publiekswissel, hij werd topscoorder aan de kant van de Nijverdallers. Een tweede publiekswissel kwam er voor Remy Essers, na jarenlange trouwe dienst in de selectie van NKC ‘51 neemt hij na dit seizoen afscheid van het korfballen. NKC ‘51 wist de wedstrijd goed uit te spelen en bepaalde de eindstand op 24-16. Door een geweldig seizoen te hebben gespeeld, komt NKC ‘51 volgend jaar zowel in de zaal als op het veld uit in de Overgangsklasse, zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. “Een prestatie van wereldklasse” aldus coach Gert Schorn.
  Om het hele jaar echt ongeslagen te blijven, moet er nog één wedstrijd gewonnen worden. Over twee weken speelt NKC ‘51 haar laatste wedstrijd tegen Rigtersbleek in Enschede, aanvang 15:30.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 16. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 dicht bij kampoenschap na nieuwe zege

  Na twee uitwedstrijden stond er voor NKC ’51 weer thuiswedstrijd op het programma. Victum uit Houten kwam op bezoek en wist het de Nijverdallers in de eerdere ontmoeting erg lastig te maken. NKC ’51 won die wedstrijd met 21-23. Victum is nog niet zeker van lijfsbehoud, dus zal er alles aan doen om het NKC ’51 zo lastig mogelijk te maken.
  Na enkele minuten was het NKC ’51 dat de score opende, waarna Victum direct iets terugdeed, 1-1. NKC ’51 kwam erg moeilijk in het aanvallende spel, omdat er te slordig werd gespeeld en de aanvallen van korte duur waren. Uiteindelijk wist NKC ’51 een gaatje te slaan bij 4-2 na een kwartier te hebben gespeeld. Beide teams hadden het verdedigend goed voor elkaar maar konden aanvallend de korf moeilijk vinden. NKC ’51 bleef goed verdedigen en hield Victum op maar vier doelpunten in de eerste helft. Zelf zette NKC ’51 daar erg weinig tegenover gezien de kwaliteit van de ploeg, acht keer werd er maar gescoord, dus gingen beide ploegen rusten met een 8-4 tussenstand.
  Coach Gert Schorn was niet te spreken over de eerste helft en was dan ook onzeker of NKC ’51 de wedstrijd winnend ging afsluiten, als het zo bleef spelen als in de eerste helft. NKC ’51 moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Na rust werd direct het verschil op zes gezet, 10-4. Deze voorsprong werd een hele tijd vastgehouden totdat het spel wat inkakte aan de kant van de Nijverdallers. Waar NKC ’51 de voorsprong veel groter had kunnen maken, werd het wat gemakzuchtig en hield Victum zo in de wedstrijd. Via 12-6, 14-10 en 16-10 werd er afgefloten bij een stand van 17-13.

  Door de overwinning op Victum en de winst van ODIK op Noviomagum, speelt NKC ’51 komende zaterdag de kampioenswedstrijd tegen Noviomagum in Nijverdal, aanvang 15:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 17. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 wint ook bij Telstar

  Na de belangrijke overwinning op directe concurrent ODIK, speelde NKC ’51 afgelopen zaterdag wederom een uitwedstrijd. Nummer drie Telstar uit Hoevelaken was ditmaal de tegenstander en de heenwedstrijd werd moeizaam gewonnen met een klein verschil. Van de overige vier wedstrijden dit seizoen moet NKC ’51 er nog drie winnen om het kampioenschap binnen te halen.
  NKC ’51 begon de wedstrijd aanvallend scherp, maar liet verdedigend de nodige steekjes vallen waardoor NKC ’51 in de beginfase geen afstand kon nemen van Telstar. Om en om werd er gescoord, waarbij Telstar voor het eerst op voorsprong wist te komen op 5-4. Voor coach Gert Schorn was dit het moment om een time-out te nemen, er moest immers met meer inzet en meer lef gespeeld worden wilde NKC ’51 de punten meenemen naar Nijverdal. De spelers leken hier zich van bewust, want binnen enkele minuten liep NKC ’51 uit naar een 5-9 voorsprong. Toch wist NKC ’51 verdedigend alle fouten er nog niet uit te halen, waardoor het verschil voor de rust niet groter werd dan vijf doelpunten. Ruststand 8-13.
  Direct na rust breidde NKC ’51 de voorsprong uit naar 8-14 en kreeg daarna minder tegenstand van Telstar. NKC ’51 bleef aanvallend doorgaan en hield het een fase verdedigend goed dicht, waarin het maar één tegendoelpunt incasseerde. Tien minuten voor het einde stond er een comfortabele stand van 9-19 op het scorebord voor de Nijverdallers. NKC ’51 zorgde ervoor dat Telstar niet dichterbij wist te komen en door het achterverdedigen van de ploeg uit Hoevelaken in de laatste minuten werd het geen aantrekkelijk einde van de wedstrijd. NKC ’51 gaf nog een aantal doelpunten gemakkelijk weg, maar scoorde zelf vijf keer, waardoor de eindstand werd bepaald op 15-24. Met deze overwinning heeft NKC ’51 nog 4 punten nodig om kampioen te worden in de eerste klasse D.
  Komend weekeind speelt NKC ’51 weer een thuiswedstrijd, Victum uit Houten komt op bezoek, aanvang 15:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 18. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 verstevigt koppositie na winst in spannende topper tegen ODIK

  Voor NKC ’51 stond zaterdag de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen ODIK uit Barneveld op het programma. In de eerste klasse D voert NKC ’51 de koppositie aan met 17 punten, gevolgd door ODIK op plaats twee, met 16 punten. Een wedstrijd waarin de winnaar zich wellicht tot de kampioen mag noemen. Beide ploegen kwamen elkaar meerdere malen tegen, vorig seizoen in de zaal wist ODIK twee keer aan het langste eind te trekken. De eerste ontmoeting op het veld eindigde in een gelijkspel. Aangezien ODIK in de zaal promotie naar de Hoofdklasse wist af te dwingen, waren zij misschien wel de favoriet en lag de meeste druk om te winnen bij de ploeg uit Barneveld. Uit Nijverdal was een bewonderenswaardig aantal supporters meegekomen, die in Barneveld voor een mooie sfeer zorgden.
  Door de weersomstandigheden werd vooraf gedacht aan een spannend duel, met niet al te veel doelpunten. De wedstrijd stond onder leiding van vrouwelijk scheidsrechter Van Zoggel-Foolen, die zich goed staande wist te houden in een wedstrijd vol spanning en fysiek geweld.
  In het begin was het zoeken voor beide teams. Door de harde wind werden er zorgvuldige kansen genomen en werd er behouden gespeeld. Na enkele minuten was het NKC ’51 dat de score opende, al wist ODIK daar snel een antwoord op te geven, 1-1. Snel werd duidelijk dat het een wedstrijd werd met geen grote uitslag en dat beide ploegen dicht bij elkaar zouden blijven. Opnieuw was het NKC ’51 dat een voorsprong wist te nemen, maar ODIK maakte weer gelijk. Op 4-3 wist ODIK voor het eerst op voorsprong te komen. Voor het rustsignaal lukte het beide teams niet om het verschil groter te maken dan één doelpunt. Vlak voor rust versierde NKC ’51 nog een strafworp, waardoor de kleedkamers werd ingegaan met een 7-8 voorsprong voor NKC ’51.
  In de tweede helft kreeg NKC ’51 de eerste minuten de kans om voor het eerst op een marge van twee te komen door goed verdedigend werk, maar liet het op dat moment aanvallend afweten waardoor ODIK weer langszij kwam en ook weer de voorsprong nam, 9-8. Hierna was het NKC ’51 dat veerkracht toonde door zelf weer gelijk te maken en opnieuw aan de juiste kant van de score te komen, 9-10. ODIK begon veel spelers in en uit te wisselen, maar NKC ’51 bleef daar goed mee omgaan en bleef erg geconcentreerd spelen. Waarin ODIK de hele wedstrijd eenzelfde tactiek hanteerde, kon NKC ’51 schakelen en kansen creëren via verschillende schijven. Op 10-11 kwam NKC ’51 weer op voorsprong. Toch knokte ODIK zich weer knap terug en wisten de Barnevelders op voorsprong te komen op 12-11. Een zenuwslopende eindfase brak aan, NKC ’51 bleek daarin het sterkst in de schoenen te staan en hield ODIK van scoren af. De gelijkmaker kwam tien minuten voor tijd, waarna NKC ’51 opnieuw voor kwam door een strafworp, 12-13. Minuten lang was ODIK op zoek naar de gelijkmaker, maar deze viel maar niet. NKC ’51 maakte een goede indruk en had het verdedigend goed op orde in de eindfase. Echter, in de laatste seconden maakte NKC ’51 één domme fout, waardoor ODIK voor de strafworp mocht aanleggen. Het bleek een strafworp met te veel druk, want deze kans op een gelijkspel voor ODIK werd gemist. Het eindsignaal volgde direct erna. Eindstand 12-13.

