Vertrouwenspersonen

Bij NKC ’51 vinden we het belangrijk dat er een vertrouwenspersoon binnen de vereniging aanwezig is.

Deze vertrouwenspersoon is bedoeld als vertrouwelijk orgaan voor ouders, jeugdleden, trainers en leiders waar zij terecht kunnen voor de volgende zaken:

• (seksuele) intimidatie
  • discriminatie
  • pesten
  • conflicten binnen het team of tussen spelers
  • bepaalde handicap van een kind waardoor hij/zij meer aandacht nodig heeft in de groep/training
  • problemen met gedrag van een kind, ouder, trainer

De belangrijkste functie is het aanspreekpunt zijn voor jeugdleden, ouders, leiders of trainers over onderwerpen die minder goed bespreekbaar zijn in het team of met de trainer zelf.

Natuurlijk kan iedereen met problemen terecht bij het bestuur of bij de trainer, maar het is ook mogelijk dit bespreekbaar te maken bij de vertrouwenspersoon.

In alle gevallen zullen deze zaken met de grootste zorgvuldigheid worden behandeld.

Vervolgstappen worden pas genomen in overleg met de betrokken persoon(en).

De functie van vertrouwenspersoon is niet alleen reactief.

Ook het mogelijk voorkomen van problemen, pesten en in het ergste geval seksuele intimidatie is onderdeel van de functie.

Mail: vertrouwenspersoon-nkc[apenstaart]hotmail.com

Met vriendelijke groet,