In Memoriam Gea Wind

      Reacties uitgeschakeld voor In Memoriam Gea Wind

Gea kwam als jong meisje bij de korfbal. Al snel bleek dat ze wel talent had en dit resulteerde er uiteindelijk in dat ze met 16 jaar haar debuut maakte in het eerste. Op de korfbal leerde ze Alfred kennen en in 1984 vierden de NKC’ers weer een korfbalhuwelijk.

Ze heeft lang in het eerste team gespeeld, samen met Alfred. Ze maakte destijds onder Herman Somberg het begin van de opmars mee met kampioenschappen in de 3e en 2e klasse. Toen ze achter in de twintig was stopte ze met haar carrière in het eerste. Daarna heeft ze nog een paar jaar in het tweede gespeeld en later is ze bij de recreanten gaan spelen.

Naast spelend lid was Gea ook jarenlang redactielid. Iedere maandagavond zette ze samen met de andere redactieleden De Benne Bode in elkaar. Een hele klus, maar het was bovenal altijd erg gezellig. Daarnaast heeft Gea ook nog wat andere functies uitgevoerd, zo deed ze een tijdje het wedstrijdsecretariaat en zat ze in de feestcommissie voor het 40-jarig jubileum.

Eind 2016 kreeg Gea te horen dat ze ernstig ziek was, borstkanker. De eerste behandelingen sloegen goed aan en als laatste zou ze nog bestraald worden. Zo ver kwam het niet, want ook aan de andere kant was deze vreselijke ziekte de kop opgestoken. Geen enkele behandeling had effect, maar ondanks alles was Gea positief, hield ze hoop en ging ze ervoor. Helaas heeft de ziekte flink huisgehouden en heeft Gea dit gevecht niet kunnen winnen. Afgelopen vrijdag is ze in het bijzijn van haar gezin overleden.