  Een zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor NKC ’51 dat nu drie punten los staat van ODIK en een belangrijke stap zet richting het kampioenschap. Met nog vier wedstrijden te gaan moeten er drie winnend worden afgesloten. De volgende wedstrijd speelt NKC ’51 in Hoevelaken tegen Telstar, aanvang 15:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 19. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 hervat veldcompetitie met eenvoudige zege op KVZ

  Afgelopen zaterdag werd het veldseizoen hervat en kreeg NKC ’51 hekkensluiter KVZ uit Zutphen op bezoek. De eerste wedstrijd tegen de Zutphenaren werd redelijk makkelijk gewonnen en ook ditmaal was het doel voor NKC ’51 om de eerste punten na het zaalseizoen binnen te halen. NKC ’51 staat met één punt voorsprong op ODIK bovenaan in de competitie en is dus nog volop in de race voor het kampioenschap.
  In warme, zomerse omstandigheden was het NKC ’51 dat de score opende door direct de eerste aanval te verzilveren. KVZ had hier nog een antwoord op, maar moest daarna in de achtervolging. KVZ kwam moeilijk tot goede kansen waardoor NKC ’51 al vroeg kon uitlopen naar een 6-1 voorsprong. KVZ wist het verschil terug te brengen naar vier, maar daarna was het wederom NKC ’51 dat het voortouw nam. Het scoorde nog zeven keer in de eerste helft en kreeg maar één doelpunt tegen. Ruststand 13-3.
  Waar men in de eerste helft een erg dominant NKC ’51 zag, begon NKC ’51 wat tam aan de tweede helft. Geen moment kwam de overwinning in gevaar, maar in de beginfase scoorden beide ploegen om en om tot een stand van 17-7. Verdedigend werden de puntjes weer op de ‘i’ gezet en bij 20-9 leek KVZ zich helemaal gewonnen te geven. In de slotminuten maakten aan de kant van NKC ’51 junioren Franca Slettenhaar en Timo Schippers hun debuut in het eerste. NKC ’51 kreeg geen doelpunt meer tegen en wist zelf nog zesmaal te scoren, waarbij het slotakkoord was voor Franca Slettenhaar, die koelbloedig van tweeënhalve meter scoorde. Eindstand 26-9.
  NKC ’51 speelt twee weken geen competitiewedstrijd, waarna het op 11 mei de kraker speelt tegen ODIK in Barneveld. Bij winst kan NKC ’51 drie punten los komen te staan van ODIK en bij verlies zal NKC ’51 de koppositie af moeten staan. Aanvang 15:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 20. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 sluit zaalcompetitie ongeslagen af met zege op Juventa

  De laatste zaalwedstrijd van het seizoen voor NKC ’51 was tevens ook een derby. Juventa uit Hardenberg kwam op bezoek. Beide ploegen kwamen elkaar dit seizoen al drie keer tegen en iedere wedstrijd werd gewonnen door NKC ’51, al ging dat niet altijd even gemakkelijk. Ondanks dat er voor zowel NKC ’51 als Juventa niets meer op het spel staat, wil NKC ’51 de competitie graag als ongeslagen kampioen eindigen. Ook is het belangrijk dat de goede vorm wordt vastgehouden, met oog op het resterende veldseizoen waarin NKC ’51 het kampioenschap ook nog kan behalen.
  In de beginfase van de wedstrijd was te zien dat er geen druk op de wedstrijd stond. De korf werd aan beide kanten makkelijk gevonden, waarin NKC ’51 steeds de voorsprong nam. Verdedigend liet NKC ’51 te veel toe waardoor Juventa steeds aan kon haken. Na een kleine tien minuten spelen was de stand al 7-6. NKC ’51 wist dat er een tandje bij moest om de goede flow van Juventa te stoppen en ging met meer verdedigende druk spelen. Bij 9-6 stokte het ook aan de kant van NKC ’51 en wist het verschil niet op vier doelpunten te brengen. Juventa haakte weer aan bij 9-7, maar het verdere verloop van de eerste helft was voor NKC ’51. Juventa wist helemaal niet meer te scoren tot aan de rust, NKC ’51 zette daar acht doelpunten op rij tegenover, wat de ruststand op 17-7 bracht.
  Ook in de tweede helft hield NKC ’51 de Hardenbergers goed onder controle. Meerdere malen werd in de aanval de schotklok overschreden en Juventa wist zich geen raad met de druk die ze kregen. NKC ’51 bleef stoïcijns aanvallen, al vielen de doelpunten minder makkelijk dan in andere wedstrijden. Bij 22-7 wist Juventa voor het eerst sinds lange tijd weer de korf te vinden, maar de uitploeg speelde al vroeg een verloren wedstrijd. In een wat saaie wedstrijd wist Gerben Hazendonk met zijn invalbeurt nog voor een hoogtepunt te zorgen. Na enige pogingen wist hij zijn wissel te belonen met een mooi doelpunt van de zijlijn, en dit was ook het slotakkoord. Eindstand 27-11.
  Ellen Stokvis speelde voorlopig haar laatste wedstrijd voor de selectie van NKC ’51. Zij wordt bedankt voor haar jarenlange en tomeloze inzet in de selectie van de Nijverdalse ploeg.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 21. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 in derby eenvoudig langs Rigtersbleek

  Na het behaalde kampioenschap vorige week, speelde NKC ’51 dit weekend weer eens een derby. In Enschede moest er gespeeld worden tegen Rigtersbleek, dat de derde plek in de competitie bezet. De thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek werd gewonnen door NKC ’51, in een niet al te doelpuntrijk duel. Daar werd de wedstrijd vooral verdedigend gewonnen. Beide teams spelen in de zaalcompetitie nergens meer voor, al wil NKC ’51 het seizoen afsluiten als de ongeslagen kampioen. Ook ditmaal waren er weer veel Nijverdallers op uit getrokken om de spelers van NKC ’51 te steunen.
  Het begin van de wedstrijd was aftasten voor beide ploegen, waarin er om en om gescoord werd tot 2-3. Vanaf dit moment schroefde NKC ’51 het tempo omhoog en behaalde een hoog schotpercentage waar Rigtersbleek weinig tegenover kon zetten. In een kleine tijd liep NKC ’51 uit naar een grote voorsprong. Via 2-8 en 4-10, stond het halverwege de eerste helft al 8-14. Voor NKC ’51 was het lastig om het goede niveau vast te houden, maar tot aan de rust slaagde de ploeg van Gert Schorn daar aardig goed in. NKC ’51 bleef de korf makkelijk vinden en door kleine verdedigende fouten scoorde Rigtersbleek af en toe ook. Uiteindelijk werd er gerust met een 10-23 tussenstand.
  De wedstrijd was al gespeeld, maar NKC ’51 wilde het meegereisde publiek nog een mooie tweede helft voorschotelen. Als het zo speelde als in de eerste helft, kon wel eens voor het eerst dit seizoen de 40 doelpunten worden bereikt. Het spelbeeld was in de tweede helft hetzelfde, Rigtersbleek leek zich geen raad te weten om nog enigszins terug te komen in de wedstrijd en NKC ’51 denderde door met scoren. Via 12-25, 16-30 en 18-36 zette NKC ’51 de stand op 20-39 met nog ruim 6 minuten speeltijd over. De ‘veertig’ leek dus hoogstwaarschijnlijk in de maak, echter kwam NKC ’51 terecht in een doelpuntloze periode van maar liefst vijf minuten. In de laatste minuut van de wedstrijd wist NKC ’51 nog twee keer te scoren waardoor er eindelijk over de veertig doelpunten werd gegaan, met een eindstand van 21-41.

  Met deze winst heeft NKC ’51 nog één overwinning nodig om zich ongeslagen kampioen van de eerste klasse D te mogen noemen. Komend weekend speelt NKC ’51 opnieuw een derby, ditmaal thuis in Het Ravijn tegen Juventa uit Hardenberg. Aanvang 18:15.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek

 22. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 kampioen na overtuigende zege op Sparta

  Zaterdag stond voor NKC ‘51 dé wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Drie wedstrijden moesten er vooraf nog gespeeld worden in de zaal en één daarvan moest er gewonnen worden door NKC ‘51 om kampioen te worden. NKC ‘51 speelde thuis tegen Sparta uit Nijkerk, dat nog strijdt tegen degradatie, dus de thuisploeg wist dat het de overwinning niet zomaar in de schoot geworpen kreeg.
  In een afgeladen sporthal het Ravijn, met indrukwekkende sfeeracties van de supportersvereniging, maakte iedereen zich op voor een kampioenschap van NKC ‘51. Op papier moest het een overwinning gaan worden voor de ploeg van Gert Schorn, maar in een kampioenswedstrijd is alles mogelijk. NKC ‘51 begon fel aan de wedstrijd, maar leek toch de spanning in de eerste minuten van zich af te moeten spelen. Kansen werden er volop gecreëerd, maar de afronding was nog niet zoals voorgaande weken. NKC ‘51 wist het overwicht dat het had in de wedstrijd nog niet uit te drukken in de score en zo bleef Sparta aanhaken tot 6-4. Na de eerste time-out ging NKC ‘51 wat meer ontspannen spelen. Verdedigend bleef NKC ‘51 scherp en zodoende liepen de Nijverdallers uit naar een 10-4 voorsprong. Deze werd verder uitgebreid richting de rust en beide ploegen gingen uiteindelijk rusten met een 18-9 ruststand.
  Net zoals in de eerste helft verliepen de eerste minuten van de tweede helft moeizaam. Bij beide teams werd de korf moeizaam gevonden waardoor Sparta niet dichterbij kon komen. NKC ‘51 had nog steeds veel overwicht in de wedstrijd, maar verzuimde om de stand nog veel groter de maken in de eerste tien minuten van de tweede helft. Met nog een kwartier te spelen stond er een stand van 21-11 op het scorebord. Waar Sparta al moegestreden leek, kon NKC ‘51 nog een tandje bijschakelen om het massaal toegestroomde publiek nog een mooie eindfase van de wedstrijd voor te schotelen. Verschillende fraaie aanvallen werden bekroond met mooie doelpunten en NKC ‘51 kreeg de smaak nog goed te pakken en zette uiteindelijk een forse uitslag neer. Met een 39-18 eindstand werd een prachtig zaalseizoen bekroond met het kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse! Een zeer knappe prestatie van de ploeg van Gert Schorn, die in zijn eerste jaar als coach van NKC ‘51 direct een kampioenschap weet af te dwingen.
  Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden in de zaal en de eerstvolgende voor NKC ‘51 is komende zaterdag tegen Rigtersbleek in Enschede, aanvang 20:15. Ondanks dat het kampioenschap al binnen is, zal NKC ‘51 er alles aan doen om het seizoen ongeslagen te eindigen.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 23. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 maakt zich op voor kampioenswedstrijd na nieuwe zege

  Na de gewonnen topper vorige week tegen Synergo speelde NKC ‘51 de uitwedstrijd tegen Noviomagum. In de veldcompetitie werd er moeizaam gewonnen door NKC ‘51, maar de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie tegen Noviomagum werd met ruime cijfers gewonnen. Met nog vier wedstrijden te spelen en vier punten voorsprong op nummer 2 Synergo, moest NKC ‘51 winnen om weer een stapje dichterbij het kampioenschap te komen.
  In de sporthal hing een gelaten sfeer, maar de opkomst van de aanhang van NKC ‘51 maakte in dat opzicht veel goed. Tijdens het voorstellen van beide teams gaf Noviomagum al aan niet op een winstpartij te rekenen en dat was ook direct te zien tijdens de wedstrijd. NKC ‘51 begon goed en dicteerde vanaf minuut één het spel. NKC ‘51 kwam snel op 0-2 en nadat Noviomagum nog de 1-2 maakte, leek de wedstrijd al gespeeld. Via 1-6, 2-8 en 4-10 liep NKC ‘51 freewheelend uit naar een ruststand van 6-16.
  In de tweede helft werd het spelbeeld niet anders en NKC ‘51 maakte het verschil nog groter. Noviomagum gaf weinig tegenstand en liep achter de feiten aan. De punten gingen met zekerheid mee terug naar Nijverdal en dat gaf coach Gert Schorn de gelegenheid om twee jongelingen in te brengen. Jenske Bakhuis daarbij maakte haar debuut in het vlaggenschip van NKC ‘51. Martijn Klompjan deed dat onlangs al en wist nu zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt. De overwinning van NKC ‘51 kwam geen moment meer in gevaar en de eindstand werd bepaald op 18-34.
  Met deze winst blijft NKC ‘51 de ongeslagen koploper en door de winst van concurrent Synergo op Rigtersbleek speelt NKC ‘51 komende zaterdag al de kampioenswedstrijd. NKC ‘51 speelt dan thuis tegen Sparta (N), aanvang 18:15 in thuishaven Het Ravijn. Bij winst van NKC ‘51 zou Synergo daarna in de laatste twee speelrondes theoretisch gezien nog in punten gelijk kunnen komen, maar dan geeft het onderlinge resultaat de doorslag en dat is in het voordeel van de Nijverdallers.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 24. Webmaster Auteur bericht

  Zwaarbevochten, maar verdiende zege NKC ‘51 in topper tegen Synergo

  Zaterdag stond voor NKC ‘51 de topper tegen Synergo op het programma. NKC ‘51 voert de ranglijst aan met één verliespunt uit negen wedstrijden en verloor dat punt juist tegen Synergo. Synergo staat op een tweede plaats met twee punten achterstand op NKC ‘51. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig in Het Ravijn in Nijverdal. De hal was afgeladen vol en iedereen kon zich opmaken voor een mooie strijd tussen twee ploegen die al goed korfbal hebben laten zien en in een goede vorm verkeren.
  NKC ‘51 was van meet af aan scherp en leek geen opstartproblemen te hebben. Verdedigend werd Synergo goed dichtgehouden en door twee snel versierde strafworpen kwam de ploeg van Gert Schorn op een 2-0 voorsprong. Bij Synergo waren het vooral de dames die aanvallend voor het nodige gevaar zorgden, maar in de beginfase leverde dat niet veel doelpunten op voor Synergo. NKC ‘51 bleef geconcentreerd spelen en wist de voorsprong uit te bouwen naar 6-1. Synergo wist het verschil weer terug te brengen naar vier, maar kon niet dichterbij komen. Beide teams leken in het verdere verloop van de eerste helft aan elkaar gewaagd te zijn, maar de vroeg gemaakte voorsprong door NKC ‘51 kwam niet in gevaar. NKC ‘51 en Synergo lieten het publiek veel mooie doelpunten zien, waarbij NKC ‘51 ietwat het betere van het spel had. Bij de stand van 12-8 wist NKC ‘51 de voorsprong nog wat te vergroten en hield dit vast tot aan het rustsignaal, ruststand 18-12.
  Het verloop van de wedstrijd leek op het eerdere gelijke spel tussen NKC ‘51 en Synergo, in Utrecht wist NKC ‘51 een riante voorsprong op te bouwen, maar verspeelde deze snel weer in de tweede helft, waardoor Synergo weer op gelijke hoogte kwam. Iedereen aan NKC ‘51-zijde wist dus ook dat deze wedstrijd nog niet gespeeld was.

  In de tweede helft was het Synergo dat erg scherp begon. Binnen een paar minuten wist het drie keer te scoren en NKC ‘51 wist daar niets tegenover te zetten. Net als de vorige wedstrijd tegen Synergo, leek de onzekerheid in de ploeg te sluipen en Synergo maakte hier dankbaar gebruik van. Van het frivole spel van de eerste helft was weinig terug te zien en er moest hard gewerkt worden om tot scoren te komen. Hier en daar wist NKC ‘51 een doelpunt mee te pakken, maar de ploeg kon niet voorkomen dat Synergo helemaal terug in de wedstrijd kwam. Via 18-15, 19-16 en 20-18 trok Synergo de stand gelijk bij 22-22 en was de strijd om de eerste plaats weer helemaal open. Gert Schorn was genoodzaakt een time-out te nemen en ervoor te zorgen dat de ploeg weer op scherp werd gezet.

  Synergo begon de spanning ook te voelen en maakte aanvallend verkeerde keuzes, ook door goede verdedigende druk die gegeven werd. Het scoren stokte aan de kant van de Utrechters en NKC ‘51 strafte dit goed af. NKC ‘51 bleef doorgaan en wist opnieuw een voorsprong te pakken, 24-22. NKC ‘51 kwam zelfs op 25-22, maar Synergo antwoordde snel met de 25-23. Toen NKC ‘51 nogmaals twee keer scoorde en het verschil op vier doelpunten bracht, was het verzet bij Synergo gebroken en de wedstrijd beslist. Beide teams scoorden nog één maal en dat bracht de eindstand op 28-24. Een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning voor de ploeg van Gert Schorn, dat een belangrijke stap zet naar het kampioenschap in de eerste klasse.

  Met deze overwinning versterkt NKC ‘51 de koppositie en staat nu vier punten los van zowel Synergo als Rigtersbleek. Komend weekend speelt NKC ‘51 de uitwedstrijd tegen Noviomagum, waarvan gewonnen moet worden om dichter bij het kampioenschap te komen, aanvang 16:00.

 25. Webmaster Auteur bericht

  Wederom prima zege NKC ’51

  Na twee gewonnen uitwedstrijden stond er voor NKC ’51 weer een thuiswedstrijd op het programma. Spirit uit Voorthuizen kwam op bezoek en steekt in een goede vorm, gezien de uitslagen van de afgelopen weken. De heenwedstrijd wist NKC ’51 redelijk eenvoudig te winnen, maar moest ditmaal rekening houden met een scherp Spirit.
  NKC ’51 begon goed aan de wedstrijd door al snel op een 2-0 voorsprong te komen. Het tweede aanvalsvak had veel moeite om in het spel te komen en zo kon NKC ’51 in de beginfase niet verder uitlopen dan twee doelpunten verschil. Bij de stand van 6-4 moest een time-out aan de kant van NKC ’51 ervoor zorgen dat de boel weer op scherp gezet werd. Dit bleek effect te hebben en in korte tijd wist NKC ’51 uit te lopen naar 12-4. De spitsen van Spirit werden goed aan banden gelegd waardoor ze geen vuist konden maken tegen de thuisploeg. Zo wist NKC ’51 bij rust de wedstrijd al te beslissen. Uiteindelijk gingen beide ploegen met 21-11 de rust in.
  In het begin van de tweede helft leek NKC ’51 wat gas terug te nemen en daardoor ging Spirit de korf wat makkelijker vinden. Het scoreverloop ging gelijk op tot aan 26-16, waarna NKC ’51 er weer een schepje bovenop deed en verder uitliep naar 31-17. Coach Gert Schorn gunde enkele wissels nog de nodige speeltijd en de wedstrijd werd goed uitgespeeld. Uiteindelijk stopte de teller bij 37 aan NKC ’51-zijde, eindstand 37-22. Thijs Staarman werd topscorer aan Nijverdalse zijde met maar liefst 10 treffers.
  NKC ’51 blijft door deze overwinning koploper en speelt de volgende wedstrijd op 2 maart om 18:15 tegen de nummer twee Synergo, dat op twee punten achterstand staat.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 26. Webmaster Auteur bericht

  Eenvoudige zege NKC ‘51 bij Revival

  Zaterdag speelde NKC ‘51 de uitwedstrijd in Barneveld tegen Revival. Revival kent een moeilijk seizoen en zag al haar wedstrijden verloren gaan met grote standen en staat daarmee op de laatste plaats. NKC ‘51 wist de eerste wedstrijd van het zaalseizoen dan ook te winnen van Revival met 14-37. Om koploper te blijven moest er gewonnen worden, omdat later bleek dat beide concurrenten hun wedstrijden ook hadden gewonnen.
  NKC ‘51 begon moeizaam aan de wedstrijd en kwam moeilijk in het spel. Doordat er te veel mogelijkheden waren ging de ploeg wat geforceerd spelen, dat resulteerde in een 1-5 voorsprong na tien minuten. Ondanks dat NKC ‘51 niet haar beste spel liet zien wist Revival moeilijk de korf te vinden, waardoor het geen moment spannend geweest is in de wedstrijd. De eindstand leek volledig afhankelijk te zijn van hoe scherp NKC ‘51 ging spelen. Dit was in de eerste helft ondermaats, maar de ploeg ging toch met een riante voorsprong de rust in, 5-12.
  Na rust was het Revival dat als eerst wist te scoren. Hierna zette NKC ‘51 aan en aan Nijverdalse zijde vielen de doelpunten wat makkelijker dan in de eerste helft. Na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft stond er een stand van 9-20 op het scorebord. Revival verdiende een compliment door nog voor elke bal te strijden, ondanks dat het een onmogelijk opgave was om nog enigszins terug te komen in de wedstrijd. Coach Gert Schorn gunde de meegekomen junioren nog de nodige speeltijd en zij deden dit zeer naar behoren, waarbij Jens Hoek zijn debuut in het eerste mocht bekronen met een doelpunt. NKC ‘51 speelde de wedstrijd goed uit en bracht de eindstand op 12-28.
  Komend weekend speelt NKC ‘51 weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Spirit uit Voorthuizen om 18:15.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 27. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 na stroeve eerste helft alsnog ruim langs Juventa

  Voor NKC ’51 stond er dit weekend wederom een streekderby op het programma. Waar vorige week overtuigend gewonnen werd van Rigtersbleek, was nu het altijd lastige Juventa de tegenstander. Juventa doet het naar behoren in de eerste klasse en stond voorafgaand aan de wedstrijd op een vierde plaats met 6 punten en NKC ’51 voerde de ranglijst aan met 11 punten. NKC ’51 en Juventa troffen elkaar dit seizoen al twee keer in de veldcompetitie, waar NKC ’51 twee keer aan het langste eind trok, maar in beide wedstrijd alles behalve overtuigend speelde. Sporthal de Beek in Hardenberg was goed gevuld met supporters van beide teams en zo ontstond er een mooie sfeer.
  NKC ’51 begon scherp aan de wedstrijd en wist al snel een 0-2 voorsprong te pakken. Doordat het tweede aanvalsvak van NKC ’51 moeite had om de korf te vinden, kwam Juventa na een paar minuten weer langszij, 2-2. Zo ging het in de eerste helft gelijk op tot 7-7, om en om werd er gescoord en ook het fysieke spel werd niet geschuwd, waar met name Juventa er bovenuit stak. Veel overtredingen werden er gemaakt op NKC ’51 en de vrije worpen die werden gegeven door de scheidsrechter werden keer op keer verzilverd. NKC ’51 liet zich in de eerste helft te veel met het spel van Juventa meeslepen, dat er alles aan deed om NKC ’51 te provoceren en uit het spel te halen. NKC ’51 ging hier niet goed mee om waardoor Juventa in het spoor bleef van de Nijverdallers. Waar NKC ’51 vaak goed als collectief speelde, speelde men nu voor zichzelf waardoor de ploeg niet goed in het spel kwam. Beide ploegen wisselden elkaar af in voorsprong en achterstand en uiteindelijk werd en gerust met een gelijke stand, 13-13.
  In de rust werd er benadrukt door coach Gert Schorn dat er vrijuit gespeeld moest worden en dat er van eigen kracht uit moest worden gegaan. Waar Juventa zich nog steeds bezig hield met het fysieke spel, ging NKC ’51 meer haar eigen spel spelen. Drie keer op rij werd er gescoord door de ploeg uit Nijverdal, waarna Juventa ook voor het eerst op het scorebord kwam in de tweede helft, 14-16. Verdedigend maakte NKC ’51 minder fouten en aanvallend bleef het scherp omgaan met de gecreëerde kansen en vrije ballen. Bij 14-18 werd de marge voor het eerst vier en toen leek Juventa wat gas terug te nemen. NKC ’51 bleef goed spel spelen en kon zo uitlopen naar een 16-23 voorsprong. NKC ’51 liet zien over meer kwaliteit te beschikken en deed er goed aan om in de tweede helft niet meer mee te gaan in het spel van de ploeg uit Hardenberg. Bij 16-25 was het verzet gebroken bij Juventa en wist de thuisploeg niet meer dichterbij te komen. Uiteindelijk speelde NKC ’51 de wedstrijd goed uit en was de eindstand 21-29. Amy Ellenbroek wist nog met dubbele cijfers op het scoreformulier te komen door maar liefst tien keer te scoren.
  Door deze overwinning blijft NKC ’51 koploper en toen achteraf bleek dat Rigtersbleek haar wedstrijd verloor in Enschede, is de koppositie nog versterkt met twee punten marge op de nieuwe nummer twee Synergo. Komend weekend speelt NKC ’51 de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Revival in Barneveld, aanvang 18:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 28. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 koploper na winst in topper tegen Rigtersbleek

  Zaterdag stond voor NKC ’51 de topper tegen Rigtersbleek op het programma. Beide ploegen waren voorafgaand aan de wedstrijd nog ongeslagen. Rigtersbleek wist al hun wedstrijden te winnen, waar NKC ’51 éénmaal gelijkspeelde tegen Synergo. Een directe strijd om de koppositie dus, die uitgevochten werd in Nijverdal en bezocht werd door veel supporters. Ook Rigtersbleek was op de tribune goed vertegenwoordigd.
  In de beginfase van de wedstrijd was goed te zien dat er spanning op stond. Beide teams kwamen moeilijk tot scoren en na enkele minuten was het NKC ’51 die de score opende. Verdedigend werd Rigtersbleek goed dichtgehouden en omdat NKC ’51 met veel druk speelde, resulteerde dat in veel balverlies bij de gasten uit Enschede. Zo kon NKC ’51 een voorsprong nemen van 3-0 na tien minuten spelen. Rigtersbleek kwam daarna ook voor het eerst op het scorebord en tot 6-3 werd er om en om gescoord. NKC ’51 had in de fase voor rust verdedigend de zaken goed op orde en kon zo uitlopen naar een 10-4 voorsprong, wat tevens de ruststand was.
  In de eerdere ontmoeting met Rigtersbleek dit seizoen werd na rust een grote voorsprong bijna weggegeven, dus de Nijverdallers wisten dat de overwinning alles behalve binnen was. De ploeg van Gert Schorn had het in de tweede helft moeilijker, ondanks dat het de voorsprong in het begin vergrootte. Bij 14-6 leek de wedstrijd beslist, maar Rigtersbleek wist in korte tijd drie keer te scoren en schudde zo NKC ’51 weer wakker. NKC ’51 bracht de stand op 16-9 waarna beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Een wat tamme eindfase bij NKC ’51 zorgde ervoor dat Rigtersbleek de achterstand kon verkleinen, eindstand 18-13. Na deze collectieve en goede prestatie aan de kant van NKC ’51 mag het zich nu koploper van de eerste klasse D noemen.
  Komend weekend staat er weer een streekderby op het programma. NKC ’51 speelt dan in Hardenberg tegen Juventa, aanvang 18:50.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 29. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 start nieuwe jaar met overtuigende zege op Sparta

  Zaterdag werd de zaalcompetitie hervat en voor NKC ’51 was de eerste tegenstander Sparta uit Nijkerk. Sparta wist tot nu toe één punt te behalen uit vier gespeelde wedstrijden en NKC ’51 had in die wedstrijden één verliespunt geleden. Voor NKC ’51 de taak om in het spoor te blijven van koploper Rigtersbleek, dat al haar wedstrijden wist te winnen.
  NKC ’51 begon erg scherp aan de wedstrijd, na de eerste onderschepping werd direct het eerste doelpunt genoteerd. Sparta maakte nog gelijk, maar na de eerste vakwissel was het NKC ’51 dat het initiatief nam en Sparta duidelijk maakte dat de twee punten meegingen naar Nijverdal. In het eerste deel van de wedstrijd werd een goede basis gelegd voor de overwinning. Na de 1-1 wist NKC ’51 acht keer te scoren en zo een voorsprong te pakken van 1-9. Deze marge wist NKC ’51 te houden tot aan de rust, terwijl beide ploegen met elkaar mee scoorden. De ruststand werd in de laatste minuut bepaald door Sparta, 10-19.
  Na rust was het NKC ’51 dat het eerste doelpunt maakte. Maar binnen een korte tijd wist Sparta drie keer te scoren, mede doordat het vrijuit ging spelen en er dus meer lukte bij de thuisploeg. Bij 13-21 werd de ploeg van Gert Schorn wakker geschud en moest het voorkomen dat Sparta terug in de wedstrijd kwam. Enige aspiraties bij Sparta werden de kop in gedrukt, NKC ’51 speelde verdedigend en aanvallend een sterke periode, waardoor het tien minuten later 14-27 stond. In de laatste fase van de wedstrijd bleven de ploegen in evenwicht en scoorden zowel Sparta als NKC’51 nog zeven keer, waarbij invaller Daniël Ding zijn debuut in het vlaggenschip van NKC ’51 wist te bekronen met een doelpunt. Eindstand 21-34.
  Komend weekend speelt NKC ’51 de topper tegen koploper Rigtersbleek in Nijverdal, waar beide teams strijden om de koppositie. Aanvang 18:15.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Pim Knobbe, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 30. Webmaster Auteur bericht

  Eenvoudige zege voor NKC’51 tegen Noviomagum

  Zaterdag trad NKC ’51 thuis aan tegen Noviomagum uit Nijmegen. De ploeg uit Nijmegen behaalde tot nu toe wisselende resultaten, maar wist in de wedstrijden wel veel te scoren. NKC ’51 had tot nu toe één punt verloren, vorige week tegen Synergo. Om in het spoor van koploper Rigtersbleek te blijven moest er dus gewonnen worden van Noviomagum.

  Het eerste aanvalsvak van NKC ’51 begon scherp aan de wedstrijd door snel twee keer te scoren. Het tweede aanvalsvak had weliswaar meer moeite om de korf te vinden, maar door goed verdedigend werk kon toch de voorsprong uitgebouwd worden naar 4-0. Ook tot aan de volgende vakwisseling wist Noviomagum niet op het scorebord te komen, 6-0. Daarna deed Noviomagum voor het eerst iets terug door twee keer te scoren en bracht het verschil naar vier, 6-2. NKC ’51 wist in deze fase wat moeilijker de korf te vinden, maar door verdedigend met veel pressie te spelen, kreeg Noviomagum geen kans om de achterstand te verkleinen. NKC ’51 liep uit naar een 10-4 voorsprong en vergrootte deze tot aan de rust. Ruststand 15-7.

  Ondanks dat NKC ’51 met een ruime marge de kleedkamers in ging, werd nog eens benadrukt door coach Gert Schorn dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Vorige week gaf NKC ’51 nog een stand van 10-15 uit handen, dus de ploeg moest dit keer scherp blijven om de wedstrijd definitief te beslissen. Zo gebeurde het ook, net als in de eerste helft wisten de Nijverdallers in het begin van de tweede helft meerdere malen te scoren, dat ook gepaard ging met weinig verzet van de gasten uit Nijmegen. Al vroeg stond er een stand van 20-8 op het scorebord. Bij Noviomagum was het geloof weg en bij NKC ’51 bleef de doelpuntenmachine draaien. Geen moment kwam de overwinning van NKC ’51 in gevaar en de eindstand werd bepaald op 31-15.
  Op 12 januari speelt NKC ’51 de volgende competitiewedstrijd tegen Sparta, in Nijkerk. Aanvang 20:00.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 31. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 pakt punt na spannende wedstrijd tegen Synergo

  Zaterdag reisde NKC ‘51 af naar Utrecht om het op te nemen tegen Synergo. Zowel NKC ‘51 als Synergo wisten de eerste twee wedstrijden in de competitie met ruime cijfers te winnen en mochten dus uit gaan maken wie er koploper zou worden.
  NKC ‘51 wist de eerste aanval van Synergo te pareren en zelf direct te scoren door een vrije bal te verzilveren. Synergo antwoordde snel en trok de stand gelijk, 1-1. In de eerste helft lag het initiatief bij NKC ‘51, door veel verdedigende rebounds te pakken en scherp te zijn in de aanval werd er een mooie voorsprong gecreëerd. Via 2-4 en 4-6 werd het 4-8 voor NKC ‘51. Synergo wist moeilijk tot scoren te komen en NKC ‘51 bleef met scherp schieten, zo kon het de voorsprong vergroten en stond er vlak voor het einde van de eerste helft de stand van 8-15 op het scorebord. Echter, NKC ‘51 ging toch niet met een goed gevoel de rust in, omdat het nog twee snelle en makkelijk weggegeven treffers tegen kreeg, waardoor het Synergo weer in de wedstrijd liet komen. Ruststand 10-15.

  NKC ‘51 wilde het verschil dat in de eerste helft niet gemaakt werd, nu wel maken en begon ook goed aan de tweede helft. Direct werd de 10-16 gemaakt. Synergo bleef aanhaken waardoor NKC ‘51 de gewilde marge niet kon vergroten. Door ergernissen aan de kant van NKC ‘51 op de leiding ging de scherpte die de ploeg in de eerste helft wel had verloren en speelde het zichzelf beetje bij beetje uit de wedstrijd. Steeds meer aanvallen leverden geen resultaat op en Synergo sloop dichterbij. NKC ‘51 was het helemaal kwijt en zo kon Synergo uiteindelijk de stand gelijktrekken op 18-18. Hierna wist de thuisploeg voor het eerst op voorsprong te komen door twee keer te scoren, 20-18. Deze voorsprong was van korte duur, omdat NKC ‘51 twee keer snel wist te antwoorden en zo was de stand weer gelijk. In de laatste fase van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht door om en om te scoren. NKC ‘51 tekende nog voor de 23-24, maar door een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter werd de bal op de stip gelegd, en kon Synergo de 24-24 maken. In de laatste minuten wisten beide ploegen de korf niet meer te vinden, waardoor de punten werden gedeeld.
  Komend weekend speelt NKC ‘51 weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen een bekende tegenstander, Noviomagum uit Nijmegen. Aanvang 15:45.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp (Emma Piksen) en Amy Ellenbroek.

 32. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 boekt ook in tweede wedstrijd ruime overwinning

  Dit weekend speelde NKC ‘51 de eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen. Een bekende tegenstander stond op het programma, namelijk Spirit uit Voorthuizen. Beide ploegen kwamen elkaar meerdere keren tegen waarbij de uitslagen wisselend waren. Waar NKC ‘51 vorige week haar eerste wedstrijd met ruime cijfers wist te winnen, zag Spirit de eerste wedstrijd verloren gaan.

  Spirit begon sterk aan de wedstrijd door in de beginfase met scherp te schieten. NKC ‘51 was niet bij machte om een vroege achterstand te voorkomen en al snel werd het 2-0. Pas toen Spirit de 3-0 maakte, wist NKC ‘51 voor het eerst te scoren en dat was tevens het startsein voor een goede fase aan de kant van de Nijverdallers. Bij 4-4 werd de stand voor het eerst weer gelijk getrokken en vanaf dat moment wist NKC ‘51 het initiatief over te nemen. Het eerste gaatje werd geslagen bij 5-7. Spirit wist in deze fase goed mee te scoren, maar door goed spel kon NKC ‘51 toch uitlopen tot 8-12. NKC ‘51 bleef met scherp schieten tot aan de rust en wist in het verdere verloop van de eerste helft nog maar twee doelpunten tegen te krijgen. De ruststand werd bepaald op 10-19.
  Na rust was het zaak voor de ploeg van coach Gert Schorn om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Ondanks de forse voorsprong, had men niet het gevoel dat de wedstrijd al gespeeld was, mede door de sterke beginfase aan de kant van Spirit. NKC ‘51 wist goed te beginnen aan de tweede helft, scoorde drie keer op rij en incasseerde één tegendoelpunt, 11-22. Toen leek het verzet gebroken aan de kant van Spirit. Bij NKC ‘51 stond het vizier niet zo op scherp als in de eerste helft, maar door een goede verdediging werd Spirit goed op afstand gehouden. Beide ploegen scoorden beurtelings en het verschil bleef zo rond de elf of twaalf doelpunten. Via 13-24, 14-26 en 16-28 werd de eindstand 17-29. Opmerkelijk was het messcherpe optreden van Thomas Heuver, hij wist maar liefst 12 keer te scoren.
  Komend weekend heeft NKC ‘51 een belangrijke wedstrijd voor de boeg. De ploeg moet naar Utrecht om het op te nemen tegen Synergo, dat ook de eerste twee wedstrijden wist te winnen met ruime cijfers. Aanvang 16:30.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers (Pim Knobbe), Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis (Emma Piksen), Heleen Bessembinder, Selina Kamp (Joyce Morsink) en Amy Ellenbroek.

 33. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 na stroeve start ruim langs Revival

  Dit weekend speelde NKC ‘51 de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. In Nijverdal ontving de ploeg van Gert Schorn Revival uit Terschuur. NKC ‘51 kende een goede eerste helft van de veldcompetitie waar het bovenaan in de eerste klasse staat en ook werden er goede wedstrijden gespeeld in de voorbereiding, waar er van ploegen met overgangsklasseniveau gewonnen werd. Revival staat in de veldcompetitie onderaan in de tweede klasse en daarom was NKC ‘51 de favoriet voor de overwinning.
  In het begin van de wedstrijd liep de score gelijk op en dat kwam mede door een wat gelaten NKC ‘51. Aanvallend creëerde het genoeg kansen, maar verdedigend werden er onnodige fouten gemaakt en deze werden direct afgestraft. Revival wist nog een 2-4 voorsprong te nemen, maar dit was het startsein voor NKC ‘51 om scherper te worden. Tot 7-6 kon Revival meekomen, daarna lag het initiatief volledig bij de Nijverdallers. Revival wist aanvallend niet onder de druk uit te komen en kon het tempo verdedigend niet bijhouden, waardoor NKC ‘51 tot aan de rust de voorsprong uitbouwde naar 16-9.
  Na rust was het zaak voor NKC ‘51 om scherper te beginnen ten opzichte van de eerste helft. Dit werd ook gedaan, in de eerste tien minuten van de tweede helft was NKC ‘51 heer en meester en werd het verschil gemaakt. NKC ‘51 incasseerde in deze fase maar één tegendoelpunt en wist zelf tien keer te scoren, 26-10. NKC ‘51 bleef ook naar het einde van de wedstrijd goed scoren mede doordat alle acht spelers de korf wisten te vinden, maar liet in de omschakeling af en toe een steek vallen. De teller stopte bij 37 en Revival wist daar 14 doelpunten tegenover te zetten.
  Komend weekend speelt NKC ‘51 de eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen in Voorthuizen, tegen Spirit. Aanvang 19:00.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Stokvis, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 34. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 na nieuwe overwinning als koploper de zaal in

  Zaterdag speelde NKC ‘51 de streekderby tegen Juventa in Hardenberg. De eerdere ontmoeting tussen beide teams dit seizoen eindigde in een 14-12 overwinning voor NKC ‘51. Juventa stond vooraf weliswaar bij de onderste ploegen in de competitie, maar wist het elk team erg moeilijk te maken gezien de uitslagen. Bij winst wist NKC ‘51 zich te benoemen tot winterkampioen. NKC ‘51 werd ditmaal gecoacht door Gerben Hofstede, vanwege de geschorste Gert Schorn.
  In de beginfase stond de verdediging aan NKC ‘51 zijde erg goed, maar aanvallend had de ploeg de nodige moeite om tot score te komen. Na enige tijd wist NKC ‘51 dan toch de score te openen en meteen een voorsprong van 0-2 te pakken. Het tweede aanvalsvak had ook moeite met het maken van doelpunten, daardoor kon niet voorkomen worden dat Juventa langszij kwam, 2-2. Dit herhaalde zich tot de stand van 4-6. Juventa wist opnieuw een aansluitingstreffer te verzilveren, maar op slag van rust wist het tweede aanvalsvak eindelijk zijn eerste doelpunt te maken, waardoor er gerust werd met 5-7 in het voordeel van NKC ‘51.
  In de tweede helft moest NKC ‘51 scherper in de afronding zijn, om het verschil groter te maken. Verdedigend bleef NKC ‘51 geconcentreerd waardoor Juventa niet wist te scoren. Voor het eerst in de wedstrijd werd de marge op vier gezet, 5-9. Hierna bleef het aan de kant van NKC ‘51 aanvallend moeizaam gaan. Deze voorsprong werd vastgehouden tot 8-12, waarna er een doelpuntloze periode aanbrak van een kwartier. Omdat NKC ‘51 in de verdediging niet de fout in ging, wist Juventa niet dichterbij te komen. NKC ‘51 tekende vlak voor het einde voor de 8-13, maar door in de laatste minuut nog een strafworp tegen te krijgen, werd de eindstand bepaald op 9-13.
  NKC ‘51 speelde aanvallend opnieuw geen sterke wedstrijd, maar door een goede verdediging wist het opnieuw de overwinning binnen te halen waardoor het in de eerste helft van de veldcompetitie bovenaan de ranglijst staat met 15 punten uit 8 wedstrijden.
  De eerstvolgende wedstrijd is het begin van de zaalcompetitie. Deze vindt plaats op 24 november in Nijverdal, tegen Revival uit Terschuur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Emma Piksen, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 35. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 pakt ook de zege tegen Rigtersbleek

  Zaterdag speelde NKC ‘51 de laatste thuiswedstrijd op het veld tegen Rigtersbleek, voordat de zaal weer wordt ingegaan. NKC ‘51 moest winnen om de koppositie te behouden, voor Rigtersbleek waren de punten welkom om afstand te nemen van de onderste regionen, waar het met uitzondering van rode lantaarndrager KVZ erg dicht bij elkaar ligt.
  NKC ‘51 begon messcherp in de eerste aanval en dat resulteerde in een snelle voorsprong, 1-0. Hierna wist Rigtersbleek twee keer te scoren en nam zo met 2-1 de leiding. Dit was van korte duur en NKC ‘51 wist het initiatief terug te pakken, 4-2. NKC ‘51 had in de eerste helft het betere van het spel en ook de nodige mogelijkheden om het verschil groter te maken. Over en weer werd het fysieke contact niet geschuwd en met de gegeven vrije ballen door de scheidsrechter, die een lastige middag had, wist NKC ‘51 beter om te gaan dan Rigtersbleek. Met tussenstanden als 8-4, 10-6 en 12-8, werd er uiteindelijk gerust met 13-8 in het voordeel van de Nijverdallers.
  Na rust was het zaak voor NKC ‘51 om de wedstrijd te beslissen. Door in veel wedstrijden te wisselvallig te spelen, liet het de tegenstander vaak terug in de wedstrijd komen. Ook in deze wedstrijd was dat het geval. NKC ‘51 wist nog de 14-8 te maken, maar na het missen van een strafworp op 15-8 ging het bergafwaarts voor de ploeg van coach Gert Schorn. NKC ‘51 kreeg het moeilijk in de aanval, Rigtersbleek maakte daar gebruik van en sloop langzaam maar zeker dichterbij. Bij NKC ‘51 lag het rendement in de tweede helft zo laag dat het in de eerste twintig minuten van de tweede helft maar twee keer wist te scoren. Rigtersbleek bleef hard werken en dat wierp zijn vruchten af. Vijf minuten voor het einde wist Rigtersbleek de aansluitingstreffer te maken, 15-14. Na een doelpuntloze periode van NKC ‘51 werd uiteindelijk de bevrijdende 16-14 gemaakt en daarmee was de wedstrijd beslist. NKC ‘51 wist nog éénmaal te scoren en bepaalde de eindstand op 17-14.
  NKC ‘51 blijft door deze overwinning koploper en speelt volgende week de laatste wedstrijd op het veld tegen Juventa in Hardenberg.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 36. Webmaster Auteur bericht

  NKC ‘51 behoudt ongeslagen status in de competitie

  Zaterdag speelde NKC ‘51 wederom een uitwedstrijd. Vorige week werd gewonnen in Houten van Victum, deze week trad de ploeg van Gert Schorn aan tegen Noviomagum in Nijmegen. Noviomagum wist tot nu toe vier punten te verzamelen, waar NKC ‘51 bovenaan stond met negen punten. NKC ‘51 wist dat het een lastige ontmoeting zou worden met Noviomagum, dat over een viertal lange heren beschikt en nog speelt op een groot kunstgrasveld.
  Beide ploegen gingen erg moeizaam van start. Noviomagum had een voorsprong van 2-0 kunnen pakken door twee meegekregen strafworpen, maar zag deze kansen beide onbenut worden. Na maar liefst tien minuten spelen stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Verdedigend zat het bij NKC ‘51 goed in elkaar, maar aanvallend werden de nodige kansen gemist. De Nijverdalse ploeg kon niet voorkomen dat Noviomagum de score uiteindelijk opende, 1-0. NKC ‘51 werd iets scherper en noteerde snel de gelijkmaker, waarna het snel een voorsprong pakte van twee doelpunten, 1-3. Doelpunten aan beide kanten waren erg schaars. Noviomagum wist nog twee keer te scoren en NKC ‘51 zette daar voor rust nog één doelpunt tegenover, wat resulteerde in een magere voorsprong bij rus voor de gasten uit Nijverdal, 3-4.
  In de tweede helft was het zaak voor NKC ‘51 om goed te blijven verdedigen en om aanvallend geduld te bewaren, dan kwamen de doelpunten vanzelf. Dit voerde de ploeg in de eerste tien minuten van de tweede helft goed uit en zo bouwden de Nijverdallers de voorsprong uit naar 3-7. Noviomagum kon hier weinig tegenover zetten omdat het moeilijk onder de druk van NKC ‘51 uit kon komen. Door een aantal verdedigende fouten aan Nijverdalse kant kon Noviomagum middels vrije ballen en strafworpen meescoren, maar NKC ‘51 liet de Nijmegenaren, mede door een scherpe Thomas Heuver, nooit dichterbij komen dan vier doelpunten. Uiteindelijk bleef het bij een magere 7-11 eindstand en behield NKC ‘51 de ongeslagen status in de competitie.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 37. Webmaster Auteur bericht

  Wederom zege voor NKC ’51 in doelpuntrijk duel

  Voor NKC ’51 stond afgelopen zaterdag de verre uitwedstrijd tegen Victum uit Houten op het programma. NKC ’51 was de nog ongeslagen koploper en wilde deze status graag zo houden. Victum zag haar eerste twee wedstrijden verloren gaan, maar was weer op de goede weg doordat de laatste twee wedstrijden in winst werden omgezet. Victum was voor NKC ’51 een onbekende tegenstander, maar wist dat het niet gemakkelijk zou worden om de twee punten mee te nemen naar Nijverdal.
  Victum opende de score door de eerste aanval direct te verzilveren, maar NKC ’51 begon ook scherp en reageerde meteen. NKC ’51 wist snel het initiatief te pakken in de wedstrijd en kwam op een 1-3 voorsprong. Deze voorsprong werd lang vastgehouden, maar doordat één vak aan NKC ’51-zijde moeite had om te scoren en er verdedigend de nodige fouten werden gemaakt, kon NKC ’51 niet uitlopen naar een grotere score. NKC ’51 wist nog meerdere keren een gaatje van drie te slaan, maar Victum knokte zich telkens terug in de wedstrijd. Vlak voor het einde van de eerste helft wist Victum de aansluitingstreffer te maken, en zo lag de wedstrijd weer open. Ruststand 11-12.
  Na rust kwam er een aanvallend scherper NKC ’51 uit de kleedkamer. De marge werd weer vergroot naar drie doelpunten, maar verdedigend bleef de ploeg van Gert Schorn erg slordig. Victum strafte de fouten genadeloos af en bleef zo telkens aanhaken. In een periode zonder doelpunten van NKC ’51 wist Victum de stand gelijk te trekken bij 15-15 en zelfs op een 16-15 voorsprong te komen. Deze voorsprong was van korte duur en werd snel weggewerkt door NKC ’51. De Nijverdallers wisten het initiatief weer over te nemen. Bij de stand van 18-21 leek het verzet gebroken aan de kant van Victum. NKC ’51 wist nog twee keer te scoren en Victum zette daar drie doelpunten tegenover, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. De eindstand werd 21-23 en bij NKC ’51 kwam het gehele achttal op het scoreformulier. Dat laat zien dat het team over verschillende schijven kan scoren en dus gevarieerd kan spelen als dat nodig is.
  Komend weekend speelt NKC ’51 wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen Noviomagum uit Nijmegen.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek

 38. Webmaster Auteur bericht

  NKC’51 verslaat Telstar en neemt koppositie over

  Voor NKC ‘51 stond zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Telstar uit Hoevelaken op het programma. Telstar voerde voorafgaand aan de wedstrijd de ranglijst aan met zes punten uit drie wedstrijden en was dus nog foutloos. NKC ‘51 stond samen met ODIK op een gedeelde 2e plaats met vijf punten. Voor NKC ‘51 dus een belangrijke wedstrijd om niet verder op achterstand te raken in de competitie.

  De Nijverdallers begonnen wat slordig aan de wedstrijd waardoor Telstar al snel de score kon openen, 0-1. Dit leek NKC ‘51 wakker te schudden en de ploeg van Gert Schorn nam dan ook al snel het initiatief over. Door drie keer achter elkaar te scoren ontstond bij 3-1 het eerste gaatje van twee voor de thuisspelende ploeg. NKC ‘51 had gedurende de hele eerste helft het betere van het spel, maar had veel moeite om dit in scores uit te drukken. Veel kansen werden er gecreëerd, maar de kansen om Telstar op een grote achterstand te zetten werden niet verzilverd. Zo bleven de gasten in de wedstrijd en stond er in de rust een magere stand van 7-4 op het scorebord.

  Na rust kwam er een beter Telstar uit de kleedkamer. Qua scoreverloop hielden beide ploegen zich nog in evenwicht en NKC’5 1wist zelfs nog een voorsprong van 10-6 te pakken. Hierna leek er wat onzekerheid in de ploeg te sluipen, mede door een lange onderbreking door een blessuregeval aan de kant van NKC ‘51. In deze fase maakte Telstar daar goed gebruik van, wist vier keer achtereen te scoren en trok de stand weer gelijk. Bij de stand van 11-11 scoorde NKC ‘51 twee belangrijke doelpunten en herpakte zich. Telstar wist de aansluitingstreffer nog te maken, maar door opnieuw meerdere doelpunten van NKC ‘51 werd de wedstrijd beslist. Telstar deed nog iets terug en bracht de eindstand op 17-13.

  Door deze winst, en het latere nieuws dat ODIK verrassend een punt verspeelde bij Juventa, is NKC ‘51 nu de koploper in de eerste klasse D. In de volgende speelronde speelt NKC ‘51 de uitwedstrijd tegen Victum in Houten, aanvang 15:30 uur.

  Opstelling NKC ‘51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Amy Ellenbroek.

 39. Webmaster Auteur bericht

  Spannende wedstrijd eindigt in gelijkspel voor NKC ’51 tegen ODIK

  In de derde speelronde stond er voor NKC ’51 een belangrijke wedstrijd op het programma. ODIK uit Barneveld kwam op bezoek en stond qua puntenaantal op gelijke hoogte met NKC ’51. ODIK is een ploeg in vorm die al maar liefst dertig wedstrijden op rij heeft gewonnen en zeker tot de titelfavorieten behoort. De weersomstandigheden waren voor beide ploegen erg lastig, met af en toe een regenbui en harde wind.
  Na een paar minuten spelen was het ODIK dat de score opende en even later ook de 0-2 noteerde. NKC ’51 kwam daarna wat beter in het spel, na een 1-3 achterstand kon de stand gelijkgetrokken worden tot 3-3. ODIK en NKC ’51 bleken aan elkaar gewaagd en scoorden om en om gedurende de eerste helft, waarbij NKC ’51 telkens aan de goede kant van de score stond. Een paar minuten voor rust maakte ODIK, na dat meerdere keren gedaan te hebben, weer de gelijkmaker en bracht de stand op 8-8. Vlak voor het rustsignaal was het NKC ’51 dat nog éénmaal scoorde en dus met een voorsprong de kleedkamers op kon zoeken, 9-8.
  In de tweede helft was het NKC ’51 dat het initiatief nam. Het verschil werd tweemaal (11-9 en 12-10) op twee doelpunten verschil gezet, maar NKC ’51 kon in deze fase, waarin de ploeg het betere van het spel had, de voorsprong niet vergroten. Zo gaf het de gelegenheid aan ODIK om zich terug te knokken in de wedstrijd. ODIK scoorde twee doelpunten op rij en zo stonden beide ploegen weer naast elkaar en kon de wedstrijd weer alle kanten op. Ook werd de spanning bij beide teams groter naarmate het einde van de wedstrijd naderde. Er werd weer om en om gescoord tot 15-15 en bij de spelers en coaches liepen de gemoederen soms hoog op, wat resulteerde in twee gele kaarten aan de kant van NKC ’51. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg ODIK een cruciale vrije bal en deze werd verzilverd. Zo pakte ODIK pas aan het eind van de wedstrijd de leiding, 15-16. Echter, in de daarop volgende aanval wist NKC ’51 toch ternauwernood de gelijkmaker te maken en de eindstand te bepalen op 16-16.
  Komend weekend speelt NKC ’51 de wedstrijd tegen koploper Telstar uit Hoevelaken, dat al haar wedstrijden in de competitie wist te winnen. Aanvang 15:30.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Emma Piksen.

 40. Webmaster Auteur bericht

  Prima zege NKC ’51 op KVZ

  Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen KVZ in Zutphen. Nadat vorige week de twee punten moeizaam in Nijverdal bleven, was het zaak voor de ploeg van Gert Schorn om opnieuw punten te pakken, en een betere wedstrijd te spelen. KVZ verloor haar eerste wedstrijd en is dus nog puntloos in de competitie.
  NKC ’51 begon goed aan de wedstrijd door de eerste aanval om te zetten in een doelpunt. KVZ wist nog aan te haken (1-1), maar vanaf toen was het NKC ’51 dat het initiatief nam in de wedstrijd. Het eerste gaatje werd geslagen op 1-3 en deze voorsprong werd vastgehouden gedurende de 1e helft. NKC ’51 had duidelijk het overwicht in de wedstrijd en wist de score via 2-4 en 4-6 te vergroten naar 4-8. Vlak voor rust werd de marge voor het eerst op vijf gezet (5-10), maar in de laatste minuut bracht KVZ het verschil weer terug naar vier. Ruststand 6-10.
  NKC’51 wilde na rust direct het verschil maken om de wedstrijd te beslissen. KVZ maakte het eerste doelpunt, maar hierna werd het verdedigend goed dichtgehouden, waardoor NKC ’51 het verschil kon maken. Na een kwartier gespeeld te hebben stond er een stand van 10-16 op het scorebord. NKC ’51 maakte verdedigend nog wel de nodige fouten waardoor KVZ mee kon scoren middels strafworpen, maar het overwicht was te groot aan de kant van de Nijverdallers, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. NKC’51 speelde de wedstrijd goed uit en bepaalde de eindstand op 13-21.
  NKC’51 staat nu met Telstar en ODIK op een gedeelde eerste plaats met vier punten uit twee wedstrijden. Komend weekend speelt NKC tegen ODIK in Nijverdal, waar het moet proberen om de koppositie te blijven behouden. Echter de ploeg weet dat dit een moeilijke opgave wordt tegen het goed spelende ODIK.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Emma Piksen.

 41. Webmaster Auteur bericht

  NKC ’51 start competitie met moeizame zege op Juventa

  NKC ’51 heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 14-12 weten te winnen.
  Bij de start van de competitie stond een thuiswedstrijd tegen Juventa op het programma, een tegenstander die de Nijverdallers in de afgelopen jaren al vaker zijn tegengekomen.
  NKC ’51 trad aan met een op meerdere plaatsen gewijzigd team ten opzichte van het einde van vorig seizoen. Een aantal spelers zijn gestopt of op dit moment geblesseerd, maar gelukkig is de selectie aangevuld met een talentvolle groep junioren en twee heren van buitenaf. Ook trainer/coach Gert Schorn is nieuw bij de vereniging. Tijdens de voorbereiding werden er een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar ook was het soms nog zoeken naar afstemming in de nieuwe vakken.
  NKC ’51 startte de wedstrijd goed en wist al snel een lichte voorsprong te pakken. Deze werd gedurende de hele eerste helft vastgehouden, maar Juventa bleef nog wel aanhaken en bij rust was het 8-5.
  Na rust hadden de Nijverdallers nog steeds een veldoverwicht en was het verdedigende spel goed, maar aanvallend had de ploeg moeite om elkaar en de korf te vinden. Hierdoor kon Juventa ook tijdens de tweede helft bijblijven. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 13-12, maar met een raak afstandsschot werd een minuut voor tijd de overwinning veilig gesteld.

  Opstelling NKC ’51 1:
  Remy Essers, Thomas Heuver, Gerd Nijkamp, Thijs Staarman, Ellen Dokters, Heleen Bessembinder, Selina Kamp en Emma Piksen.

Geef een reactie